Stavebné náklady (v Sk) bez DPH v CÚ 2005 a rok ukončenia príprav:
R4 Košice – Milhosť … 3 467 804 000 … 2008
R4 Prešov severný obchvat … 10 422 203 000 … 2009
Stavebné náklady (v Sk) bez DPH v CÚ 2005 a rok ukončenia príprav:
R4 Košice – Milhosť … 3 467 804 000 … 2008
R4 Prešov severný obchvat … 10 422 203 000 … 2009
V atlase mám 4prúdovku z Kapušian do PO vyznačenú ako R4 Nie je to kravina? Môže mať RC úrovňové križovanie s inými cestami?
Ale nie to som chcel. Môže RC mať v strede len 2plnú čiaru a nie deliaci pás Tak to je aj v KE na niektorých miestach na mestskom okruhu z letiska a potom na Olšany a pritom je tam normálne značka Cesta pre motorové vozidlá.
ta stvorprudovka nebude sucastou R4, takze je to kravina
vid mapa - ndsas.sk/index/index.php?ids … =2&prm2=70
Diky no dokonca tu mám aj nakreslenú tú ozajstnú R4 ako budúcu CESTU 1. TRIEDY ale len po I/68 do Sabinova.
Este raz zopakujem otazku ktoru som sa pytal lebo asi na mna kazdy kasle
Môže RC mať v strede len 2plnú čiaru a nie deliaci pás
V ČR nie. A predpokladám že je tomu tak aj na SK.
Resp. asi može mať v strede 2plnú čiaru ale len ako plnú čiaru na polprofile
Dovod: Najslabšia kategoria pre R je R22,5 a tam deliaci pas jestvuje.
Vďaka. Ale KE sú potom výnimka.
V KE nie je ani kilometer R, ale privádzače… A úsek do Šace je už veľmi starý…
Mestsky okruh. Ved vidim zvisle DZ Cesta pre motorove vozidla a hned za tym Okruh. Ne som blby. Bol som v KE cez vikend a vsimal som si.
No dajme tomu. Je rozdiel RC v meste a mimo neho. Aj co sa tyka parametrov vystavby. Je tam 80kmh, na taku rychlost sa to aj stavia. Ja tade nejazdim, to je pravda. To co som napisal plati obecne pre D a RC mimo mesto, v meste je tomu inak (kategórie MR niečo / niečo).
Nové RC už sa tak nestavajú, mestské okruhy však mávajú výnimky.
Mimochodom, platí že to čo je označené DZ Cesta pre motorové vozidlá musí byť R? Ako je tomu u zmiňovaných privádzačov? Na to by mohol odpovedieť niekto kto si je istejší ako ja s mojim “myslíém že to tak je aj tam lebo tu to tak je”.
Cesta pre motorové vozidlá je rýchlostná cesta.
Budeš sa diviť ale z hladiska zákona to tak nie je na 100%…
Povedal kto?
Napriklad podla zakona 315/1996 Zb sa pod pojmom cesta pre motorove vozidla rozumie cesta oznacena prislusnou dopravnou znackou (D32 b, vid vyhlaska 225/2004 Zb)
Ani slovo o tom, aky typ cesty to musi byt. Otazka v tejto teme znie, ci a kde je v legislative stanovene, ze znackou D32b sa mozu oznacovat iba cestne komunikacie typu R (napr.)
Ano. A KE-Saca je oznaceny ako RC spravne, ved ma predsa deliaci pas, nie? Dokonca sirsi, jazdia tam elektricky.
Tak toto nie je pravda.
skus teda vysvetlit ako to je, celkom ma to zaujima, moze mat R cesta aj inu znacku ako ceste pre motorove vozidla ?
elektricky jazdia iba po peres v deliacom pase .. a na tomto useku je 130ka povolena asi na 300m! potom sa znizuje rychlost postupne az na 60, koli peresu
skus teda vysvetlit ako to je, celkom ma to zaujima, moze mat R cesta aj inu znacku ako ceste pre motorove vozidla ?
To nie, ale sú cesty pre motorové vozidlá, ktoré nie sú rýchlostnými cestami.