Senec a doprava v tejto oblasti

co prosim vas znamena profil C 22,5/80 ? dalo by sa to v buducosti teoreticky z tohto relativne lacno prestavat na cestu typu R? dik

aby som to doplnil cesta z BA do SC ma byt stvorpruhova kategorie C 22,5/80

Pokial ja viem, R22,5/80 a C22,5/80 sa lisia iba tym, ze na R-ke musia byt vsetky krizovania (cesty, zeleznice) mimourovnove.

vychadza mi to inak nejako moc drahe, ak to ma byt ozaj 6,7 miliard vlastne za dostavanie druheho pruhu a len urovnove krizovatky … t.j. vyse pol miliardy 1km .. vsak nizsi rozpocet ma aj rozsirenie dialnice v useku BA - SC na 3+3 spolu s buranim mostov a zopar MUK …

Nie je to nahodou 6,7 MILIONA za dokumentaciu
Cize cca 500 000 SK za x km papiera :bulb:

mas pravdu :wink: som to zle precital :slight_smile:

Stvorprudovka na Senec:
dialnice.info/viewtopic.php?t=10953

Takze krizovatky budu riesene mimourovnovo, nova stvorprudovka bude kopirovat povodnu cestu iba ciastocne. Som zvedavy na zaverecnu cenu. Ale podstatne je aby vyriesili aj prepojenie BA - Ivanka p/Dunaji. Inak je to takmer na nic!
Alebo prepojenie s dialnicou…
Ak to nespravia tak ten 13,7 km usek Ivanka - SC nebude mat pozadovany efekt.

Viete niekto ci sa bude sucasne riesit aj prepojenie BA-Ivanka …? dik

myslim ze 13,7km je ovela dlhsi usek ako iba Ivanka - Senec. Takze asi je to zadane do studie uz od jablonovych sadov na konci BA pred METROM, kde sa cesta zuzuje z 2+2 na 1+1.. inak by to muselo ist poriadne velkym oblukom, aby to po Senec bolo z Ivanky 13,7km.. Kedze pisu ze nova cesta bude v niektorych usekoch kopirovat sucasnu cestu.. :wink:

Minule som to meral a od krizovatky pri jablonovych sadoch na konci BA po tabulu SC to bolo myslim 12,5 km. Ked tam maju byt obchvaty VBiela a SC tak neviem ci rozsirenie zahrna aj krizovatku pri jablonovych sadox. Dufam ze ano. Ale ako som sa minule docital tak rychle to dokoncene nebude: "S výstavbou a rozširovaním cesty by sa malo začať až v roku 2012. “Stavebné práce budú trvať najmenej štyri roky,” dodala Fedorová. "
dialnice.info/viewtopic.php?t=11042

Mozem potvrdit ze to rozsirenie je uvazovane ako plynule pokracovanie od tych sadov.

"S výstavbou a rozširovaním cesty by sa malo začať až v roku 2012. “Stavebné práce budú trvať najmenej štyri roky,” dodala Fedorová. "
Ja som sklamany najma z toho ze zacnu tak neskoro a dlho im bude trvat aj vystavba. Ved z velkej casti by to malo kopirovat sucasnu cestu. Takze nechapem preco priprava trva tri roky a samotna vystavba az 4 roky! Dokoncenie v roku 2016 podla tohot casoveho planu to uz si mozu …
Skoda reci!

Lionheart: v tomto prípade sa musím zastať postupov štátu, príprava výstavby trvá opodstatnene 3-5 rokov úplne štandardne, príprava výstavby novej D/R trvá aj viac. A že sa to bude dlho stavať je logický dôvod v nedostatku financií. :bulb:

nedostatok penazi je ina pesnicka. ja si myslim ze su iba nespravne alokovane :slight_smile:

Áno, ale za to už SSC nemôže. :wink:

Cestár, je to takto aj v zahraničí? Mne ako stavbárskemu laikovi sa to zdá strašne dlhá doba. Predsa len nedalo by sa s tým niečo urobiť: upraviť legislatívu alebo silnejší osobný vklad špičiek NDS, SSC, MDPT do riešenia vecí … ?

Áno, je to tak aj v zahraničí. V takom Rakúsku je plánovanie bežné aj 5-6 rokov, kým sa posúdia všetky vplyvy, potom 2-3 roky prípravné práce potrebné k vyhláseniu tendra a potom, keďže je to krajina bohatá sa pomerne rýchlo stavia, v porovnaní so SR o 200-400% rýchlejšie a neprichádza tak k 100-200% predražovaniu. :bulb:

Akurát sa mi zdá, že u nás sa (aspoň doteraz) vôbec neplánovalo. Plánovali akuráttak súkromný developeri a štát vôbec nereagoval na rastúci dopyt po infraštruktúre … Ak by to bolo výhľadovo v pláne nevyzeralo by to dnes tak ze sa iba hasia najhorucejsie useky aj to s vyraznym oneskorenim :frowning:

Nie je to pravda Lionheart: príprava a plánovanie je na Slovensku na veľmi vysokej úrovni. Podobne aj ďalšie štádium: štátne expertízy, projektové dokumentácie. A podobne aj posledné štádium: stav cestnej siete, podrobný opis každej jednej položky (objekty CS), celkový stav, všetky typy nerovností, drsnosť vozovky atď. To, čo chýba, to je samotná výstavba a držanie sa naplánovaných vecí … neuveriteľný zlozvyk tu existuje, že vždy v r. X sa povie, čo bude o X+2roky=Y, ale potom keď nastane rok Y, tak sa to zase posunie ďalej; hovorím o nedostatku finančných zdrojov.

V prípade SSC je to chronický nedostatok. Vzorec 1 mld. SKK = údržba a príprava stavieb, 1 mld. SKK - opravy, 1 mld. SKK - výstavba kruhových križovatiek, svetelných križovatiek, prídavné jazdné pruhy, 1 mld. SKK - nová výstavba je jednoducho mohutne nepostačujúca schéma, keď to platí už prakticky 4 roky. Ono to bolo fajn v r. 2005, keď sa na opravy ciest I. triedy dostalo 960 mil. SKK, čo oproti r. 2003 bol nárast o vyše 400%. Ale dneska to pokrok nie je, keď máme 200 km ciest I. triedy v havarijnom stave s nákladmi na opravu takmer 4,5 mld. SKK. Aj tempo výstavby obchvatov: kapacita boli 4 po 250 mil. SKK s tempom výstavby 4-5 rokov. To je dneska totálne nepostačujúce.

V prípade NDS bolo peňazí od r. 2004 do r. 2006 vždy viac ako sa dalo minúť. Problémom boli zanedbané výkupy pozemkov a neuvariteľné preťahovanie týchto záležitostí. V r. 2007-2008 sa problémy s pozemkami poriešili zákonne, ale zase sa dáva na výstavbu menej peňazí …

Dik za obsiahlu odpoved. Ale sam priznavas, ze napr NDS mala zanedbane vykupy pozemkov a pretahovanie tychto zalezitosti. Ked vedie ze taketo je trasovanie a jednoducho ze priprava je casovo narocna tak preco nezacinaju skor? Nerozumiem tomu…