v Kechnice sa skor dostavuje ako odchadza resp sa presuva vyroba do parkov cca 10km
rastie priemyselny park ,letisko, Kosice
rastie priemyselny park Velka Ida
cca po 1.5r dostavania privadzaca Nova Polhora prichadzaju prvy najomcovia
nic v zlom ale ked vezmem ze SVK ma na dlzku cca 450km
a povedat ze RS ma dosah na dialnicu za cca 50km tak…
KE neplacu len pozaduju normalny obchvat a nie prietah mestom podobne ako ma PO resp BB.
budem sa opakovat z R4 nie je Exit do USsteelu cize vsetko ide po starej ceste.. pricom ,TIR, brany su prave z tejto strany. Cize ak budem vychadzat ze uss ma cca 11km zamestnancov tak 1/3 by chodila prave touto cestou
ak zdecimujes obyvatelstvo za 20r kde co ma nohy ujde hlavne muzi tak nemozes ocakavat ze sa hned vratia.
trocha sme mimo tému, ale , KE obchvat už dávno mal mať. Kechnec ok ±, načo riešia Veľkú idku, keď je Kechnec a nevyzžitá NP?: Ináč postaviť privádzač, za xxx €, a potom čakať čo sa stane???: po roku a pol, čosi pohlo, no ďakujem pekne. Čo sa týka RS, tak som si dal do gugľa, a je to 56km po celkom slušnej zrekonštruovanej ceste a stavia sa ďalej až po tomášovce ,odtial je fakticky iba jediný priechod centrom obce čo viac by si potreboval?.
PP Velka Ida je na trase buducej R2 KE-Moldava cca 2km od Sace a US Steelu, zatial tam mas 2-3 najomcov, cize priestorovo sa vie rozvyjat
PP Letisko je a je pomerne zaplneny mozno 2-4 sa tam este zmestia tam mas vacsinu zamestnancov KE
Kechnec bere skor ludi z okolitych dedin+ madarov z dedin a bol prvy
Nevraviac, ze maju nachystany PP HANISKA kt je vlastne v 1/2 cesty medzi Kechnecom-KE-USS ale tam sa planuje ,velky investor typu automobilka,
Pozri privadzac do USS miesto toho aby ho postavili pri vystavbe R4, tak ho slubili dobudovat pri vystavbe R2, kt mala nasledovat HNED cca po roku od odovzdania R4 2013 , ale akosi nevydalo a bojim sa ze to potrva este aspon dalsie 4r cize to bude po 10r.. Takze radsej mat dobudovane a lakat investorov na ,spojenie, ako nemat nic a vymyslat si..
No neviem, jazdim KE-BB tak raz za tyzden a vobec to tak super ako tvrdi google nie je. O neakej ,dobrej ceste, sa bavme Figa-RV, alebo za Soroskou - Moldava.. zbytok je tragicky
toto som minule pozeral a myslim ze to tak nie aj ked nieco podobne som si myslel aj ja. na zapade cize BA,TT,NR a TN kraje zije necela polovica ludi a je tam asi 50 percent plnych profilov dialnic. jeden kratsi tunel a zopar estakad. urcite nie 75-80 precent investicii. je pravda ze vychod ich ma menej konkretne KE kraj.
tieto hluposti tu vyvrati uz aj male decko. ibazeby z kriterii zahadne vypadla cena. naozaj by ste mali ticho suchat nohami. do ZA kraja ide uz 2,9 mld. eur. do PO kraja 1,7 mld. eur, kym do BB kraja 0,88 mld. a do KE kraja zatial menej ako 0,3 mld.eur.
…ano vsetky useky vo vystavbe sa pocitaju lebo je to zavazok statu aj ked sa este nevyplatili.
A to je co za blbost? ZA kraj je nafukovaci alebo co?
Na toto si ako prisiel? Uzavrete zmluvy na useky D1 HP-Iv maju hodnotu okolo 1,25 mld.E, ale stovky milionov sa z toho este nezaplatili. Ty uz zarucene vies, ze Tu-Hu bude stat 900 mil.E, rovnaky odhad bol aj na D1 LL-DS a Skanska,Strabag ponukli 338 mil.E, takze sa moze stat, ze Skanska ponukne napr. 450 mil.E za Tu-Hu.
Uz sa to zlepsuje, uz si klesol na 4 mld.E. A teda uz vieme, ze nielen ZA kraj, ako som si v jednom z prispevkov precital, ze len ZA kraj ma D/RC za viac ako 1 mld.E, aj ked samozrejme viem aj o dalsich.
Dookola vyzyvam, aby mi tu niekto ukazal, kde mimo Kysuc a okolia BA, ludia jazdia nejaky cas dna takmer kazdy pracovny den cca 25 km za 1 hodinu, ale nikto nic neuviedol.
Na vyriesenie kolon na Kysuciach stacilo postavit Brodno - KM a Oscadnica - Svrcinovec.
Stale neviem, ktore mesto ma u teba kolony na 20-30 minut a dialnicne riesenie za 3 mld.E?
treba si jednú vec uvedomiť, že investície prichádzajú hlavne od západu. Z toho nemôžme zazlievať investície do dialnic v ZA kraji. V konečnom dôsledku v podstate východne od Lm dialnica slúži vlastne len pre PO a KE kraj. Pre ZA kraj je zbytočná. Zo SZ , sa nik nebude do košíc trpať cez Bratislavu, a zasa čo idú z JZ majú elegantné prepojenie cez budapešt, kde si dovolím tvrdiť lepšie ako sever. Nedobudovaný úsek hranica HU - Miškovec, sa neda porovnávať s nedobudovaným RK a strečnom a ZA.
