R9 Prešov - Ubla, ze by ďalsia "nová" RC na východ

Priamo varianty vychodneho obchvatu okolo mesta Presov nepoznam.

A aku ulohu tu zohrava trasa na Kapusany?

Takze sa potvrdila moja teoria, ze ide o nedorozumenie.

Sluzila na “zmatenie nepriatela” :slight_smile:. E499.3056 zacal v tejto teme mierne off-topic otazkou na oznacenie vychodneho obchvatu Presova a ty sa pripojil s teoriou o variantoch. Tie, ako sme si prave vyjasnili, zrejme zatial neexistuju, existuju iba varianty pokracovania R4 smerom od Kapusian, ako aj varianty severneho obchvatu Presova.

Este spat k oznaceniu: podla informacii na www.ndsas.sk bude sucastou R4 severny, nie vychodny obchvat Presova. Suvisi to zrejme s tym, ze severny je vo vyssom stadiu pripravenosti, a teda je sanca, ze bude stat skor. Po pripadnom postaveni vychodneho obchvatu Presova by tak vznikla na R4 skratka - otazka je, ci by sa potom menilo oznacenie ciest.

Nevedko vyzera to tak ze mas pravdu a ja som ju na zaciatku nemal a tentokrat ani nie je na vine jazykova bariera - mas pravdu, opisal si to uplne presne aj s mojim nedorozumenim. :wink:

Chcem doplnit Caesara, ze trasa na Ublu je stara uz od cias CSSR, bolo aj trasovanie a varianty obchvatov, boli obce, kde bolo koli tomu zakazane stavat v urcitych oblastiach. Existuju urcite stare mapy, spred roka 89, sam som ich par videl, chcelo by to skusit stavebne skoly v Presovskom kraji a nieco naskenovat, ja som jednu tuto mapu videl na Stavebnej priemyslovke v Presove, boli tam vsetky obchvaty presova, dokonca navrhy trasovania teraz tak problematickeho obchvatu presova (dialnicneho).
Preto by snad nebolo odveci zistit, ci ma niekto pristup k tymto materialom v Presove a okoli. Bolo by zaujimave porovnat sucane navrhy trasovania a minuleho, myslim, ze vela by sa toho nezmenilo, len to niekto vydava za novsie projekty, preto mozno ma Ceasar dojem, ze su iba 8 rokov stare materialy.

Koksolam,

v pripade ze nejaka dialnica/RK sa planuje a potom sa zrusi a obnovi sa az po niekolych rokoch tak sa povazuje za novu dialnicu/RK. :wink:

To mas uplnu pravdu Adoas, ja len som chcel upozornit na fakt, ze materialy su, skoda ze k nim nie je pristup, dialnice.info by malo tu cest porovnavat stav zpred roku 89 (projektovy) a sucasne navrhy , zaujimave by bolo aj vidiet, na kolko sedi projekt so starym… ale to len ta na okraj :wink:

Ale vzhladom na dnesnu potrebu je to zbytocne - tu nie su intenzity, naviac D1 ich “stiahne” - tu treba skor kvalitnu cestu I. triedy s cestnymi obchvatmi a dobry hranicny prejazd do UA a osobne nepredpokladam, ze bude novy plan totozny - je tu vyvoj. Historia - da sa poucit na systeme ale nie na vystavbe a to je proces ktory sa meni stale. :wink:

Ja pri tej ceste I/18 medzi Presovom a Ublou mam rodny kraj… nieco to rozhodne chce, Adoas, obchvaty minimalne.uz teraz pri slabej rozvinutosti su tam slusne kolony a problemy, nariklad horsky prechod Petic. Obchvat na celej trase az po Ublu ma tusim iba Vranov nad Toplou.

Ale urcite po roku 2015 to chce RC, aspon vyhladovo po Vranov. :wink:

Rodny kraj - to je protekcia. :smiling_imp:

Ale po r. 2015 dojdu ine problemy - rozsirenie D1 BA-TT, PB-ZA. Dalej vystavba zapadnej vetvy R2 a pripadne aj celej R2, vystavba D1 KE-MI-hranice s UA, dostavba D3, R3 severna vetva a juzna vetva a rozhodnutie o strednej, … a bude sa planovat D4+R cez Male Karpaty za 2-3 mld. EUR. :wink:

Dakujem, podla toho, co si napisal, co nas caka, to vyzera,ze cely tento projekt Presov Ubla pojde " do teplych krajin" chve chve :laughing: Ja len dufam, ze aspon nieco sa spravi. Mas pravdu, budu ine priority. Nechajme sa prekvapit.
:wink:

Ale tie cestne obchvaty prajem kazdemu mestu a obciam na hlavnych cestnych tahoch a krizovatkach ciest I. a II. triedy a dialnicnej siete. :wink:

Táto výhľadová RC sa posunula zo zámeru relizácie po r. 2025 na r. 2040.

Haha, to bude poriadne dlho trvať kým postavia R2 a R7 takže si ešte počkáme :imp:

RC PO-VT-HE-UA bude na plný profil tipujem okolo roku 2050 týmto tempom. Pretože bude najprv po dostavbe celej D1, potom sa postavia len obchvaty aj to na 1/2 profil a potom sa to bude celé 10 rokov spájať a dostavávať.

D1 KE-MI-UA - rok 2020-2025

Takže niekde okolo roku 2030 budú všetky obchvaty, okolo roku 2040 jednotlivé úseky a okolo r. 2050 to bude kompletné. A aj to len za predpokladu, že Ukrajina bude mať záujem.

Lebo to je to isté ako Rakúsko-SR, dnes sa stavia jedno diaľničné prepojenie a druhé je na pláne okolo r. 2020-2025. :bulb:

Podla mňa je to blbosť, jedno nateraz stačí. S Rakúskom máme jedno dialničné a jedno cez cestu III. triedy. To by sa zišla nejaká kvalitná RC/I.tr. najprv 1+1 a potom 2+2.

Ešte to jedno nie je a nestačí. Dobre sa pozri čo je medzi BA a Viedňou vrátane týchto miest … veď aj Brusel dal tento priestor medzi 4 najatraktívnejšie rozvojové zóny … my diaľnicu do Rakúska máme hotovú už pár pekných rokov.

Inak prepojení je viac ako diaľnica a cesta III. triedy z našej strany. Dobre sa pozri na hranicu a uvidíš to.

KDE :question: :question: :question:

Petržalka - Berg - na starej ceste I.triedy
Jarovce - Kittsee na ceste III.triedy (do 3,5t)
Jarovce - Kittsee na diaľnici (D4)
Moravský Svÿtý Ján - Hohenau na ceste III.triedy
+
kompa Záhorská Ves - Angern
+
2x železnica
+
osoby aj loďou po Dunaji :wink:)

Aha hej, jasne.

A este aj Zahorska Ves-Angern an der March

Skús niekedy pohľadať: ssc.sk/custom/rozvojcs/07_Cestne.pdf

Niečo je diaľnica, niečo cesta I. triedy, niečo cesta II. triedy a niečo sú cesty III. triedy bez ohľadu na to, či ide o pevné mosty či kompu, kde sa pevný most tiež plánuje, no cestné prepojenia to sú už dnes. :wink: