To si zrovna netrafil lebo poľnohospodár co hospodári v z nevýhodnených podmienkach automaticky dostáva vyššie dotácie
Ja reagujem preto, lebo ako poznamenal správne Vlados, poukazuješ selektívne a zaujato na úplné hlúposti. Tak ako na severe sa prispieva na zimnu údržbu, tak sa na juhu nájde niečo iné ako napr spomínané hrádze. A nikoho normálneho nenapadne vyčítať, že niekde dostali viac peňazí keď ich tam bolo jednoducho treba.
Lenže potom sa tu nájdeš ty a tváriš sa ukrivdene ešte aj za napadnutý sneh. Neviem či sa mám smiať alebo plakať.
Si reálne myslíš ,že v pôde na severe sa dá niečo plodné vypestovať? Omg.
milan_KM, všimni si že môj príspevok tu už nie je. moderátor si na mňa zasadol, lebo mám prejazdnenú trasu R2 od západu na východ a tvrdím že pomerom cena/prínos je Soroška z pripravených projektov na poslednom mieste… a pred ňou by som uprednostil aj pripravované úseky na R2.
Do extremu tahaju h e j s 1 0 v a c i dialnicnu siet do najnarocnejsieho mozneho terenu s hromadou tunelov, ktore nevieme postavit ani zaplatit, a ktorej udrzba tiez je/bude zbytocne draha, takze nemame ani zakladne prepojenie V-Z. A ako spravni pachovia a janosici nie su ochotni akceptovat ani jednoduchy princip, ze sa peniaze maju delit 60:40 (sever:juh). Proste, ukradnut vsetko je MINIMALNA poziadavka.
sorry, príspevok je v inom vlákne
to nie je hlupost, samosprava hlavne mala obec pocita kazde euro. praveze vacsinou nebolo treba, lebo 277 metrov je nic. to jablonovske sedlo ktore niektori nepovazujete za horsky prechod ma cez 500 metrov. obycajne prelievanie penazi so samosprav kde mali sudruhovia vacsiu podporu.
s tymi hradzami ma byt akoze co ? rieky su aj na severe aj na juhu tak aj hradze.
ale zvysene dotacie tam su. tak potom vidim inu paralelu. ked sa daju dotovat neurodne pody preco nestavat dialnice bez intenzit ???
lenze ja s tebou v tomto uplne suhlasim. a dokonca aj kopa nepripravenych projektov ma lepsi prinos. lenze ty si vtedy nenapisal “z pripravených projektov” ale na “vychodnej R2”. a to je nieco uplne ine.
malo to vyplývať z kontextu - z pripravených projektov na R2, nepripravené sa žiaľ nemôžu uchádzať o “vítaztvo”. ako som písal skutočná potreba Sorošky bude okolo 2030, po dostavbe dnes pripravovaných… a staval by som ju na plný profil
Ak nevidíš medzi ZA - CA dostatočnú intenzitu ,zájdi k očnému.
(pozn. aj D1 ktorá “nemá intenzity” má väčšie intenzity ako R2 na niektorých miestach)
este raz, ked sa daju dotovat neurodne pody preco nestavat dialnice bez intenzit ??? cize aj na ukor tych co intenzity maju…len poukazujem ze v roznych oblastiach sa pouziva rozny meter. ale na potvoru z toho sever vychadza lepsie. cim to je ?
Ty zajdi k psychiatrovi, ak vidis existujucu R2 - zjavne mas halucinacie. A ked chces porovnavat porovnatelne, tak kludne porovnaj intenzity na I/16 RV-KE s I/18 PP-PO (D1 ubera intenzity obom). Ale intenzity na dokoncenej D1 s neexistujucou R2 asi velmi porovnat nejde.
Co sa tyka D3, tak sa podme pozriet na dokoncenu a tolko pozadovanu/oplakavanu neskutocne dolezitu (a neskutocne predrazenu) Svrcinovec-Skalite.
Ku hradzam sa mozem kludne vyjadrit je to neuveritelne ale najviac penazi vzdy slo do ZA kraja
a neuverite kde bolo na striedacku dlhe roky GR SVP… ano bola to ZA..

Ty zajdi k psychiatrovi, ak vidis existujucu R2 - zjavne mas halucinacie. A ked chces porovnavat porovnatelne, tak kludne porovnaj intenzity na I/16 RV-KE s I/18 PP-PO (D1 ubera intenzity obom). Ale intenzity na dokoncenej D1 s neexistujucou R2 asi velmi porovnat nejde.
1.) D1 nie je súvislá
2.) V inom topicu sa nás snažíš presvedčiť ako je v súčasnosti ,aj napriek nedorobenej R2, výhodné ísť juhom a teraz argumentuješ ,že D1 odoberá intezity R2. To znamená ,že ľudia očividne chcú ísť po D1 alebo R2 nie je také Terno.