V skratke aj k zvyšku… Ponúknuť môže aj nemusí, a to ze ponúkne neznamená ze to tu cenu aj postaví, napríklad aj višňové ktoré nakoniec nebude tak ďaleko od tých odhadov alebo DS-Tu kde sa tiež vysutazila “brutálna zľava”
Nie nezlepsilo ako som písal, zeraratal som úseky od HP na juh a od Ivachnovej na východ.
Prečo mám pocit že 90% týchto obrázkov bude neaktualnych keď sa dostavia CA-Svrcinovec?
NA vjazde do HC ti bezne trvalo 30 minút asi 4-5km kým pre havarijný stav uzavreli most pre TIR. Ďalej aj Trnava v špičke ideš krokom 4-5km za 20-30 min,Piešťany, Šaľa kým otvorili obchvat bola o tom istom, Senec pezinok to isté, menovať sa toho môže…
Vlados: podla tejto argumentacie maju aj KE obchvat v pokrocilej vystavbe… a druha cast mala ist do sutaze 2014.. je rok uz skoro rok 2020 a ani tak skoro to nebude a ,3cast, v nedohladne.. to iste ma PO.
Vyberas a chytas sa za slovicka
a ty zarucene vies ze tych 338 mil eur bolo realnych. okrem toho korbelka nema prieskumnu stolnu. ty predsa mas uroven, tak sa nedaj vysmiat s takymito nezmyslami.
od LM na vychod v ZA kraji je len asi 25km z coho asi len 10 km cize hybe-vazec za nieco vyse 100mega bolo postavenych po rozdeleni CS co je velmi male percento nakladov v ZA kraji. to elegantne riesenie cez BP ide takmer cele cez madarsko. na juhozapade ale platia dane do Sk rozpoctu ? alebo si myslis ze by ich mali platit do madarskeho ??
pokial sa do 2023 stihne visnove a cebrat ZA kraj bude mat dialnicu okrem tur-hub a teda budu napojene okresne mesta do polhodiny od D1/D3 MT, KM, CA, RK, LM, DK a dokonca aj TR. mimo ostane horna orava a pomimo par dedin co je tak do 20 percent obyvatelov. v BB kraji po dokonceni R2 po tomasovce to bude mozno tak 30 percent. ak prizmurime oci nad chybajucim obchvatom ZV teda mimo bude okres RA, a cast okresov RS, BR a VK s tym ze okresne mesta budu cca. do pol hodiny od R1/R2.
na vychode mimo dialnice prakticky komplet mimo HE, SV, SK, SP, ML, SO a SL a nezabudnime na RV. co je hned 250k obyvatelov. vacsia cast okresu MI a casti okresov TV (prakticky vsetko od mesta na juh), BJ a VT. dokopy do 500 obyvatelov co je zhruba tretina obyvatelov vychodu.
tato stara mapa ukazuje stav 2005 aj ked riesi dostupnost bez ohladu ci je suvisla dialnica alebo nie. po dokonceni D1 spolu s R1 a D3 by uz bola pouzitelna. je pekne vidiet tmavozelenu farbu na juhu a vychode - tak by to malo vyzerat podla aj podla zopar prispievatelov z okolia ZA. gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=43110
hej vyplakávaš nad ZV, ale to že severná D1, nie je nikde napojená, to Ťa netrápi a pritom prechod ZV je v celku v pohode, nevidím v tom neaký problém. Tiež manipuluješ s číslami, keď rátaš, len 25km úsek od LM po hranicu ZSK. A na ten úsek autá čo idú na východ priletia vrtulnikom, a celu D 1 jazdia len žilinčania. Veľmi vtipné, ale veľmi neobjektívne z Tvojej strany.
branisko je sucast suvislej dialnice je s tym nejaky problem? od brodna co je koniec suvislej dialnice sa neda dostat na zaciatok D3 pri CA za 30 minut ?
kde vidis ze vyplakavam. to ty vyplakavas nad usekmi co su vo vystavbe alebo nebodaj nad turany-hubova. a to ze vychodniari platia dane ktore potom idu do zilinskych tunelov uz ani nekomentujes.
Branisko uznávam (len to bolo myslené vzhľadom na stav v 2005).
1.) V súčasnosti len pri ideálnom stave (čítaj, len cez víkend)
2.) Je vtipné prezentovať jednorúrový tunel uprostred cesty prvej triedy ako diaľnicu a teda, že v jej okolí je 0-10 min prístupnosť (mapa nepozná D3 Strážov ani D3 Svrčinovec! (rok 2005))
Ja len toľko, že v dobe, ktorú to zachytáva (2005) je ten čas blbosť.
veď v pohode: vychodniari platia dane, za dialnice, v ZA, po ktorých sa tak isto preháňajú. To je tak isto ako by som ja tu začal vyplakávať ako Ty nad ZA dialnicami, že každý rok musím prispievať na Pribinu, a idem po nej raz za rok. Tak isto musím prispievať na Ba dialnice, prejdem po ních možno 3x do roka, a musel som prispieť na R4, po ktorej som ešte v živote nešiel. Devil prosím ŤA troch objektivity , dakujem.