No predsa cez Kysuce ![]()
Poliaci budu stavat len polprofil ku hranici a bude to este dlllho trvat, tak 20 rokov nez to skompletuju po Barwinek a to som velky optimista. Poliaci pre 2-3 tisic v./24h plny profil nestavaju.
No predsa cez Kysuce ![]()
Poliaci budu stavat len polprofil ku hranici a bude to este dlllho trvat, tak 20 rokov nez to skompletuju po Barwinek a to som velky optimista. Poliaci pre 2-3 tisic v./24h plny profil nestavaju.
Ako teraz
Tá poloprofilová D3 za 400milionov priťahuje celú dopravu z Poľska k sebe.
Jedine by sa musel stať na Živčákovej nový zázrak. ![]()
Budu to vsetko plne profily, tie intezity su tam trochu ine ako na nasej strane. Posledny usek na S19 sa ma tendrovat uz v roku 2021
Realne by som ju do roku 2025 videl celu.
Intenzity na 50 km v Polsku Barwinek - Lutcza:
3687, 5496, 8862, 8033,5436 - tumu hovoris intenzity na plny profil?
To na polprofile S69 (terajsej S1) bolo 9814 v./24h v roku 2015, teda okrem toho co este na I/69 zostalo. Spolu teda cca 1,5 nasobok maxima na Barwinek - Lutcza.
Len aby si Jano1 nebol prekvapený, aby to Poliaci nevystavali v plnom profile, lebo im ide aj o bezpečnosť a neznečisťovanie prírody a nielen intenzity a EU im to aj zaplatí. Čo bude u nás v SR si neviem predstaviť, ale viem sa vcítiť do ľudí, ktorí tam bývajú najmä v Šariskom štiavniku, hoci mali zrekonštruované cesty nad obcou v serpentínach, ktoré za krátky čas po preťažených kamionoch budu v rovnakom stave ako pred rekonštrukciou.
Bud si isty, ze budem viac ako prekvapeny, ak v roku 2021, ako tvrdi Yoggy52, budu tendrovat posledny usek na S19 (teda ostatne useky S19 uz budu postavene/vo vystavbe) a este k tomu vsetky useky v plnom profile. Nedavam tomu ani 5% sancu.
Co z toho ze mas zrekonstruovane serepntiny, ked z domu ani nemozes vyjst. (ludia ktori byvaju na zakrute)
Pozri si ruch tirow 2015 a preco jazdi kazdy cez pilsno…
Neviem ci je ok porovnavat polprofil s podpriemernou cestou.
Bud si isty, ze budem viac ako prekvapeny, ak v roku 2021, ako tvrdi Yoggy52, budu tendrovat posledny usek na S19 (teda ostatne useky S19 uz budu postavene/vo vystavbe) a este k tomu vsetky useky v plnom profile. Nedavam tomu ani 5% sancu.
why not? Do roku 2021 budu vsetky useky co su momentalne vo vystavbe postavene a v baliku je este “kopu” penazi a uz vela toho na stavbu nemaju. Povedal by som ze do roku 2030 by mohli mat postavenu celu siet.
Pozri si ruch tirow 2015 a preco jazdi kazdy cez pilsno…
Neviem ci je ok porovnavat polprofil s podpriemernou cestou.
A co ma Pilsno spolocne s S19, je to uplne ina trasa a aj tam su skutocne zavratne intenzity 9-14 tisic, sice podstatne viac ako v trase S19, ale hlavne ina trasa. Keby chceli velmi ist cez Barwinek, tak tam nebude intenzita 3 tisic na ceste kde nie su obmedzenia pre nakladnu dopravu. To na S1 je uz 30 km od hranice intenzita 18 tisic a samozrejme nieco zostalo na paralelnej I/69 a 60 km od hranice na I/1 okolo 40 tisic v./24h. V takej vzdialenosti od hranice je na trase S19 intenzita 11 tisic, tam mozno uz daju plny profil.
