Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

Lenže to je práve ten problém, tu nejde o východniarov… tým je jedno či pojdu cez Zvolen, cez Levice alebo cez Žilinu, pre nich je doležité aby tam stála kvalitná cesta.

Ja mám jednoducho odpor k akejkoľvek výstavbe v regiónu Nízkych Tatier lebo sem tranzit skrátka nepatrí tak ako nepatrí na estakádu do BB!! Ja myslím že by ti pekne poďakovali keby sa im cez mesto valily všetky tranzitujúce kamióny z juhu na sever…

A keď sme u spojenia Poavžie - Morava - ja mám v obľube trasu Brno - D2 - Hodonín - Veselí - Strání - Nové Mesto. Je zďaleka najrýchlejšia a od Veselí po NM úplne bez kamiónov.

Dnes už sa lepšie jazdí aj cez Uherské Hradište, cez Makov je to zdĺhavé…

Trasa budúcej R49/R6 je investične dosť náročná, nie ja tlak na prípravu ani výstavbu, naviac je to v podstate úplne nový tranzitný koridor.

Osobne by som preferoval radšej využiť podstatne lepšie pripravených koridorov a viesť dopravu zo strednej Moravy do Horného Považia vrchom okolo hor, tzn. Lipník Bělotín FM Jablunkov Čadca Žilina a ďalej. Je tu veľký tlak na výstavbu v podstate na každom úseku tejto trasy a predľženie oproti najkratšej spojnici cez Makov je vzhľadom k výškovému vedeniu trasy malé…

kaviarista, zilinu nikto nepotreboval prefereovat, ona dopravnym uzlom vzdy bola. ci sa ti to paci alebo nie.

a teraz po prichode KIA motors, sa to este zviditelnilo.

v ZA sa odjakziva pretinali dva zeleznicne koridori a teraz aj dva dolezite cestne, takze nejake namestovo sem neplet.

ano 50 tisicove intenzity tam nebudu ani za 10 rokov.

ale uz teraz su okolo 20 tisic aut/24 hodin, kym na tvojej trase je to medzi 7 mac 9 tisic, co je svinsky rozdiel. IRR aj napriek vacsej investivnej intenzite vychadza lepsie stale na severe ako na juhu. takze o com ?

Ano, D1 se netýká jenom Žiliny a Košic, ale i Liptova, Spiše a Šariše, kde by měla pomoci ekonomickému rozvoji.

Ale ale kaviarista, neurážaj, 50% sú podomobí predajcovia, proste tak zarábaš, čo je na tom zlé :question:

Navyše nikto sa nespamätal, tieto úseky sa stavať budú.

Zase začínaš oblbovať národ. A že bude Slovensko nenávidieť ZA :question: Tak nech, ale ja vidím obrovské presuny ľudí na západ Slovenska. :wink:

Mimochodom kaviarista: dialnice.info/viewtopic.php?t=5213 , dobre si pozri to hlasovanie. Nevedú Donovaly a celkovo je to vyrovnané, čo svedčí o tom, že treba cestnú sieť rozvíjať rovnomerne a to sa aj deje.

A čo si to tu napísal, že ZA-RK stačí 3. prídavný pruh - stačil by, to je pravda, min. do r. 2015, bolo by to o hubu, ale stačil by, akurát, že ti každý geológ povie, že tu sa to nedá zrealizovať. Nie je kde, z priestorového hľadiska a z hľadiska nestability územia (už dnes tu padajú lavíny) a tento 3. pruh by “zožral” celý rozpočet SSC a nie je to dobré riešenie. To nie je TUR.

Presne tak, ale nie je im jedno, kedy ta kvalitna cesta bude realne stat. Cim drahsi variant, tym sa po nom bude jazdit neskor.

