Rožňava a doprava v tejto oblasti

Ahoj. Cez vikend som presla niekolko krat cez tunel Stratena a odpratavali z neho sneh. Jazdny pruh smerom do Stratenej bol obmedzeny na 30 km/h, vozovka v strede zuzena ale bez svetelneho znacenia coz mi prislo dost nebezpecne vzhladom na to ze v tunely setria osvetlenim ako sa len da. Neviete ako sa tam ten sneh mohol dostat?

Vdaka za info. Ako dostali sneh do tunela neviem. Ale chystam sa tou cestou ist na Brezno. Ako vyzera zvysok cesty od Roznavy po Brezno? Je na horskych prechodoch este sneh?

Do krátkeho tunelu sa dostane ľahko, ak je vonku. Po pneu.

Alebo niekomu ten sneh spadol zo strechy…

este pocas volebneho vikendu som siel cez certovicu a cesta bola komplet sucha, sneh bol len mimo cesty, nie je to sice tvoja trasa, ale uz ked nie je na certovici sneh, tak nebude ani tam a este aj po minulom teplom tyzdni…akurat mozno v podobe vody…:slight_smile:

Asi som sa nevyjadrila dost presnne, toho snehu tam totiz bolo dost vela, odprataval ho bager (nedela 11.3. dopoludnia, chvilku sa kvoli pracam nedalo prejst ani v jednom smere). Schvalne som sa pozerala ci nie je poskodeny strop tunela ale nezahliadla som ziaden problem. Mozno ho tam fakt nafukalo a mozno spadol z auta.

DrX: Cez prechody som nesla ale cela cesta Roznava - Brezno bola uplne cista bez snehu. Len keby opravili ten zniceny povrch…

ak si dobre spomínam tak tam mali problém s vodou, či vytekala z drenáže tunela alebo bola z vonku to neviem, a tá im tam zamŕzala v rigloloch na taký lado-sneh a potom sa dostala na cestu kde pokračovala v zamrzaní a premávka tam bola obmedzená

Nerozumiem, preco sa opät hlada len drahe alternativne riesenie za desiatky mil. € namiesto rekonstrukcie sucasnej cesty, ktore by sa dalo ufinancovat z eurofondov a moze byt hotove davno pred dostavanim tunela Soroska. A ked je problem s parametrami, tak nikomu by nevadilo, ak sa preklasifikuje na cestu III. triedy vzhladom na jej vyznam.
viewtopic.php?f=35&t=17801

No riadne psycho. Ani som nevedel, ze je to v zime uzavrete, a ze je to jedina alternativa pri uzavretej soroske (resp., ako je to cez Silicu, oficialne tam nejaka cesta je, nie?). kazdopadne, bol som tam minulu jar (po poziari na Krasnej horke) a bolo tam krasne. Akurat ta cesta je tak rozbita, ako by bola este od Hitlera. Fakt by ju mali radsej opravit tak ako je (prip. preklasifikovat na 3.tr.), nie zatvarat na zimu a vymyslat tunely. A tiez neviem, preco na zimu neprikazat snezne retaze, a je po problemoch.

youtube.com/watch?v=gcLG7FW1Fjc

video: I/67 od krizovatky s II/535 cez tunel Stratena dalej po III/536014 (ta sa rozdeluje medzi okresy RV,PP,SN) az do Podslesku/Hrabusic
1:10…Stratensky tunel…90km/h
1:30…kriz. I/67 a III/536014…a dalej cesta srdcom Raja, kde sa ani google nedostal :slight_smile: ani nenuka tuto moznost…

Zabezpečenie zvýšenia bezpečnosti a plynulosti premávky na cestách I.triedy v PO a KE kraji, časť I. „I/67 Nižná Slaná zosuv“
Dátum uzavretia: 20.06.2022
Dátum účinnosti: 22.06.2022
Celková čiastka: 4 196 767,04 € (s DPH)
Dodávateľ: EUROVIA SK a.s.
crz.gov.sk/data/att/3386135.pdf

I/67 Rožňava-Betliar
Dátum uzavretia: 11.10.2022
crz.gov.sk/zmluva/6981598/ (zmluva sa týka aj iného úseku: I/16 Šaca - prieťah)
Dodávateľ: SKANSKA SK a.s.
Cena bez DPH len I/67: 1,17 mil. eur

Predpokladaný termín realizácie: po dohode s verejným obstarávateľom, najneskôr s termínom ukončenia 30.11.2022.
Dĺžka: 5,195 km
Šírka priemerne: 10,5 m
Začiatok úseku (ZÚ): 13,435 km
Koniec úseku (KÚ): 18,64 km