A toto mi zrovna ako podpriemerna cesta nepripada, iba ak intenzitou dopravy a mozno povrchom, ale na to treba rekonstrukciu a nie paralelnu stvorprudovku pre 3-6 tisic v./24h:
https://www.google.com/maps/@49.4949962,21.7021598,3a,75y,183.54h,75.72t/data=!3m6!1e1!3m4!1sAifoS1e0CjY3hei0oU7i_w!2e0!7i13312!8i6656
https://www.google.com/maps/@49.4048519,21.7034269,3a,75y,182.6h,81.58t/data=!3m6!1e1!3m4!1s5U0DBjBn9bFVRa_OxH896Q!2e0!7i13312!8i6656
Toto je podpriemerna cesta s nadpriemernymi intenzitami 4193 NA/24h:
https://www.google.com/maps/@49.4640288,18.7890015,3a,75y,26.08h,72.59t/data=!3m6!1e1!3m4!1sRfhfQEo3cBXbNRiRLyfAGg!2e0!7i13312!8i6656
Neviem preco tu postujes useky zo slovenska, ked sa bavime o polsku, wtf? A tiez nechapem co s tym ma akoze S1…
A inak gratulujem, na I/21 si postol jeden z troch usekov ktore su vybudovane prelozky od WW2 (vysny komarnik, svidnik, chmelov) Ostatne casti maju zvacsiny najhorsie parametre z jednotiek na slovensku.
A aky je pilzno iny smer? Vyuziva sa to ako skratka nie len do krosna. Kedze je to menej kilometrov a casovo je to o 15minut menej, pokial ale bude S19 dokoncena po MP, jednoznacne to bude vyhodnejsie ist cez RZE ako Pilzno. Ruch tirow jasne ukazuje ze sa vyuziva v smere na Barwinek.
V lutcza je intenzita okolo 11,000… Nasledne drop na 5500 a potom zase increase na 8000 (aj ked ta hodnota sa zvysit nema z coho, kedze tam ziadny vyznamna cesta nie je, asi chyba. )
Inak neviem preco tu spominas nejake irelevantne data, ze kolko kilometrov od hranice je aka intenzita. ![]()
Pls presunte to do temy Poland. Danke.
Zrejme mas nizku uroven chapania, pouzivanie “wtf” tuto hypotezu len podporuje. S1 je priklad ako sa Poliaci stavaju k usekom, kde je nizka intenzita a da sa predpokladat, ze rovnako sa budu stavat aj k S19. Teda ak budu skoro stavat, bude polprofil, ak pockaju az narastu intenzity, moze byt plny profil. Polska I/1 je priklad aka je intenzita 60 km od hranice v porovnani s intenzitou 60 km od hranice na polskej I/19.
Vo svojom predchadzajucom prispevku v tomto vlakne, som dal usek z Polska z I/19, zo Slovenska z I/21 kde je slusna cesta, ale nizke intenzity. A naproti tomu som dal link na cestu I/11, ktora ma miestami podstatne horsie parametre, ale v tom mieste zaroven podstatne vyssiu intenzitu, nez dva vyssie uvedene priklady.
DrX by Ti rychlo vysvetlil, ze nikto nebude jazdit o 51 km navyse napr. do Pilzna, Tarnowa, ci Krakowa, ak je ta kratsia cesta slusna.
Kamiony maju susedny hranicny priechod az Trstenu, teda idu cez Barwinek a potom na Pilzno. A aj keby doslo k ciastocnemu presmerovaniu na S19, stale na 30 km od hranice su slabe intenzity na plny profil 3-9 tisic v./24h. A dalej na useku na I/19 kde su intenzity 5 tisic, aj pri ciastocnom presmerovani to nebude na plny profil. To, ze to projektuju na plny profil je bezne, ale ak to pojde do vystavby v najblizsich rokoch tam tam budu aj polprofily.
Ano pouzivanim slova hypoteza je jasne, ze disponujes vyssou inteligenciou
Nedaj sa vysmiat.
I/21 je vsetko len nie slusna cesta, zobrat najsirsi usek I/21 a podla toho posudzovat celu I/21 je …
Aky je S1 priklad? Vies vobec ako sa momentalne stavia S19? Aj na usekoch kde su intenzity 7000 sa stavia full profil. Porovnavas neporovnatelne, vlastne neviem preco do diskusie tahas S1.
Za dalsie vobec nechapem preco tu spominas aka je na slovensku cesta, ked sa bavime o polsku
Uvedom si ze Slovensko != Polsko.
