Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

to nie je pravda HE, SV, ML a tiez sev. cast okresu MI (Strazske a spol.) vsetko je obsluzene severom, uz sa hadam ani nenajde vodic, ktory by siel juhom, ak nemusi

uz ti asi niekto dost chyba, co? :slight_smile: Co je s tym pachom?

niektorí chodia, hoci som im odporúčal Čertovicu… zvyk je zvyk. Tiež som si všimol, že miestni ľudia nemajú radi I/18 Strážske - PO… obchádzajú kde sa dá, napríklad HE-VT po 558čke a HE-Hanušovce dokonca po 3triedke okolo Domaše. Cesta smerom na KE sa teší väčšej obľube, zvlášt teraz, keď opravili skratky od Sečovskej Polianky na Dargov

Nie zvyk. Ale vzdialenost, poveternostne podmienky, spotreba, prekonavanie nadmosrkych vysok. No a tymto ludom pomoze aj R2 obchvat Kosic, aj ked inak je dost zbytcny.

PS: A ak hovoris, ze sa nejaki ludia presunuli na D1, tak to je prave dokaz toho, ze dnesne intenzity na D1 sa nemozu pouzivat ako argument pre stavanie tam, lebo su len dosledkom toho, co sa tam uz postavilo. A ak sa rovnako vela postavi na juhu (co sa da za ovela lacnejsi peniaz), ti ludia sa zas vratia.

cesta cez S. Polianku sa tesi oblube, pokial idu ti ludia do KE…
osobne mam tiez radsej II/558 ako paralelnu I/18 po VT a tiez neviem preco mam radsej I/18 ako I/50 (aj ked I/50 ma daleko lepsie parametre), ale trojka popri Domasi mi pride ako zbytocna strata casu po tych zakrutach…aj ked, uz som tam dlho nebol, ak sa napriklad pomenil povrch, tak by to nemuselo byt uplne zle…ked bude lepsie pocasie…

Co myslis ako ten horsky priechod vznikol? bola to stara hradska z cias Marie Terezie, ktora sa priebehom casu prisposobovala dopravnym prostriedkom doby.

DrX pisal som ze na KE-Jablonov je hornaty teren? Nie, ja som pripomenul prave tie useky, ktorych teren je pomerne narocny takze nabuduce ako cesi hovoria, "2 razi miř, a raz striř. A inak k tomu Plesivcu - Tam rovina naozaj je, akurat ze ta rovina je pomerne uzka a navyse skoro cela vyplnena dedinou :slight_smile:

Vidis, sam pises ze po D1+CR +A6 je to kratsie. Co sa tyka casu, ak to zadam do profi navigacie, tak najkratsiu trasu, najrychlejsiu trasu ako aj vyvazenu trasu (tu sa rata celkove prevysenie, kvalita ciest, cas, dlzka trasy nwm v akom poradi, zakazdym mi vyhodi to iste :slight_smile:

Hej, len kym toto poliaci dostavaju, tak u nas bude D1 komplet s vynimkou Turany-Hubova.

S tymi HE to snad nemyslis vazne :slight_smile: budu sa trepat na MI, ptm po I/50 len aby sa dostali na R2 ??? NZ, KO ak by aj isli do PO, tak pojdu po R1-Donovaly D1, no tieto smery potrebuju spojenie smer BA, prip. CR/zapad, vzajomne prepojenia s vychodom su velmi male. K tomu jedinemu tunelu Soroska sa snad nema vyznam vyjadrovat, kedze uz trz je jasne ze budu min. 2 - obchvat ZV si kde nechal ???, nehovoriac o Krivanskych megaestakadach - takze take efektivne zdaleka nebude, ak zvazime obsluznost. A mimochodom - na D1 sa stava az 5 tunelov plus hrozi max. 6ty takze do 20 je to daleko :slight_smile:

ad2: to je ta zakladna *** c k a manipulacia, zaratat, ze KE je obsluzene D1kou ale nezaratat, ze PO je obsluzene R1+R2, aj ked pre PO je ist po R1+R2 ovela mensia zachadzka (20km) nez pre KE ist po D1 (60km).

