to že sa skracujú mosty je OK ale že sa zužujú? na úkor čo? ich parametrov??? veď parametre boli jasné (požadované) a podľa nich to naceňovali všetci čo sa uchádzali. toto je väčší podvod ako vylúčenie Skansky z Viňového… pripadá mi to ako keby som súťažil o tortu ale vo výsledku dostal bábovku. (je to kruhové, sladké, hnedé aj krémové…) znižuje sa objem materiálu, prác tak by mala ísť dolu aj cena.
Vlados veľmi trefné prirovnanie, nakoniec to postavia v polovičnom profile, lebo náklady…
Počkaj Aquila, predsa ked vysuťažiš niečo tak zmenou podmienok sa vystavuješ riziku pokut, a tým pádom je to následne napadnutelné na súde nie? Predsa nemože prebehnuť suťaž na stavbu za určitých podmienok z ktorých sa po suťaži ustúpi bez toho aby sa menila cena.
Ked na to da stat suhlas, co dal, tak ziadne pokuty nehrozia…
Ako napísal Vlados, ešte väčší podvod, ako vylúčenie Skanskej z Višňového. Kto vie, ako by táto výstavba pokračovala a či by už neboli prerazené obe rúry?
Z pohľadu do minulosti, Skanska sú zatiaľ asi jediní, ktorí končia v termíne, nemaju problémy s platbou subdodávateľom, dodržujú vysúťažene parametre a nenavýšujú ceny stavby prehnane.
Foto z vystavby:
facebook.com/permalink.php? … 3780329129
Nechce sa mi verit. Ale prvy beton bol vyliaty. Po 21 mesiacoch od podpisu zmluvy. https://www.facebook.com/D4R7-1799303780329129/?fref=ts
Len aby bol správny, “mrazuvzdorný”. ![]()
Bol podaný rozklad obcou Kvetoslavov a OZ Triblavina proti zmene stavby pred dokončením.
Paráda…
Je až dojemné ako im ide o verejno-prospešné záujmy…
Do konca roka 2020 má byť spravené komplet MPV.
No podľa katastrálnej mapy na ktorú som sa pozrel len letmo, tak už majú vykúpené skoro všetky pozemky. Alebo už nie sú peniaze aby to dokončili v priebehu roka 2019?
Nové foto:
facebook.com/media/set/?set … tn_=HH-R
Pekne postupujú. Budúci rok R7 isto bude hotová si myslím. Oficiálny harmonogram otvorenia som nenašiel.
FB D4R7:
“24.januára 2020 v dopoludňajších hodinách otvárame nový úsek #cesty III/1383 Macov- Blatná na Ostrove”
podľa dialnice.info/viewtopic.php?f=35&t=24742 idu spustiť časť D4 R7, preto sa pýtam ako osoba veci neznalá, aký to bude mať prínos pre motoristov?. Podľa maps google, čiste teoreticky nepredpokladám neak veľký prínos , veď to ide z poľa do poľa, ak sa mýlim opravte ma prosím.
V smere do mesta žiadny. Kolóny na ulici Svornosti ostanú. Odľahčí to iba samotnú Rovinku a zhluk križovatiek v Dunajskej Lužnej od tranzitu zo Šamorína južnejšie. Obce južne a severovýchodne od DunLuž sa budú stále zlievať v DunLuž v trojkrižovatke Hlavná/Košariská, Jánošíkovská, Lipnická.
Pomôže to čiastočne v smere od mesta, kde už nebude Rovinka tým štartérom kolón siahajúcich až na Gagarinovu, nakoľko min. tretina dopravy sa odleje na D4/R7 smer juh a teda by to mohlo teoreticky spôsobiť pomalú, ale aspoň plynulú dopravu cez Rovinku a DunLuž na rozdiel od súčasnej stojacej. A ak sa nenájde zbyočne veľa “vy.ebávačov so systémom” pripájajúcich sa na ul. Svornosti z ulíc Šamorínska a novej križovatky Družobná (spôsobujú spomalenie prúdu vozidiel z mesta, čiže kolóny na ul. Svornosti), tak by mala byť doprava od križovatky Svornosti/Popradská plynulejšia. Gagarinke to zatiaľ nepomôže nijak.
Po spustení prvých častí sa obíde Dunajská Lužná, Rovinka a polovica Šamorína. V Dunajskej Lužnej je najväčší lievik na I/63 smeron do Bratislavy. Predpokladám časovú úsporu a plynulejšiu premávku. Cesta však bude dlhšia. Pravdepodobne sa ale utvorí úzke hrdlo pred Bratislavou. Možno skolabuje kruhový objazd v Šamoríne, ktorý už teraz trochu brzdí. Uvidíme. V opačnom smere by to malo viac pomôcť.
Viac to zahlti svornosti a nejako som zvedavy, ako to pomoze luznej/rovinke, ked si ludia aj ked nekupia znamky. Aj ked vlastne uz nebudu treba ![]()
Skor si myslim, ze je dost chyba, ze sa neurobil rovno aj prelozka II/572 , a napojenie na galvaniho business zonu.