Regionálne rozdiely a infraštruktúra vyššieho rádu

neskladame sa podstatne viac lebo elektrinu predavaju SE ktoru vlastni na 66% ENEL. a vysvetlil som to jasne, hlinikaren, zeleziarne ale aj papierne v RK (to je mesto na severe) co som doteraz zabudol spomenut su firmy ktore len take neodidu lebo sa nedaju odskrutkovat a odniest ako montazne linky.

ano upravil, nasiel som to v clanku kt. som nalinkoval.

to je stale velmi zjednodusene, nie je kamion ako kamion, niekto len tranzituje a vozi cudzi tovar do cudzieho statu, mozno tu natankuje ale mozno ani to nie. zaplati par eur na myte co nestaci ani na udrzbu dialnice. takisto osobne auto, niekto nim cestuje ku partenerom alebo na urady aby nieco vybavil pre svoju firmu, niekto nim chodi len do prace hoci by mohol ist vlakom/busom a niekto len ide na navstevu k znamym. potom by som mozno povedal ze 3.000 NA na R1 mozno vozi tovar vyrobeny nasimi ludmi z vychodu na zapad ktory platili dane/odvody a tvoria obrat a zisk tu. a mozno z tych 6.000 kamionov pri ZA je velka cast tranzit alebo dokonca kamiony ktore vozia import z polska ktory berie nasim ludom pracu.

no dobre - ale ako som uviedol vyssie neviem preco by som mal riesit len NA.

mne to tak vychadza ze PB-ZA su niekde trojnasobne ceny ako na HP-SP, ale dvojnasobne ceny musis uznat ak mas co i len stipku objektivity. takze by aj mali byt 2nasobne intenzity a to nie su lebo 22-23 tisic nie je dvojnasobok 13-15.000. este horsie to bude na hp-ll-ds alebo na D3 kde budu troj az stvornasobne ceny a ked na R1 je +/- 15.000 intenzita tak tam by mali logicky byt 45.000-60.000 intenzity. take nikdy nebudu. oproti nim mi aj pstrusa-krivan za 17 mil/km vychadza lepsie.