Upada??? A toto mas odkial? Prosimta, nabuduce, ak budes chciet pri obhajovani svojho nazora blafovat, rob to aspon trosku nenapadne :wink: , toto beriem ako oneskoreny silvestrovsky vtip :slight_smile: A co sa tyka toho jedineho spojenia - Uz vyse pol roka cesy buduju 2 useku obchvatu Trinca v prakticky dialnicnych parametroch, ak sa dobuduje aj 3-ti tak po nasu hranicu je to de facto R-ka (po Hradek plnoprofilova, od Hradku po hranicu polprofilova) - akurat ze pre vecsinu SVK to riesi max. tak napojenie na Ostravsku je druha vec :slight_smile: A co sa tyka nadveznosti I/50, I/51 - tie nadvezuju skor na D1, uz vidim kto z vychodu by sa trepal po R2+R1+I/50

Cesi maju s GER 2 spojenia hotove (D5 a R7 - aj ked ta je scasti “len” polprofil), z D8 chyba jediny usek prave kvoli tomu ze nejaky expert presadil povrchovy variant. S PL maju 1 plnohodnotne, druhe je scasti polprofil a chyba obchvat Frydka-Mistka, no aj tak na tranzit s PL bohate stacia. Spojenie s AT zabuzpecuje 1tky, D sa scasti riesia (D3), no vzajomne hospodarske vazby nie su bohvieake (predstav si ze su ovela nizsie ako tie zo SR), a tak vlastne ani priliz nesuri. No a posledne je SVK - je tu jedno dialnicne, pouzitelne akurat tak pre BA a blizke okolie. 2. sa rysuje kdesi na S, no to skor regionalny charakter + prepoji 2 fabriky 1 koncernu. Takze 3., ktore by nahradilo niekolko jednotiek, z ktorych ako-tak vyhovuje mozno jedna nie je odveci ani pre CR :slight_smile:

Hluposti splietas od zaciatku az po koniec. Tu mas mapu z Rakusko-Uhorska z 1873. lib.uchicago.edu/lib/public/ … 870z-L5-1/
A tak jak tam je cesta PO-PP, je tam aj KE-RV. Cize tie tvoje nezmysly o Marii Terezii si fakt nechaj pre Ferenc-Jozka. Sever Horneho Uhorska bol vzdy najvacsim koncom sveta, takze vypisovat take bluznenia, ze niekde bolo viac ciest, to je fakt na pohladanie.

Detto tunel okolo ZV (vobec nie je jasne ci bude, urcite byt nemusi), detto obchod s Ceskom (ked raz Nemecko predstihlo ako hlavny obchodny partner pre Slovakov Cesko a pre Cechov Slovensko, tak je jasne, ze v porovnani s federaciou vazby na Cechy upadli).

DrX najprv si precitaj co niekto napise, porozmyslaj o com pise a ptm pis ze ktosi splieta hluposti. Pisal som o tom, ze niekde bolo viac ciest ??? Nie, pisal som ze Soroska sa stavala po DSV, Branisko je stara hradska, ktorej sa len upravoval povrch. Fakticky vsetky tvoje reakcie su trhanie s kontextu, znasilnovanie viet, skratka pises o upne inom zmysle, nez som ho vyjadril ja, takze fakt nwm kto bluzni. A k tomu tunelu pri ZV: ws mi prosimta povedat, ako by R2 mala ist, aby sa mu vyhla ??? Budeme vyrabat tocky na R-ke lebo povolime 9% stupanie namiesto normoveho 4,5 ??? alebo zrobime 2x 4 km estakadu a namiesto 300 mil. s tunelom to bude stat 450 mil ???

