R9 Prešov - Ubla, ze by ďalsia "nová" RC na východ

na tejto mapke som nasiel zaujimavu vec a to RC presov ubla. doteraz som ju nikde nevidel zakreslenu. ma niekto nejake blizsie info ?

viac mapka sirsich vztahov pre usek D1 svinia - presov zapad

dialnice.info/album_page.php?pic_id=70

edit admin: kedze sa po nastupe noveho ministra uvazuje s toutou cestou ako R9, bola tema premenovana

To bude RC. :sunglasses:

to viem, ze bude RC :slight_smile: vsak je to tam aj napisane ze je to 22,5/100 ale aka ? :slight_smile:

ja som to videl prvykrat v materiali na stranke kosic o sirsich dopr. vztahoch asi pred rokom … je to tusim velmi vzdialeny vyhlad … rata sa s R-kou z Presova na UKR okolo Vranova a Humenneho… ale asi az ked bude hotove D1,2,3 + R1,2,3,4,7 :slight_smile:

Toto je konkrétne plán ako spojiť lepšie východné Slovensko s UA a cestné spojenie sa bude realizovať nielen za pomoci D1, ale aj za pomoci RC, je otázkou, koľká to bude v poradí.

Táto RC spojí PO-VT-HE-SV-UA. Ale nie sú na ňu žiadne konkrétne ďalšie plány ako obchvaty, trasovanie, financovanie, pozemky, štúdie, … nič. Existuje len nákres a patrí to do programu rozšírenie diaľničnej siete na Slovensku. Vo všeobecnosti platí, že súčasná navrhovaná diaľničná sieť ešte nie je kompletná ani teraz a stane sa tak až po dotrasovaní R8, R9, R10 a D5. Toto bude základná diaľničná sieť, ktorá sa potom bude možno ďalej rozrastať.

Konkrétne doplním, tento plán RC PO-UA existuje už 8 rokov. :sunglasses:

Pred par rokmi som ju videl zakreslenu aj na oficialnom materiali na pripomienkovanie od ministerstva dopravy, ale nejak sa z neho vytratila a kazdorocny material o vystavbe dialnic do vlady isiel uz bez tejto trasy, ak sa dobre pamatam.

Ale ostala, lenže aj tak sa bude najprv realizovať severná vetva R4 a D1 od KE v smere na MI a UA. :sunglasses:

Pozrel som si posledne dva (2003, 2004) materialy ministerstva dopravy, odpocet vystavby dialnic, ktore chodia do vlady - nie je tam zakreslena. Cize bude tak po roku 2020, kedze ani cislo zatial nema.

Určite sa bude realizovať najprv D1.

Nemá konkrétne číslo, pretože určite nie je dôležitejšou ako iné potrebné RC, ktoré však tiež nemajú číslo. :sunglasses:

Táto RK sa plánovala, ale v r. 2001 sa od nej ustúpilo a ako priorita sa stanovila najprv D1 v tejto oblasti. :laughing:

Doplnim.

Je to spravny postreh a ja si myslim, ze najprv treba postavit D1 KE-MI-hranice s UA.

To staci, pretoze KE-MI je taziskova oblast, ktora bude rozvijat aj tu cast, kadial mala prechadzat dana RK. Nie je tu na to ziadny dovod taketo nieco stavat - tam staci investovat do cestnych tahov, postavit obchvaty atd., ale netreba tam stavat RK - zalezi potom velmi na hospodarskom rozvoji a planoch UA - potom sa treba prisposobit a je mozno dobre sa zamysliet aspon v nejakych planoch, ale to sa deje - Harmonogram vystavby 2050, ak sa nemylim, tak tam nieco je. :wink:

Nechce sa mi zakladat novú tému - vedel by mi niekto povedať, aké označenie má mať východný obchvat Prešova? Diky :wink:

Bude mít označení jako R4.

tunak mas aj variantne riesenia :slight_smile:

dialnice.info/album_page.php?pic_id=357

Bez ohladu na to kadial bude stavany?

Ja inak osobne vobec nesuhlasim s tym, aby sa dialnicne useky cez mesta a obchvaty atd. aby patrili po NDS, a.s. teda aby taketo stavby boli dialnicami. Podla mna to nie je spravne. Malo by to konkretne na Slovensku spadat pod SSC a samozrejme tieto useky by boli spoplatnene - idealne elektronickym mytom. :wink:

Poznas nejake variany vychodneho obchvatu?
A vobec, vychodny obchvat bude zrejme sucastou R4 bez ohladu na jeho trasovanie. Ved na useku Presov - Kosice ma byt R4 totozna s D1.

Varianty su ak som to spravne pochopil o niekolko prispevkov nahore. :wink:

Myslim, ze aquila ta trocha zmiatol. Na nim uvedenej mapke nieto ani zmienky o variantoch vychodneho obchvatu. Preto som sa pytal, ci o tych variantoch vies nieco viac.

Nemylil by som si nazvy. :wink:

Dobre, som Nevedko mozem sa spytat este raz a zrozumitelne: poznas nejake varianty vychodneho obchvatu Presova? Ak ano, daj prosim ta link.