Jano1, čísla pred 15 rokmi boli nižšie, bol tam menší rozdiel, ale v tom čase sa množstvo tovarov presúvalo po železnici. Severnou trasou chodilo násobne viac vlakov ako južnou. Ako železnice nedokázali konkurovať cestnej nákladnej preprave, tak sa táto doprava presúvala na cesty. Za tie zlé čísla môžu neschopné železnice
Mozete sem dat konecnie niekto udaje so scitana z toho roku 1993 alebo z tej doby? 1500 prispevkov o tom istom dokola ale nic realne som nevidel. Zas dalsia tema ktora je akurat zasrtata prispevkami sever proti juhu
intenzita dopravy sa “zrazu” stala smerodajnou po roku 2000. za meciara sa urcili priority na baze tych ceskoslovenskych pricom akurat ceskoslovensko rozbili. intenzitu 1990 aj 1995 niekde mam. v roku 2000 bola intenzita 15-17.000 ale predtym to bolo vyrazne menej. ako pise DrX: intenzity medzi ZA a MT su dane z velkej casti lokalkou medzi ZA a MT, statnym protezovanim inesticii do tej oblasti (napr. Kia, VW v Martine) a dalej donkoncenostou D1. pretoze najvacsie narasty boli v obdobi po roku 2000. tieto prispevky uz ale totalne OT cize presuvam.
Devil ja som rad za kazdy kusok NOVEJ cesty ktora sa postavi kdekolvek na Slovensku. Ten BA mega obchvat im prajem… Vzdy ked idem so synom do kardiocentra si vravim ze zijde sa aj Blave ten obchvat.
Dookola sa ohanas vlastnymi pojmami zapad/vychod, s domnelou diskriminaciou vychodu v dlzke projektovanych D/RC, ale ked som sa priamo pytal co je zapad a co je vychod, tak som odpoved od teba nedostal. Pytam sa znovu, co je zapad a co je vychod? Nech spozname Tvoju “neobratenu logiku”.
Mozno zludoveli, ale v kazdej casti obrovskeho Slovenska maju ludia inu predstavu, co je vychod a zapad krajiny. Z toho obrazku neviem kam patri okres Namestovo ci Tvrdosin, asi do Polska, Rimavska Sobota zrejme do Madarska.
Teda zhruba vychod su 2 kraje+okres Revuca(mozno okres RS?) a zapad je 6 krajov bez okresu Revuca so 40 tisic obyvatelmi.
Teda ocakavas, ze Tvoj “vychod” bude mat rovnako dlhu planovanu dialnicnu siet ako Tvoj “zapad”?
Kde je dolezitejsie mat dobre dopravne spojenie, na zapadnu Europu, alebo na vychodnu Europu?
Malo byt prioritou mat D1 BA-ZA v dlzke 200 km, ktora spaja 4 krajske mesta, teda centra 4 krajov, tvori hlavnu tepnu 4 krajov, alebo R2 ZV-KE, kde na 200 km je jedine krajske mesto, medzi koncovymi mestami nizka hustota osidlenia, nizka intenzita dopravy?
ale ty nechapes ze to su len ciary na mape. R8 neexistuje, R7 sa buduje mala cast z celkovej dlzky, na R6 existuje uplne kratky kusok, R5 skoda reci, R3 existuje ako 3 obchvaty, zapadna R2 ako dva obchvaty…
realne je v PO kraji vela dialnic za velke peniaze k tomu v PO sa buduju 2 useky na 500 mega.
áno, aj samotná D4. D1 v meste má nižšiu priepustnosť ako D1 pred vstupom do mesta. po D4 sa dostanú vozidlá do južnej a západnej časti mesta. o niečo sa zníži zaťaženie D1 v meste čo hneď bude použité novými vozidlami + ďalšie nové vozidlá môžu priamo do južnej a západnej časti mesta.