R8 Nitra - Hradište

hnonline.sk/ekonomika/c1-259 … ady-zelenu

tvojepeniaze.pravda.sk/topolcany … pludia_p01

Cez Ficove rodisko postaví štát rýchlostnú cestu

tu je mapka ..

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3256

Pozitivne je, ze ak by urobili tunel raztocno na R3, bola by to najrychlejsia trasa Bratislava - Tatry a ciastocne by odlahcila R1 Hronsky Benadik - Ziar nad Hronom, kde by zostalo viac kapacity pre alternativu R3 Sturovo - Hronsky Benadik - Ziar - Handlova - Martin - Trstena.

Na druhej je koncentracia naplanovanych dialnic na zapadnom Slovensku vyrazne vacsia v porovnani s vychodnym Slovenskom. Toto je to vyrovnavanie regionalnych rozdielov?

uprimne si myslim, ze je to totalna hovadina mat paralernu cestu k hronsky benadikt - ZH - handlova ..

keby byvam na juhu alebo vychode slovenska, aj by som sa nahneval

Na druhej strane je to ale region s vyssou hustotou obyvatelstva bez kvalitnej cesty I. triedy. Kazdopadne nie som za to, aby sa stavala 4-prudovka, plne postaci 1/2 profil.

ja sa vobec nehnevam, ze sa “planuje planovat” dalsia RC :laughing: aj tak bude R4 skor hotova

Neviem prečo robíte poplach - terajšia R8 je naplánovaná už dlho ešte pred Ficom a dokonca je naplánovaná od Komárna cez Nové Zámky Nitru Partizánske do Hradišťa na R2
.
Ak sa niekomu chce nájde ju zaznačenú aj v genereli VUC NR

.
Jediné čo sa spraví je že sa vypracujú plány a upresní trasovanie ( čo je tiež dosť roboty )
.
To sa len v NDS vtierajú Ficovi aby ich nevyprášil kvôli dialniciam a mýtu

dialnice.info/viewtopic.php?t=10952

ze vraj model fnancovania nie je znamy… podla mna to bude jasne “financovanie z verejnych slubov”

28 100 100 miliárd tak to je husta cena by ma zaujimalo na kolko storoci by sme to mohli postavit. :laughing: :laughing:

Naplánovaná je. Ja ju tu mám v budúcich Rx, ale že sa tak skoro ZARADÍ do aktuálneho plánu som nečakal. A už vôbec nepovažujem za reálne, aby sa postavil 1. km na nej skôr ako napr. 1 km na R7 a tam si myslím, že pri BA je to aj nutnejšie.

Severná ( Topoľčianska ) časť R8 je zaústená do MUK Nitra západ

podle těch obrázků to vypadá o dost jinak …

Thomas, ked si vsimnes lepsie, JG zakresluje buduce R-ky, ktore este nemaju urcenu trasu, v dnesnych trasach ciest I. triedy, takze asi preto to tak je

neřekl bych …

dialnice.info/album_page.php?pic_id=3256

thomas, praveze ked si porovnas tuto mapku s mapkou JG-ho, tak tam je vidiet, ze JG to ma zakreslene v trase dnesnej cesty I. triedy. Johhan ma pravdu, R8 bude ustit na MUK NR Zapad

špatně jsem se díval, omlouvám se.

Hm, este ma napada otazka, v akom tvare bude krizovatka R1 do NR s R1 obchvatom NR? Bude to nieco ako rakuska A2 pri Klagenfurte? Alebo to bude prisposobene uz na R8?