prilozil som do galerie podrobnu ortofotmapu tohto useku..
výzva na vypracovanie správy o hodnotení vplyvov na životné prostredie stavby rýchlostnej cesty:
R7 Holice – Dunajská Streda
R7 Nové Zámky - Čaka
http://www.ndsas.sk/investicny-usek/12331s
EIA:
http://eia.enviroportal.sk/detail/rychlostna-cesta-r7-holice-dunajska-streda
http://eia.enviroportal.sk/detail/rychlostna-cesta-r7-nove-zamky-caka
takze priprava pokracuje aj na tychto usekoch
Na enviroportale pribudla sprava o hodnoteni z 30.11.2011, kde je odporucanym variantom variant A, teda na juh od DS.
mapka v galerii:
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9839
enviroportal:
eia.enviroportal.sk/detail/rychl … ska-streda
Trochu staršia informácia je, že 23.1.2013 bolo vydané záverečné stanovisko EIA. Odporúčaný variant je A1 alternatíva II., subvariant 1 (bledomodrý). Je to v trase I/63 využívajúc existujúci južný obchvat DS. Je navrhovaná nová súbežná cesta I. triedy.
no najhoršie riešenie
Aj tak je ta ortofotomapa dost neprehladna. Co toto presne znamena? Ze platia tmavomodre a zelene ciary tam, kde nie je svetla modra?
Bola podpísaná zmluva na vypracovanie DUR, DSZ a Oznámenie 8a.
Zhotoviteľ: Valbek
DÚR má byť dodaná do 240 dní od nadobudnutia účinnosti zmluvy.
topiaci most sa zjavne chyta slamky a potrebuje nahnat k sebe co najviac madarskych volicov, alebo ked sa opat miesa politika do vystavby dialnic a venuje sa energia niecomu, co je niekde na konci tretej desiatky potrebnych usekov v krajine
Dunajská Streda má už južný obchvat (E575 = I/63):
google.sk/maps/@47.9944017, … e3!5m1!1e1
Otázka - bude ešte jeden ešte južnejší alebo ho “použijú” pre R7?
tam nejde o volby ale o to kto tam vlastni pozemky, kedze v dalsom volebnom obdobi sa tam uz asi juzania nedostanu treba vykupit co najviac pozemkov teraz ked uz do toho investovali
tak ako pise sapphire, na juhu nie je nie su skoro ziadne pozemky, ktore by nevlastnili bugarovi ludia…
KN.SK v tejto mape je nacrtnute pokracovanie R7.
openstreetmap.org/#map=16/4 … 1&layers=H
[quote=“shmirgel”]
KN.SK v tejto mape je nacrtnute pokracovanie R7.
ndsas.sk/stavby/dialnicna-siet ma zneistilo. Tam vidieť, že R7 má viesť “pod” DS.
Cele zle.
To bol podla mna pôvodny zamer, ale teraz sa hovori o juznom obchvate. Dokonca rozdelenom na 2 casti (Holice - Mliecany, a Mliecany - Kutniky)
Takze otazka bola polozena spravne, ci pojde po terajsej ceste 1. triedy, alebo?
HM, neskoro som zareagoval
Ale nasiel som tu toto:
[album]6487[/album]
Podľa tejto reportáže má byť budúci rok vyhlásená súťaž na úsek Holice-Mliečany. Síce ho umiestnili zle v mapke - do polohy Sorošky, tak je otázne, či sa nepomýlili, a nedali len zlý názov úseku, nakoľko Soroška je reálnejšia.
co sa tyka reportaze, tak ano je to zle zapisane a prave dnes NDS vyhlasila sutaz na R2 so Soroskou, https://www.ndsas.sk/press/spravy/vyhlasili-sme-sutaz-na-zhotovitela-useku-s-tunelom-soroska
no a na tento usek R7 maju nasledovny popis:
stav prípravy: Proces prípravy a vypracovania dokumentácie pre územné rozhodnutie (DUR) a dokumentácie stavebného zámeru (DSZ)
vsak tie holice - mliecany minuly rok len tendrovali na DURku. co som pozeral na katastri, nie je vykupeny ani meter stvorcovy a to dokonca ani hned za MUK holice. na enviroportale nie je k useku Holice - Mliecany nic. len nadvazujuci mliecany - dolny bar, ktory ale kompletne prekreslili a posunuli vyrazne juznejsie. ale je tam vidno, ze ja prelozka I/63 ma ist severne od terajsej polohy obchvatu. nejako naivne neverim, ze novu cestu budu robit v C9,5 ..
celkovo usek holice - DS je sialene zbytocny usek ..a vlastne je to skor len predvolebny slub, lebo nemaju absolutne nic pripravene. ale ked sme pri tom, ten docasny zjad z R7 mohli poriesit aj lepsie
[album]38399[/album]
Tu sa zas spomína vyhlásenie súťaže Holice-Mliečany:
Bohvie, či to niekto nenapísal niekde zle a všetci to od neho neprebrali do svojich článkov? Možno to bude súťaž na DSP alebo inú.
Jedine DSP. Aj to som na pochybách. V prípade križovatky Holice sa robili zmeny a predĺžilo sa dodanie DÚR. Nezdá sa mi, aby mohla príprava pokračovať ďalej.
vieme ake zmeny sa robili na krizovatke holice ? lebo terajsie napojenie je podla mna nestastne riesene