Dalej pises od veci. Ked pises “Soroska sa stavala po DSV” tak asi chces povedat, ze Soroska SA PRESTAVOVALA po DSV. Lebo ked napises, ze “sa stavala”, tak to znamena, ze dovtedy tam nebolo nic. No a to, ze sa do vtedy na Branisku len upravoval povrch, nie je ziaden dovod na to, aby sa pod Braniskom postavil miliardovy tunel a pod Soroskou nic.

Co sa tyka ZV, tak moj nazor je sucasnu I/50 rozsirit na stvorprudovku s mimourovnovymi krizovatkami a mat z nej vnutromestsku Rku ako v KE (alebo kludne aj vnutromestsku I-ku, ako v BB). Ak taka Rka staci v KE, vo ZV musi stacit este na 30 rokov. A pokial sa dobre pamatam, tam je dokonca vacsinou miesto na to, aby sa casom spravila 3+3. o nejakych 30 rokov sa potom mozu 2 pruhy zapustit/vytiahnut na most, alebo urobit ten severny obchvat. Na dnesne potreby uplne staci rozsirenie a MUK. To by ale tunelari velmi malo zarobili…

Sice to nie je to blavacke PPP, ktore je aktualne na tomto fore, ale ajtak vystizny clanok:
Analýza dokázala… PPP! dennikn.sk/26653/analyza-dokaza … ef=tit-box

Pravdu povediac, aj ked sa k tomuto konkretnemu projeku vyjadrit neviem, pri nemocnici je ovela vacsia sanca, ze sa projekt oplati v porovnani s obchvatom.

Pri obchvate su velke pociatocne naklady na vystavbu, ktore su prakticky identicke pre sukromnika a pre stat a relativne mensie naklady na prevádzku, kde by sukromnik teoreticky vedel usetrit. Pri nemocnici su pomerne vacsie naklady na prevadzku a ak to bude sukromnik robit lepsie ako stat, tak sa to teoreticky moze oplatit.

podla tohoto bude nabrezna najvacsi lievik na Sk :unamused: …to nie je od toho ci tam je napojenie na sidlisko alebo p.park ale ake vyuzitie ma konkretny smer. ale ked vidim tvoj nezaujem o vsetko okrem tvojej rodnej hrudy tak mi jasne ze len kibicujes. aj keby tam bola na tych 4 km neviem aka pomala rychlost tak to bude vdaka 4 pruhom plynula doprava a celkova casova strata bude minimalna na SUVISLEJ dialnici sa to v pohode dozenie aj prezenie. ked toto je podla teba problem tak prietahy dedinami na ceste 50 ci soroska su co ? btw. soroska, ja neviem kedy bola robena ale snad tu nebudes tvrdit ze je to tam OK.

ty si pleties veci, KIA si dala podmienku pretoze sa obavala ze bez dialnicneho napojenia na BA nie je schopna fungovat. ty pises o jestvujucich firmach, ich zakladne poziadavky tiez museli byt splnene a toto medzi nimy zjavne nebolo. to nefunguje tak ze ceska republika im bude chytro-chytro prioritne stavat cesty na vsetky smery a uz vobec nie preto lebo to chce nejaky region cudzieho statu. CS neexistuje ale sever Sk by stale rad cucal z federalneho penazovodu. cesi sa do tej R-ky nehrnu lebo na to nie je dovod.

to je velmi zlozita debata ze kto kolko prispieva. len pre poriadok najvacsi prijem statu je DPH teda vsetky tie nakupy v supermarketoch atd. atd…cize bezne veci aj v uplne odlahlych regionoch, to ze automobilky vytvaraju najvacsi podiel hdp este neznamena ze najviac prispievaju na verejne statky.

prakticky dialnicny parameter v cechach je aky ? dufam ze minimalne D26,5m, ci ? divil by si sa kadial vsade sa trepu…

norma povoluje 6 percent, pre predstavu obchvat ozdany ma stupanie 4,5 percent pritom opticky to vyzera na viac. takze nic strasneho.

smu.sk/article/1/
dialnice.info/viewtopic.php?t=79

vlastne ironicky a trochu prehnane, ale priznal si to sam. :smiley:

