Vo svetle zatýkania bodorovej policajnej mafie má tá vymožiteľnosť práva v prípade Váhostavu hneď ostrejšie kontúry a hneď je jasné, prečo široký odišiel so širokým úsmevom a Kato dostal iba podmienku pri najväčšom stavebnom odrbe (hlavne na živnostníkoch) storočia. Rovnaký scenár s reštrukturalizáciou sa v odohral v nejednej stavebnej spoločnosti (áno, aj niektorými velebený Doprastav), ale nie s takou drzosťou, ako to robil široký.
Potom sa neradno čudovať tým ľuďom, že si idú zachraňovať zadky prácou do zahraničia, aby ich nenaháňali exekútori, alebo naháňali čo najkratišie.
je to buhu žiaľ tak aj v iných oblastiach, mám kamaráta, čo ako prvý začal s picou, bol fakt dobý kuchár. Začal sa rozširovať, nové prevádzky…, a v celku sa mu darilo. Konkurzná mafia a výpalnici ho dohnali do takých “sračiek”, že skoro prišiel o chalupu… Keˇd mám dobré informácie, ešte dodnes pečie picu kdesi v taliansku a spláca dlžoby, ktoré si v podstate neprivodil.
celkom fasa tipy ineko.blog.sme.sk/c/549851/ako- … ml?ref=tit
Vyjadrím sa iba k MT, kde situáciu poznám. Áno, bolo by to čiastočné riešenie a odľahčenie. Chcelo by to však okrem toho čo tam píše ešte:
- Vyriešiť parkovanie pri staniciach (v cene lístka, dostatočná kapacita)
- Postaviť konečne zastávku Martin-Fatra
- Elektrifikovať trať od MT na Hornú Štubňu a spojiť reálne bez prestupu celý Turiec so ZA (nielen Vrútky)
Ak by mali chodiť viac vlaky do MT, tak určite by si to žiadalo, aby martinská MHD mala zastávku priamo pred ňou s tým, že autobusom by sa dalo dostať všade v rámci mesta.
Inak to nemá až taký zmysel… Avšak pre súčasný stav postačujúce.
Čo sa týka Prešova a najmä exponovanej trate Lipany - Sabinov - PO - KE. Tak v Prešove je podľa mňa absolútne nevyužitý priestor čo sa týka navrhnutia nových zastávok. Niekoľko z nich sa priamo núka:
- Pri vstupe do PO od SB s veľkým parkoviskom, kde by mohli šoféri prichádzajúci do PO od severu, odparkovať auto, prípadne zhodiť spolucestujúcich, ktorí pokračujú do inej časti PO a tam nasadnúť na novej zastávke Razc. Šidlovec/Dúbrava smerom ďalej do mesta na ďalšie zastávky
- čo sa týka tejto zastávky, mohla by buť využívaná aj obyvateľmi sídliska 3, Šidlovca, Dúbravy + niektorí zo Sabinovskej ulice, najme ak by sa cestovné dalo skombinovať spolu s MHD a cestujúci by vedel byť v na stanici Prešov - Mesto t.j. blízko centra možno aj o 10-15 minút skôr v rannej a poobedňajšej špičke
- neviem, či toto vôbec niekto rieši v rámci mesta alebo župy
- toto som navrhoval už asi 15 rokov dozadu a takmer nič o tomto nepočuť
- ďalšia možná nová zastávka by mohla vzniknúť pri ZVL/Šváby, aj keď jej efektivita by bola nepomerne menšia ako tej pod Šidlovcom
Čo sa týka smeru HE, VV a okolitých obcí po ceste, tu zjavne chýba zastávka pod nemocnicov, ktorá by obslúžila aj sídlisko Sekčov a tých ktorí pracujú v tejto časti okolo nemocnice + na Sekčove, opäť s nejakým napojením na MHD
No ten stav v MT, že pri vlakovej stanici nie je zastávka MHD ani zastávka diaľkových autobusov, to je fakt na facku.
Súčasný stav je taký, že sa nevyužívajú možnosti vlakovej dopravy a v špičkách denne kolabuje doprava na ceste ktorá ide súbežne 10 metrov od štreky.
presov.korzar.sme.sk/c/22556464 … ml?ref=trz
Ked znizujes rozdiely vo vsetkom…
Hejslovacky blavastan ako vysity. Tu je cely clanok Železnice stiahli z východného Slovenska všetky nové súpravy
Inak celkom bude celkom zabava sledovat, ako budu hejslovaci vymyslat, ako utratit peniaze z fondu obnovy na vsetko ine len nie na elektrifikaciu a zdvojkolanie trate 160 KE-ZV, aj ked na nic ine sa pouzit nedaju. Urcite ich radsej zas nechaju prepadnut (ako pri eurofondoch za PPP2) nez aby ich zmysluplne pouzili na rozvoj vychodu/juhu.
ono je zvlastne ze zssk sa hrnie do sutaze ked vie ze nema dostatok vlakov.
inac kollar ma vo svojom plane pre fond obnovy elektrifikovat chybajucu cast po Humenne. do moldava-kosice sa obuli analytici ze naco a rypu aj zo zvolen-filakovo. ale ako povedane elektrifikacia a 120 km/h je len bonus, zaklad je oprava trate. suvisla dvojkolajka nie je nutna. toto bude spolu s mytom a prioritami pre cesty najvacsia vyzva pre ministra.
Moldava sa sútáži a je to tesne pred podpisom (kontrola na UVO pred podpisom), Humenné sa už mohlo dávno elektrifikovať keby na ŽSR nežili v 19 storočí, čo sa týka Zvolen - Fiľakovo, tak to nemajú šancu stihnúť z plánu obnovy, kedže príprava je tam na začiatku
Humenné rieši UHP.
Vzhľadom na prípravu a financie netuším, aké konkrétne železničné projekty chcú financovať z fondu obnovy…
takze “osozne” je to UhPčko ďalej ako vidím …
Košický samosprávny kraj sa pridáva k iniciatíve k dostavbe diaľnice z Ukrajiny až do Košíc
Vysledky prveho roku neschopakov … Diaľničné plány stroskotali. Z 11 stavieb sa rozbehli dve
Konečne sa toho chytili ľudia a spoločne na tom pracujú. Teraz len dúfať, že budú úspešný lebo od tohto závisí všetka budúcnosť regiónu.
Vyrovnavane regionalnych rozdielov v h e y s 1 0 v 4 c k o m blavastane: zeleznicna edicia Matej: Keď pre vlaky kričia pri Bratislave,riešia to. Východ
Ja by som neplesal z tej podpory Trnku. Ten človek je taký neschopny . Neveril by som, že to niekedy napíšem, ale lepším županom by bol snáď aj Raši.
Áno s tým súhlasím. Ten to skôr využije na sebareprezentovanie a tam aj skončí. Tými ľuďmi som myslel Petra Bathoryho, Pána Kerekesa a ďaľších ktorý to berú naozaj poctivo.
Inak trochu zabrdnem do politiky tymto, ale necakal som naozaj, ze tito “praviciari” budu taki neschopni. tak v KE, ako aj v ZA. mozno PO s Majerskym? (ale tu nech ma opravia / doplnia presovcania
To iste nanestastie aj u nas v komunalnej politike mesta.