Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

tak teda dobre rano, vitaj v realite…nevsimavost. aj preto mam s tebou problem no a potom este nie kvoli nazorom ako takym (je x ludi s kt. nesuhlasim prakticky vobec a predsa si ich vazim) ale kvoli neskutocnemu dvojakemu metru ktory prezentujes a pritom sa hras na slusneho a spravodliveho.

na moderátora som mal vždy iný meter ako na bežných prispievateľov. ten má byť v prvom rade nestranný. u žiadneho iného moderátora som si nevšimol manipuláciu, len u teba.
ďakujem za uvítanie. mojou povinnosťou nie je čítať každé vlákno. pekne ukazuješ svoje očakávania že každý má čítať všetko. odteraz ťa beriem len ako prispievateľa, nebudem vždy reagovať a prípadne nastavím a neuvidím tvoje príspevky. (spravodlivý má byť moderátor!)

Neviem, či si farboslepy, ale moderátor má zelený font, bežný prispievateľ má modrý. Fakt nechápem, ako sa toto dalo nevšimnúť 7 mesiacov.
A Devil tu bol odhadujem najaktívnejší (samozrejme neviem presne údaje) v moderovaní (presúvaní) príspevkov. Ja osobne vnímam zmenu k horšiemu čo sa týka týchto veci v tomto roku. A toto je IMHO relevantné pre bežných používateľov fóra (a nie veci typu “nestrannost moderátora”, ktore sú dosť subjektívne), či tu nie sú zabalastene temy a dá sa tu v pohode nájsť diskusia ku konkrétnej veci.

Koľko toho rozostaval a aké skvelé nášľapné míny po sebe zanechal, aby nástupcovia nerobili nič iné, len platili za jeho prúsery prachy, ktoré mohli minúť aspoň na údržbu, keď už nie na výstavbu.

A naviac ako bonus, koľko potebných úsekov zanechal bezproblémovo pripravených pre svojich nástupcov…

Neostáva nám nič iné, len mu “pekne” poďakovať, ..urákovi.

bingo. ja som sa prave preto cely cas neozval ze kedy si to vsimne :wink: aj po 7 mesiacoch mu to nakoniec musel povedat niekto iny. a tento prispievatel tu ide rozdavat rozumy mat nejake naroky na poziciu ktoru ale sam nechcel robit. ved to je ubohost. nehovoriac ze nevedel najst ani tabulky intenzit 1995 v galerii a potom zase riesil “manipulacie” ked tie cisla neboli take ake si prial. podla seba sudim teba.

ja som dal dost vlastneho volneho casu do upratovania, nie kvoli balastu ako takemu ale ze to proste parilo do inej temy. ale kedze to uz nerobim tak to beriem tak ze vsak to niekto uprace a ked nie uz to nie je moj problem.

kto robi robi aj chyby a dokonca aj prusery. stale lepsie ako toto co je teraz. minister co nevie vybavit nic ani len balik na rekonstrukcie mostov. uvidime kolko potrebych usekov dotiahne aspon do stavu DSP a MPV tento minister. ako povedal minister financii…obraciame kazde euro trikrat…az kym uplne nestrati hodnotu… :laughing:

ja som si tiež nevšimol, že devil, už nie je moderátor :slight_smile: , ale zopakujem ešte raz, to , že keď niekto má iný názor ako ja , neznamená, že je nepriateľ.

Iste. Ale ak robí len chyby a prúsery, tak to nie je nik, komu by bolo potrebné skladať akúkoľvek poklonu.

poklonu mu netreba skladat. staci uznat ze bol lepsi ako jeho nastupca.

veľmi slabá útecha, ako blbý a blbší.

Ersek bol lepsi, nevykaslal sa na juh

O fungovani hejslovackeho blavastanu:
“môžeme očakávať aj pokračovanie dlhoročného trendu, kde najväčším vládnym programom zamestnanosti je zriaďovanie drahých úradníckych miest priamo v centre Bratislavy.”

Nech sa UHP zamera na toto radsej

No bohuzial, UHP je archetypom byrokratickej institucie. Zakon predpisal, ze kazdy projekt musi mat odobrenie ich stempla, takze bez nich sa ziadna infrastrukturna vystavba nepohne. A tym padom uz mozu len naberat slaninu a sami si dokazovat svoju dolezitost a “uzitocnost”.

myslym ze to to tak celkom nie je. musi sa vyziadat ich stanovisko ale vyssie mozu rozhodnut ze napriek ich pripadnemu nesuhlasu to pustia.

Mozno, ale pokial viem, hovorilo sa, ze Ersek spustil Sorosku v decembri neviem ktoreho roku, lebo hned od januara malo platit, ze to musi byt posudene a schvalene UHP.

pokial viem uhp nesuhlasilo ani s krivan-mytna ale tender sa vypisal aj tak.

Pokial viem, tak o hodnotenie Krivan-Mytna poziadal az Dolezal. Cize stavba sa spustila za Erseka predtym. A potom, ked Dolezalovi povedala UHP aby to zastavil, tak to uz pri rozbehnutej stavbe zjavne urobit nemusel. Ci by ju ale mohol rozostavat ak by UHP povedala, ze sa to nevyplati, to si nie som isty.

Hodnotenie projektu R2 Kriváň - Mýtna robilo UHP v 1 kvartáli 2019. Tender bol vyhlásený v 3 kvartáli 2018.
Tender bol vyhlásený bez zverejnenia štúdie realizovateľnosti a následného hodnotenia UHP, čím bolo porušené Uznesenie vlády.

Od 1.1.2020 je platný zákon o rozpočtových pravidlách, podľa ktorého je verejný obstarávateľ povinný zverejniť štúdiu uskutočniteľnosti projektu a informovať o tom ministerstvo financií, ktoré do 30 dní pripraví a zverejní svoje hodnotenie. Z toho dôvodu pred koncom roka 2019 bolo narýchlo vyhlásené VO na Sorošku.

Za Pellegriniho vlády táto povinnosť platila pri investíciách vyšších ako 30 mil. eur (nie som si istý s tou hodnotou).
Matovičova vláda to znížila myslím na 1 mil. eur.
Okrem toho do 1.1.2020 to bolo povinné iba na základe Uznesenia vlády.
Pomôžem si výrokom Ústavného súdu: Uznesenie vlády je vo všeobecnosti len interným aktom riadenia, adresovaným členom vlády (a ostatným ústredným orgánom štátnej správy), prípadne im podriadeným orgánom štátnej správy.
Stručne povedané Esrékovci iba odignorovali premiéra a úrad vlády.
Ale ignorovanie zákona, to chce väčšie gule…

Ak UHP odporúči nerealizovať investíciu, MF SR nevyčlení financie.
Legislatíva neumožňuje vyhlásiť verejné obstarávanie, ak investícia nie je finančne krytá.

Dik za objasnenie, Jarino. Cize ako som tipoval, od 1.1.2020 sa uz mozu v UHP spravat bohorovne - bez ich stempla sa nic robit nebude.