Kedze vidim ako poznas PO, tak ti priblizim vyuzitie tychto smerov:
SII: pozri mapu hoc cez google Earth - zo severu ho ohranicuje Levocska, z vychodu Torysa, zo zapadu a juhu kopce. Napojene je cez Marka Culena na Levocsku (“Levoska 1”), resp. cez Fucikovu a Kollarovu na Nabreznu, nikde inde :slight_smile:
SIII: pocet obyvatelov taky ako ma najvecsie mesto medzi ZV a KE, napojene je cez Volgogradsku v “levockej 1” na juhu, na severovychode cez Mukacevsku a Bajkalsku. Ta prva usti kdesi do obytnej stvrte pod Sabinovskou, ta druha sa napaja na I/68 v prvej semaforovej krizovatke od SB, vdaka ktorej sa v spicke tvoria kolony pozdlz uz od Saris parku, resp. pozdlz celej Sabinovskej…
Co myslis akym sposobom sa ludia co tu byvaju dostavaju inde ? preletia?
Co sa tyka Skultetyho, ta sa uz tento rok stane sucastou radialy Rusinska - Kuzmaniho - Skultetyho. Rusinska uz dnes praska vo svikoch, pointou realizacie Kuzmanyho bolo, aby sa ludia zo Sekcova (najvecise, 40 tis. PO sidlisko) neterigali cez centrum, resp. po vychodnej a lesiku delostrelcov, ktore su pravidelne upchate, ale aby vyuzili NK, kde jednak zatial az taky problem nie je a jednak sa rata ze sa realizaciou JZO vyrazne odlahci.

Myslim ze toto si si mohol odpustit. Ze najviac prispievam vo vychodniarskych temach prameni asi tak z toho ze v tejto oblasti mam najviac info, a teda na rozdiel od niekoho ineho nevypisujem niekde v NZ vlakne ze tam nic netreba, lebo svet sa pre mna konci tam, kde koncia moje zaujmy. Ale co uz, nie nadarmo sa hovori ze “podla seba sudim teba”.

Ptm naco sa ide robit obchvat BA ??? wed tam su nielen ze 4 pruhy, tam je dokonca SUVISLA DIALNICA, v Petrzalke aj s kolektormi :smiley:

Je mi luto ze si aspon trochu nedokazes zachovat uroven, lebo sudiac podla inych tem v tej svojej hlave okrem ocividnej nenavisti k PO aj nieco mas. A trz k veci - obcasne prietahy dedinami kde je priemerna rychlost 50 su problemom a prietah PO kde bude aj po dobudovani NK priemerna rychlost nanajvys tak tz 50 i to len mimo spicky uz problemom nie je ???

A k tej Soroske - robite s nej vedu ako nwm co. OK JE TO PROBLEM, JE BRZDOU co je pochopitelne, wed ide o horsky priechod. Ale porovnavat ju s Braniskom (vsak DrX ???) - to znamena, ze nieko cez Branisko v zivote nesiel. cez Sorosku sa vecsinou ide okolo 70 pri klesani na Roznavu su akurat 3 zakruty, i v tej najpomalsej je 40 a s priemernym OA sa v nej DA IST CCA 50 - 55 podla navigacie. Tu je na mieste otazka - KOLKO SA IDE CEZ NAJPOMALSIU ZAKRUTU NA BRANISKU ??? 20 z kopca ??? A vlastne kolko takych na Branisku je ? Takze nech sa porovnava, ale porovnatelne s porovnatelnym :slight_smile: A mimochodom - ak je Soroska akutny problem, co je potom Stiavnik, kde sa pre istotu v tocke popri kamionu vymera tak akurat skuter ???

