Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

ako tradicne, zas nejaka obmedzena hlavicka vklada druhym do ust, co nikdy nepovedali. mozes mi ukazat, kde niekto tvrdil, ze “ti bebeni podvodnici co uplacaju a bratrickuju sa s politikmi su vsetci len z Povazia”? pointa je praveze v tom, ze skorumpovani su v zasade vsetci politici (priklad na dnes sme.sk/c/6947138/u-jahnatka- … jatic.html ), ale kedze slotovsko-meciarovsko-ficovska uderka je z povazia a volena hlavne povazim, tak je jasne, ze to je rozhodujucim faktorom, preco na povazie ide dvoj-, troj- aj desatnasobne viac eurofondov v porovnani s ostatnymi regionmi. prirodzene rozdiely vo vykonnosti mozu byt 20 az 30%. Ale napisat, ze 300% nevyvazenost je v dana “zdravymi a schopnymi firmami”, to moze len clovek, ktory si nedovidi ani na koniec nosa.

Meciarovsko-smeracky gorilovsko--/3ys10v^cky tunelarsky update na dnes sme.sk/c/6948340/siroky-poor … icovi.html

Štát presvedčil ďalšiu fabriku, aby zostala - Slovalco Žiar nad Hronom

1. zľavy na dodávku približne 2,3 terawatthodiny elektriny ročne - utajena hodnota zlavy
  2. odberateľ energie bude platiť zhruba polovicu z prenosových poplatkov - zlava 36 mil.E rocne, nad 2,5 terawatthodiny elektriny - zlava az okolo 50 mil.E rocne
  3. Ďalších viac ako päť miliónov eur ušetria hlinikári na platbách do Národného jadrového fondu - zlava 5 mil.E rocne

spravy.pravda.sk/ekonomika/clano … y-zostala/

“Hladová dolina, na ktorú sa vykašľali Boh aj papaláši”
ekonomika.sme.sk/c/6949770/hlado … alasi.html

Ja by som dodal, ze hlavne sa na nich vykaslal ich BBSK, ktory sa nestara o R2 a verklikuje len o R1. No a samozrejme, dnes je jasne, ze Pociatek sa bude ovela viac starat o D4, kde sa cez PPP bude zas dat tunelovat, nez o R2 KE-ZV…

BBSK nemoze zato ze R2 sa stale len tendruje, btw. cely okres LC by bol dobre dostupny keby sa pridal este usek pri mytnej.

vykaslal na nich stat ked nechal skrachovat sklarne. v nemsovej dostali sklarne pri privaticii za dzurindu 10 rokov ulav na daniach…

Myslim, ze v takychto pripadoch ziadna R ani D nepomoze, musi sa zmenit najprv mentalita. Tym nechcem davat vsetkych do jedneho vreca, ale v mnohych oblastiach, kde nie je ziadny investor ani dialnica, to ide :slight_smile:

No vysvetli mi ako ich štát nemal nechať skrachovať ? Čo ja viem tak aj Skloobal Nemšová skrachoval

v najsamlepsom regione nieco malo skrachovat bez pomoci statu ? neverim!

Nerozumiem, to mala byť odpoveď na moju otázku ?

to bola fakticka poznamka.

Aha, nevedel som. Takže ako som zistil situacia bola takáto. Skloobal sa dostal do konkurzu na základe nesplácania úveru SLSP v nejakom 2000 roku a Vetropack ich kúpil z konkurzu okolo roku 2002 pričom sa znížil počet zametnancov na cca polovicu. A v Málinci ked fabrika začala mať problémy tak ju vlastní odborári svojimi aktivitami potopili.

bez toho aby som komentoval priority tohto humoristu, je tu vyrok (dalsi po 25.000 intenzitach cez skalite a 5.000 intenzitach na nitrianskej R1)

75 percent exportu musí prejsť cez tunel Višňové. a ked nebude chciet prejst tak proste z republiky neodide a basta. :smiley:

Asi budú voľby :slight_smile:
Naozaj veľmi fundovaný článok “baby” novinárov z Pravdy v spolupráci s niektorými Žilinčanmi.

Ján Figeľ :“Slovensko a Poľsko potrebujú lepšie cestné spojenie na štyroch miestach, z ktorých najdôležitejšie je spojenie diaľnice D3 na Kysuciach s Poľskom cez Skalité a Zwardoň.”
“Prepojenie Skalité – Zwardoň by podľa Figeľa umožnilo veľkú intenzitu dopravy, ktorá môže zlepšiť bilanciu aj z hľadiska už fungujúceho mýta.”
„Spojenie na Poľsko je dohodnuté 15 rokov a my ho neplníme. Čo je tiež upomienka o tom, že nestačí podpisovať dohody alebo deklarácie, ale je dôležité ich napĺňať. Na tomto mieste Slovensko akoby nespájalo, ale rozdeľuje. Vidieť to aj na stavbe, ktorá po troch kilometroch končí bez ďalšej nadväznosti. Je tu investícia na úrovni zhruba 132,77 milióna eur, ktorá neprináša službu alebo prospech, ale čaká,“ skonštatoval Figeľ.

"Podľa poľských prognóz by tadiaľto mohlo chodiť 20.000 áut za deň z celej Európy do Katovíc a Varšavy. Teraz musia chodiť cez Svrčinovec a cez Česko,“ uzatvoril Mišura.

pluska.sk/ekonomika/slovensk … olska.html

predseda zilinskej SOPKy musi byt po Slotovi hned druhy najvacsi odbornik na dopravu na zemeguli…

co sa tyka figela, z jeho spravy MD stale chvalim hlavne to co NEurobil (teda, ze nepokracoval v PPP; nerobil nic na D3) nez to co urobil. rozbeh postPPP1 cez eurofondy bol OK, ale to jeho jahnatkovske zameranie na presovske R4 tunely a R9 az do svojej vranovskej dediny a totalna ignoracia R2, to svedci o tom, ze predsalen je to len (hej)slovensky politik, aj ked v EK sa nieco naucil.

priprava tendrov na obchvat ZH + ZV-Krivan a velmi rozumne rozdelenie useku Krivan-Lovinobana je ignoracia? A severny obchgvat PO sa mohol stavat namiesto D3 Strazov-Brodno

u figela som velmi ocenoval jeho “pravicovu” setrnost ale co sa tyka koncepcie tak mal podobny bordel (vid jeho vyrok o 20.000 autach cez skalite) ako vsetci ostatni. tendre pripravovat musel lebo mal nevycerpany velky balik a nemohol si prilis vyberat. pri trasovani R9 robil to iste ako fico pri R8, toho casu smk pri R7 a toho casu hzds-sns pri D3.

R9 sa na rozdiel od ostatnych nedostala do oficialneho zoznamu a SSC neprestala pripravovat prelozky ciest 1.triedy v jej trase

Nepoznam presne cislo, ale zo severneho slovenska ide urcite znacna cast exportu prave cez Streco resp. buduce Visnove. Cez Donovaly ci sev.R3 ide len zlomok. Takze nemyslim, ze by to bol vyrok uplne mimo.

Samozrejme, ze je to ignorancia. Ak by urobil pripravu aspon 100km R2 (mimo Sorosky), mohol ich tohoto roku rozostavat, kedze na to boli v prioritnej osi peniaze po usekoch z PPP2. To vsetko ale nechal prepadnut, lebo riesil len presovske tunely.