Kazdy jeden kusok prirody je najkrajsi, ked nie je preasfaltovany komunikaciou. Treba ale nachadzat zakazdym vyvazenost medzi konzumom a cistou naturou. Z mojho pohladu je NAPANT az prilis rozsiahly na to, aby zostal infrastrukturalne nedotknuty aj v dalekej buducnosti. Iny pohlad ma na to clovek, co sa pride raz rocne zrekreovat do NT a iny ten, co narodny park musi pravidelne pri svojich cestach zbytocne obchadzat.
Co sa tyka BB, estakada nevedie priamo historickym centrom a je ovela citlivejsie zasadena do prirody ako tomu bude v PB.

Presne som to nemeral, ale cez UH a Drietomu mi to zbehlo nejako rychlejsie. Predtym som tadial nechodil, ale obchvaty vyzerali nove a zrejme spravili svoje.

Nevšimol som si, že by celá R1 už stála. :unamused:

kaviarista,

aspoň neklam, toto prepojenie kritizuje dosť veľa ľudí a ty si odjakživa k nim patril. ZA ani D1 ani D3 - to sú vaše heslá.

Ja nemam nic proti obchodnym zastupcom, ani podomovim predajcom, no ked potrubujem obchodneho zastupcu, alebo podomoveho predajcu, tak si ho pozvem, a budem s nim jednat, kedy ja potrebujem. Okrem ineho spolupracujem s viacerimi obchodnymi zastupcami z roznych oblasti, a mam s nimi velmi korektne vztahy. Nadruhej strane, nadnesena napisem, ze staviat dialnicu cez narodny park pre jedneho obhchodneho zastupcu je trocha prisilne kafe, nie?. Urcite nejdem oponovat co sa tyka ekonomicnosti vystavby jednotlivych variant, lebo neviem a nemozem tliachat sprostosti, co sa tyka tej intenzity, mozna som to trocha prehnal, no presne si nepamatam zdroj kde som to cital, mozna to bola neaka perspektiva,?(sory za to) no a hrozne by ma Kaviarista zaujimalo, odkila Ty vies kolko a kde ja po slovensku jazdim, ci si myslis, ze len ty jazdis vela po SK, ?? Nemam rad ludi, ktorym ked dochadzaju argumenty zacnu osocovat… ( vid , aku mam firmu, kolko najzdim…) myslim si ze takychto diskusii ni je hodne toto forum,?? zasluzi si serioznych diskutujucich.

Presne tak Pacho, len niektorým už niekoľko rokv dochádzajú argumenty a takéto články, na ktorý som dal ja odkaz budú vždy niekoho “srdiť”. :laughing:

dy,
podomovi predajcovia nebudu mat urcite prehlad o cestnej situacii, takze ich nazor v tomto ohlade by nemal mat taku vahu ako obchodnych cestujucich, co su denno denne na cestach.

A co sa tyka 3. pruhu, na mnohych miestach by stacilo iba prekreslit ciary.

Za rovnomerne rozvijanie siete nepovazujem pomer investovania fin.zdrojov v pomere 80:20 (sever:juh)

Na mnohých miestach :question: kaviarista, le to musí byť súvislé na ceste, kde je tak vysoká intenzita dopravy a dovolím si ti oponovať, ja poznám nákres na tejto ceste a keby sa to premaľovalo, nebola by to cesta I. triedy. Takže netrep blbosti pán obch. cestujúci.

Investuje sa v pomere 70:30 a je to aj podľa HDP. :bulb:

Dokonca ani by sa nemala stavať R2, ale len R1 a už vôbec nie R3 severná vetva ale len D1 a nie R4 južná vetva ale D1 pri PP. A určite nie D3, ale D4.

Ale keďže sa prihliada na rozvoj regiónov, tak D4 ide pomaly, R1 sa obetovala na R2 a R4 a D1 sa delí na D3 a R3 a preto nie je nikde nič.

A bolo 69:31, nie 80:20 - ale to je typická kaviaristická demagógia.