Ano, su to jestvujuce firmy, ktorych ZAKLADNE POZIADAVKY splnene zrejme boli. Su to firmy ktore zamestnavaju nie jedneho zamestnanca, ale niekolko tisic a dalsie tisicky ludi su zamestnane vo firmach na nich naviazanych, takze isty vplyv stale maju, takisto ako aj poziadavky, ktore si radi polozia napriklad pri “zvazovani” dalsich investicii. A co myslis, ako je napriklad SKODA nadsena zo situacie, ze ma problem dostat do MB diferencialy z MT alebo brzdove valce z PO ??? Alebo ako je otrokovicky CONTINENTAL nadseny z toho ze ma problem dopravit za kopec (PU) latku A a spoza kopca doviest latku B ??? Na vsetky smery im CR stavat cesty nebude, lebo na vecsinu smerov ich uz MA POSTAVENE. Chyba uz len 1 - SR A bol by si prekvapeny - na R49 dovod je, dost silny na to, ze sa caka len na opetovne vydanie SP, aby sa mohol stavat prvy usek po Frystak, hybe sa uz aj dalsi po Lipu. A nastastie, na nadvaznu R6 pamata aj SR, usek Mestecko-PU je v zasobniku OPII, dalsi slovensky usek ma zmysel len spolu s ceskym prihranicnym usekom, ktory je este len v plienkach. Takze ci chces ni nechces, toto spojenie sa prinajmensom hybe smerom k realizacii.

A na nakupy v supermarketoch ma lud odkial? Predsa zo miezd. A vdaka komu ma mzdy ? Vdaka firmam. Takze sme opat na zaciatku retazca. :slight_smile:

24,5/100

Norma je 4,5 % na R, do 6% sa udeluju vynimky :slight_smile: Ale obaja dobre vieme ze SO ZV sa bez tunela (hoc kratuckeho) nezaobide. Tahat to cez mesto je nepriechodne, na juzny obchvat je sialenstvo slabe slovo.

prave preto kedze to nepoznas tak problemy svojho kraja si nevies porovnat a potom sa ti zdaju prilis velke. to ze vo svojom prispevku bohorovne porovnavas BA s PO je velavravne. ja sa zaujimam aj o oblast kam nechodim, to je skutocne znak nenavisti, hlavne ze teba nezaujima kde si nebol.

obchvat BA sa ide robit lebo na D4 bude aj podla miernych odhadov 20.000 aut. a to napriek tomu ze dialnica tam uz je. aka intenzita by bola na obchvate PO s dlhym tunelom ked bude postavena nabrezna ?

v kazdom meste ide vacsina aut zo sidlisk do centra, to je zakladne pravidlo tak snad plati aj v PO. tvoja teoria stoji na tom ze pomaly polka sidlisk bude ma ciel na opacnej strane mesta :stuck_out_tongue: presne takto argumentovali nitrania ked chceli MUK pre klokocinu, toto iste vypisuju zilincania ako velmi budu vyuzivat D1 sidliska z juhu ZA, takto pisali aj ked urobili semafor pri odbocke na sekier a motovu do dokonceni MUK neresnica, len pre tvoju info tam su len 2 pruhy aj na hlavnom tahu… :smiley: ucel nabreznej je obchadzanie centra a pre LE-KE celeho mesta a jedina bariera je pre SII.

soroska nie je ako branisko hlavne je to mensi kopec, v kazdom pripade je ale na rade je to E tah zapad-vychod. je potrebnejsia ako ine useky na D1 ktore sa stavaju najma preto aby bol suvisly tah. keby bola soroska niekde pri PP tak uz tunel davno stoji.

pre ekonomiku statov je lepsie ak zamestnanost tvoria male a stredne firmy, Sk je typicky priklad - velke firmy tvoria gro hdp - celkovo Sk az 75 percent priemeru EU pricom ine ukazovatele vyjadrujuce zivotnu uroven -nezamestnanost ci platy- maju s priemerom EU pramalo spolocne. velky investor navyse hlada svojich dodavatelov prioritne co najblizsie k zavadu, cize vychod bude profitovat z automobiliek na zapade Sk alebo v cechach len minimalne aj keby bola 8prudova dialnica. su regiony v EU kde je toto iste pekne vidiet. vychod Sk skaredo doplatil na Sk dialnicnu koncepciu, taka je skutocnost, uz dnes je po funuse nieze v 2020.

aj obchvate trinca budu stavat 30 metrov vysoke estakady ako pri skalitom a ma stat 20-40 mil eur na kilometer ako nasa D3 ? kolko km tunelov postavia cesi ? bude aj tunel pod urovnou rieky ?

je to aj pre dialnice, a je jedno ci na vynimku alebo nie. proste smie sa to.