Co sa tyka D3, tak sa podme pozriet na dokoncenu a tolko pozadovanu/oplakavanu neskutocne dolezitu (a neskutocne predrazenu) Svrcinovec-Skalite.

Ak nevidíš medzi ZA - CA dostatočnú intenzitu…
Svrčinovec - Skalité bolo to najhoršie čo sa mohlo postaviť (a to tvrdím stále).
Prečo to však nevidieť na intenzitách cez juh resp. tvrdí ,že D1 sťahuje intenzity.
to mas pravdu. co chodili juhom chodia juhom aj teraz. intenzity stiahla R1 ale su tam aj “nove” intenzity ktore su vdaka suvislej ceste. pre ilustraciu intenzity v tisicoch
2010 TT-ZA: 34,31,30,31,34,31,31,30,25,26,22,24,23
2015 TT-ZA: 27,25,25,25,25,28,24,27,26,23,24,22,22,21,23,22,22,24,24
2010 TT-BB: 43,33,30,30,27,24,27,33 (NR) 18,18,16,16,16,11,14,14,14,15,15,13,16,20,22,24,24,26,24,28,20
2015 TT-BB: 34,39,37,30,30,26,28,29 (NR) 19,18,19,18,16,15,23,17,19,19,19,18,24,24,26,25,15,13,23,27,25,28
2010 ZA-CA: 23,22,15,15,15
2015 ZA-CA: 20,22,14,14,15
2010 ZV-LC: 13,17,13,16,15,15,14,12,9,10,11,12,14
2015 ZV-LC: 12,16,13,16,15,14,11,9,9,10,10,11,
nie su zahrnute npr. estakada ZA ani neresnica ZV …vieme ze v 2015 bol ina metodika kvoli ktorej boli hodnoty nizsie. to je vidiet najma na dolnom povazi, na novsich usekoch severneho povazia su take iste cisla cize ide o “relativny” rast. detto ZA-CA. cisty rast co je realne kvoli metodike este vyssi je na R1 kt. sa dotahuje na D1 - tam kde bol odovzdanych najviac km od medzi 10-15. ZV-LC porovnatelne cisla s 2010 cize relativny rast. cize tam kde sa postavi suvisla dialnica su citelne narasty intenzit s dosahom na ovplyvnene useky.
Vďaka za tvoju vyčerpávajúcu odpoveď a vysvetlenie. Teraz už rozumiem prečo je to tak.
tie čísla nezahŕňajú všetku dopravu na trase, t.j. sú klamlivé. aby boli objektívne treba pripočítať aj paralelné jednotky aj dvojky (na považí sú paralelné dokonca obe).
zjednodušene máme trojuhloník BA-ZA-KE. tvrdý zástancovia R2 vidia len priamku BA-KE ako keby zvyšok Slovenska bol vzduch.
Ano, “tvrdý/í/ě/ú/ä zástancovia” tvrdia, ze zvysok Slovenska je vzduch a do “vzduchu” chcu davat 60% financii, ked navrhuju delenie 60:40, vsakze. Uz prestan pisat sprostosti.
suhlasim s Tebou DrX tiez nechapem co je zle na tomto pomere… Jaaaj viem niekto chce 100p pre seba , ja neviem ale ked viem ze som zanedbal urcitu vec tak sa naopak budem snazit to dohnat 2x takym usilim a nie to este viac zanedbavat… Opravte ma ak sa mylim na D1 zapad ostava 1 slovom jeden usek na vystavbu a na D3 -3 useky,
D1 vychod -6usekov a na R2 -vychod 10usekov /neratal som to co sa sutazime resp vieme ze budeme coskoro Soroska, obchvat KE/… takze nechapem co je zle na pomere 60-40..
to je nie za ucelom vypoctu celkovych intenzit ale ako sa zvysovala intenzita po odovzdani suvislych usekov.
trojuholnik by mal mat rovnocenne strany a to nema. v oblasti BA-MA-TT-NR-NZ-KN mas skoro 1,5 mil. ludi a najvacsi ekonomicky vykon doma a najvacsi objem prepravy do zahranicia. hlavna uloha je napojit tam ostatne oblasti Sk a nie poprepajat nejake mestecka medzi sebou. takto sa to robi aj inde. ale to fanaticky zastancovia D1 a D3 nevidia.
gallery/image_page.php?album_id=67&image_id=40422
teraz je pomer tak 90:10, aby bolo 60:40 tak by sa malo spustit vsetko co sa tendruje a este soroska.