Dy, preco si vymyslas a cucas z prsta? Nikdy som nebol ani proti D1 ani proti D3. Bol som (a stale som) iba proti ich nezmyselnemu uprednostnovaniu pred trasami, ktore su omnoho dolezitejsie. Ked sa prijala pred casom ako priorita D1, v poriadku, nic proti nemam. Ale priorita ma diametralne odlisny slovny vyznam ako prizivovanie (alebo vyciciavanie). Prioritou by sa dalo pomenovat to, keby sa deklarovany pomer rozdelenie zdrojov 60:40 dodrziaval aj v praxi. Tym, ze je ten pomer 80:20 a s pridanim D3 este viac, neznamena nic ine, len to, ze sever parazituje na juhu.
Dy, pozri sa. Ty mas takisto dom. Ako by vyzeral, keby si na jedno poschodie vlozil 85 percent vsetkych zdrojov a na druhe 15?

Ja si narozdiel od cestujúcich obchodníkov nevymýšľam a z prsta necucám, nemám 2 roky. :smiley:

Porovnávaš postavený dom s nepostavenou diaľničnou sieťou a prečo rozlišuješ poschodia - ešte keby si rozlíšil kuchyňu alebo obývačku na tom istom poschodí, tak by to porovnateľné, lenže to je tvoj problém, nevieš, čo máš porovnať, nepoznáš financovanie diaľnic, leby sa naozaj dávalo 80:20 na D1:R1+R2 tak dnes už je oveľa viac postaveného. Takže netrep, ale je to jasné, nemáš argumentov, kydáš kade môžeš.

“leby” - lebo keby :stuck_out_tongue:

Dokáž kaviarista, že sa dáva na D1 80% financií na diaľnice - dokáž to kaviarista :exclamation: :exclamation: Hlavne nebuď ako Ludo, že Slota a vláda taja a utajujú. :sunglasses:

A čo má D3 s D1 :question:

Neklama nezavádzaj národ, kaviarista, lebo to už nie si hoden ani pomenovania človek :smiling_imp: - financovanie sa týka D1:R1:R2 a keď sem ty dáš D3, tak ti poviem, že ide ročne o sumu 1-1,5 mld. SKK, aj to nie posledných 5 rokov a naopak dajme sem teda R4 južná vetva alebo aj R4 Stropkovská varianta. Čo si ticho k týmto variantom :question:

Dy, a odkial mas tych 69:31 ? Uved nejaky zdroj, aby demagogiou zostalo iba to moje cislo.
Ono to je tak, ze ked sa na vypocty cien za 1 km dialnice na Slovensku nezmyselne nabalovali vyvolane investicie, tak rozdiely v cene vplyvom prirodnych podmienok sa zmensovali.
Radsej sa 3 krat nezmyselne prelozil Hron, akoby mali byt cenove rozdiely badatelne volnym okom.

To je oficiálny údaj za r. 2005, kaviarista, ja som ťa však prvý vyzval. nevieš, čo sa patrí :question:

Už nevieš, čo by si sem napísal, drž sa D1 a pravdivých faktov. Zatiaľ som žiadny nevidel.

Za r. 2003 išlo na D1:R1+R2 70%, za r. 2004 66,4%, za r. 2005 to stúplo tak ako stúpli výdavky na výstavbu diaľnic na tesne pod 70%, ale nie nad 70, nedajbože na 80%.

A stále ide len o rovnicu D1-R1-R2, kedy je záväzok, že financie, ktoré sa dávajú len na tieto 3 D/R bude v pomere 60:25:15, teda 60:40, bolo to presadenie strany SMK, aby sa viac preferovala južná trasa, neskôr zadefinovaná R7, ale aj tu bola zhoda ostatných koaličnách strán, že R7 pôjde len na úkor R1 a R2 a tak sa upustilo od ďalšej “neznámej” v rovnici.

kavarista, veď to sú známe fakty, predkladané v správach MDPT, kde sa jasne aj úvadza, že plnenie na D1 v pomere k R1 a R2 je vyššie ako 60%, ale SMK ako bolo vidieť, z vlády neodišla. Takže to je politika.

Ja sa nicítím kompetentný vstupovať do debaty o alternatívach ZA-RK versus RK-BB, ale použiť výraz (hoci s nadsádzkou!), že chce pár ludí dialnicu k sebe do garáže, je dosť nemiestne, akoby tá trasa bola niekde na konci sveta.