Ze som nebol niekedy trebars v NZ neznamena, ze necestujem a neopznam co je, prave naopak a preto tvrdim co tvrdim. Je tak trochu na zaplakanie, ze ani v Rzesove, ani v KE, ani v Miskolci, ani v tolko oplakavanej ZA ci v Prahe mi kvoli kolonam netrvala cesta necelych 2,5 km vyse pol hodiny. Co sa tyka toho porovnavania PO s BA, to bola reakcia na tvoj genialny vyrok ze “tak to bude vdaka 4 pruhom plynula doprava” - v BA predsa 4 pruhy su (po novom tusim ze dokonca 6 ). A je tam plynula doprava ??? A dalsia vec - zaujem o nieco znamena, ze tam pravidelne vypisujem nezmysly alebo ako vobec suvisi zaujem s prispievanim v teme ??? tomu fakt nechapem :slight_smile:

Ucelom nabreznej je mat kam odklonit dopravu s centra. Ano spravne. Okrem toho uz je jej ucelom len mat aku-taku obchadzkovu trasu pre pripad uzavretia tunela. Ws mi prosim ta povedat ako smer PP-KE obide PO ked sa vlastne cez neho teriga ???

Aha takze tu je hlavny dovod tunel, preco tak brojis proti obchvatu PO :slight_smile: Tak za 1. toto NIE JE dlhy tunel, dlhy tunel je nad 3000 m. Za druhe, uz dnes by tam bola cca 13 tis. tranzit + ciel /zdroj z oblasti SIII smerom na KE (cca 4 tis ???). Ak by bola aj SO, tak odhad bol na 20 tis. A za 3. obchvat PO s 2,2 km tunelom a 13 tis. intenzitami nie, ale Soroska s 4,2 km tunelom a 7-8 tis. intenzitami uz ano ???

Co ma toto spolocne s nejakym usekom D3 co ide do polskych kopcov ??? Mimochodom, ake vysoke estakady tam budu, netusim, najdlhsia bude mat takmer 800 metrov.

Jedno je len koliesko na furiku :slight_smile: Povolujme vynimky a o 20-30 rokov to riesme znova lebo sme vyrobili problem

nezmysly vypisujes akurat ty…v BA je viac aut ako v PO. ake prekvapive…

ucelom je odklonit tranzit, tranzit nie je doprava predmestie - centrum. obchadzkova trasa pre pripad uzavretia tunela - ale co…ty si nepocul ze to bude OK ? ale teraz vazne, ako sa riesi obchadzka braniska ?

PS: Andrej, kde si ? preco nenapises nieco o uzatvarani tunelov, teraz sa ti to nehodi ? :wink:

vazne, a to mas odkial ? lebo ked sa stavaju mosty tak tu niektori vykrikuju pri stovkach metrov a kilometrova estakada pri NR sa tu dodnes vytahuje ale vyse 2 km tunel nie je dlhy… :unamused: tie intenzity si vycucal z kt. prsta ?

a ano soroska je bodova zavada ktoru treba riesit, tam je tunel nevyhnutnost lebo tam sa neda obist kopec.

netvar sa ze ide len o ten usek do kopcov, pozri si ceny aj dalsich usekov D3, cize este raz sa pytam, aj cesi stavaju takuto cestu :exclamation: :question:

isteze kvoli 2 percentam a uzsiemu stredovemu pasu budeme prerabat cele dialnice…

V BA su neporovnatelne kapacitnejsie cesty. ake prekvapive…

ad1. ucelom NK je odklonit tranzit - toto mas odkial? ze nebodaj na enviroportali je ze ucelom je odklonit tranzit a hned za tym ze “v pripade uzavierky tunela”? Nabrezna sa VZDY planovala ako NAHRADA ZA I/68, KTORA SLA CEZ HLAVNU tak, aby duri ak pojde z VS do prace dakde na budovatelsku, nebludil po mestskych ulickach typu Vajanskeho. N I E A K O N A H R A D A D I A L N I C E A U Z V O N K O N C O M N I E A K O D I A L N I C A.
ad2. odklonit kam? na sidlisko a do obytnej stvrte? toto je fakt odklon. Palec hore !!!

zeby tu bolo oficialne clenenie tunelov podla dlzky na kratke/stredne/dlhe ???

ad1: A pri PO sa ten tunel ako da obist ??? Zbura sa polka mesta lebo nejaky blavak si dupol nohou ze tunel moze byt len pod Soroskou ???
ad1: tunel je nevyhnutnostou tam, kde je tunelova alternativa je efektivnejsou.
[/quote]

ad1: hovoril si o Sv-Sk ja som na to reagoval
ad2: na D3 mam svoj nazor sam, zvlast na usek od D1 po Brodno. Cesku I/11 som spominal, kedze ktosi tu vykrikoval ze jedine kvalitne spojenie bude este dlho LEN D2.
ad3: nechapem celkom, kam mieris s “takouto cestou”. Ak ku kvalite, ceska I/11 je kvalitnejsia (navrhova ryhclosti 100 km/h vs 80) ako D3, hoc je formalne “iba” jednicka. Ak cenovo - je porovnatelna s usekmi medzi Brodnom a Svcinovcom, teda tie, kore z D3 aky taky zmysel maju. Ak neveris, v ceskom MT by mala byt sprava o zacati stavby mozno tam bude aj cena :slight_smile:

samozrejme, semafor na kazdom kroku, odkial beries tieto hluposti, bol si niekedy v BA ? asi tazko.

uz sa nepo… z odstavok tunela. to je trochu chaby argument aj keby bol tunel odstaveny 2 tyzdne za rok. nabrezna je de facto nahrada aj za tunel lebo stiahne dopravu v smere PP-KE. nie plnohodnotna nahrada ale akiste postacujuca. to ze aka hromada miestnych pojde po nabreznej a ake “problemy” tam budu uvidime, dozvieme sa to nastastie skor ako stihnu tunel takze sa tesim na spravy od vas. :slight_smile:

ty si sa ohanal cislom zevraj nad 3.000 metrov je dlhy tunel…uz sa nepamatas :bulb: ale hlavne mi dokaz ze 2 244 metrovy tunel je jednoduchy oproti tunelu 3001 metrov…

aj ale nielen o Sv-Sk

a niekto tu vykrikoval ze intenzity do ciech sa delia a idu cez viac hranicnych prechodov. postavime teda cez kazdy z nich dialnicu, ci ?

ake “mozno” ?, to sa ta tu uz x-ty krat pytam, kolko teda stoji ceska 24,5/100 ?

my u teraz riesime Volgogradsku, Svabsku ci AGLS ??? Nie, my tu riesime tranzitne tahy. A tym je v BA D1 a D2. Teda sa ta pytam - KDE NA D1 / D2 V BA JE SEMAFOR ??? Podla toho co tu pises si v BA nebol asi ty :smiley:

Trz nechapem o com tocis. Odstavky tunela nie su argument, oni su jedinym nexom medzi NK a tranzitu. Mimo nich sa s NK nikdy pre tranzit ani neuvazovalo. NK je je teda urcena na iny ucel a to VNUTROMESTSKU A CIELOVU DOPRAVU, na ktoru je navrhnuta, pre ktoru bohate postacuje a az na jednu krizovatu aj bude postacovat, ak sa spravia obchvaty. Ak sa vsak nou bude terigat tranzit POSTACOVAT NEMA AKO. Co sa tyka tych “problemov” budu zhruba take ako tie v BA :slight_smile:

lebo ty si ho oznacil ako dlhy tunel, co nie je :slight_smile: A nikto netvrdi, ze dlhsi tunel je zlozitejsi. Dlzkova kategoria ovplyvnuje sice naroky na bezepcnost, vetranie…, no vysledna cena je zavisla najma od masivu v ktorom sa bude razit. V pripade Presova sa vraj ma razit prevazne v pieskovcoch a bridliciach, vyse 85% tunela ma mat nadlozie 70-150 metrov. Len pre porovnanie - Ovciarsko dosiahne nadlozie 35 m (!!!) po cca 500 m (ak neveris, na enviroportali je cely priecny rez aj s vyskou nadlozia kazdych 50m :slight_smile: ). Takisto portaly su mimo zosuvneho uzemia. Takze na flysove pasmo podmienky na razenie dobre.

Ten niekto tu vykrikoval ze intenzity do CR sa delia najma na priechody medzi Povazim a Moravou (Drietoma, Vlarsky prusmik, Strani, PU, SE) a tie pre gro tranzitu nahradi jedna R - R49-R6)

Pardon, zabudol som ze ide o info s najprisnejsim stupnom utajenia a wm ju len ja :smiley: Trz vazne - ak tu vypisujes jedna radost tak asi mas net. A ak mas net tak mas pristup aj k takej carovnej neznamej strane google.sk. A ak tam zadas prelozka I/11 Nebory - Oldřichovice - Bystřice (ano, ide o 2 useky za sebou) cena, tak ti ju aj vyhodi. :slight_smile: a mimochodom mas to aj tu na fore v ceskom MT, kde az tak vela toho nieje :slight_smile:

OK, ale tranzitny tah je aj E575…prievozska, gagarinova, popradska a pochybujem ze mate take problemy ako su tam…

vzdy som tvrdil ze je to prilis luxusny navrh vlastne je to budovanie dalsich nevyuzitych kapacit. pretoze nijak ma nepresvedcis ze dialnicny obchvat bude mat intenzity zodpovedajuce jej cene.

tak na to zabudni, to je pas dlhy mozno 200 km nikto nebude chodit blizsie-naokolo npr. z NR do brna po R49-R6 a este zato viac platit na poplatkoch.

ale preco sa vykrucas, zrejme si strielal od pasa a neoveril si si to predtym ako tu zacal vypisovat nezmysly “Ak cenovo - je porovnatelna s usekmi medzi Brodnom a Svcinovcom…”. tak ja ti to teda vysvetlim

rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/B34D … strice.pdf
rsd.cz/rsd/rsdcat.nsf/0/E960 … ldrich.pdf

kurz ceskej koruny sa hybe ale v zasade cena obchvatu trinca je do 10 mil eur za kilometer ako S24,5, oproti tomu cena nasej ulrapredrazenej D3 ktora ako D24,5 ani nebude nic extra medzi dialnicami bude vysoka nielen hoze na lazoch a ponad vah pri ZA ale aj dalsie useky ktore podla teba “aky taky zmysel maju”.

Čadca Bukov – Svrčinovec (5,7 km) - 34 mil. za km
Kysucké Nové Mesto – Oščadnica (10,8 km) - 27 mil. za km
Žilina Brodno – Kysucké Nové Mesto (11,1 km) - 34 mil za km

etrend.sk/ekonomika/eurofond … ysuce.html

a vlastne dakujem, vdaka nasej debate sa nasiel dalsi dokaz ake je Sk koncepcia vystavby dialnic chora, pretoze D3 nie je o rieseni nejakych bodovych zavad ale suvisly tah, druha priorita za D1, spolu s tur-hub, PO obvat, hp-ll-ds dokopy 3 mld. eur.

Správne si to pomenoval,
to je skrytá priorita D3 namiesto cesty pre cele Slovensko R2, lebo nie nezamestnanosť, lebo intenzity a ZA lobing.