To zavadzanie intenzitami je maximalne trapne. 40kmjuzne od Sucasnej S19 - RZE Poludnica su intenzity viac ako 10k, zostavajucich 20km ma intenzity 8k a je tam aj nepochopitelny drop na 5k (ako som povedal, pravdepodobne to bude chyba)
Usek ktory ma 3K je hranicny.
atd. myslim ze je to uplne moje mrhanie casu tebe nieco vysvetlovat. S tym plznom mas toereticky pravdu, uvidime ako to bude po spusteni ![]()
A ako by povedal DrX:
Tipicke Jano1 zavadzanie.
Aj na usekoch kde su intenzity 7000 sa stavia full profil.
No vidis, s tym si mal zacat. Tam som si to nepozrel. Nie je nejaky politik odtial, ze stavaju pre tak smiesne intenzity plny profil, aj ked nemaju vyriesene cesty s niekolkonasobne vyssou intenzitou? U nas tiez uz staci 8 tisic na ceste I.triedy pre paralelny plny profil ak je to v spravnom regione.
Moja skusenost je, ze lokalny pokles intenzity pri scitani je spravny a na susednom useku zapocitali aj prelietavajuce muchy, teda pokial sa nejedna o ASD.
Vo svojom predchadzajucom prispevku v tomto vlakne, som dal usek z Polska z I/19, zo Slovenska z I/21 kde je slusna cesta, ale nizke intenzity. A naproti tomu som dal link na cestu I/11, ktora ma miestami podstatne horsie parametre, ale v tom mieste zaroven podstatne vyssiu intenzitu, nez dva vyssie uvedene priklady.
akurat ze popri tom useku I/11 sa uz STAVIA D3. tak neviem aky mas problem. uz pochop ze vystavba dialnice trva najmenej 2-3 roky a tych zlozitejsich aj 5 rokov. ale to co je vo vystavbe sa urcite dokonci ale co sa ani nezacalo nemusi byt postavene dalsich 10-20 rokov alebo vobec.
Myslim, ze si nezachytil, ze islo o ukazku cesty so slusnymi parametrami a cestu so zlymi parametrami. Nijako to nesuvisi s vystavbou D3, mohol som dat uplne inu cestu na Slovensku a snad sa nabuduce poucim a urobim tak, aj ked som chcel podotknut, ze aj po zlej ceste moze jazdit vela NA a to nie je vsade/na kazdej ceste.
ale dialnica sa stavia aj kvoli tomu ze je zla cesta. keby bola dobra tak by zvladla aj tie navaly kamionov.
Aj keby cesta vo Svrcinovci mala parametre C11,5, tak medzi domy v obci nepatri vyse 4 tisic NA/24h, to ma byt vedene mimo obce.
Ako spominal devil, neviem na co poukazujes, kedze dialnica je uz vo vystavbe… Napr. taky stiavnik s 2500 NA nebude este minimalne 10 rokov a o plnom profile moze len snivat
A to mas zakrutu, kde ma vozovka 7m (pred rekonstrukciou mala 6m), bez chodnika,vyjazdy z dvorov a dokonca je tam aj krizovatka z ktorej v zime ani neodbocis
Nehovoriac o tom, ze pokial to kamionista neodhadne, tak mozes volat ludi na …
Ako spominal devil, neviem na co poukazujes, kedze dialnica je uz vo vystavbe… Napr. taky stiavnik s 2500 NA nebude este minimalne 10 rokov a o plnom profile moze len snivat
Stiavnik teda scitaci usek 94610 mal 2015 intenzitu 3103 v./24h z toho pocet NA bol 310/24h.
Ale kedze ja sa nepotrebujem do nemoty tvarit nechapavo ako ty pridam aj
Spissky Stiavnik a tam je blizko len scitaci usek na I/18 00058 (643 NA/24h) a 00040 (880 NA/24h)
A pridam navyse Sarissky Stiavnik, lebo by si vyplakaval, ze neviem snad citat
Scitaci usek 01386 intenzita 3407 v./24h z toho 1499 NA/24h Tu by si chcel plny profil, kde je celkovo menej ako 3,5 tisic v./24h?
Ale ten Tvoj “stiavnik s 2500 NA” neviem ani za nic najst. Takze mi ho musis lepsie popisat, dobre by boli GPS suradnice, najlepsie WGS84.
A znovu zopakujem, pre nechapavych viem, ze musim viackrat to iste napisat: Uviedol som snimku z I/11 ako ukazku zlej cesty s vysokou intenzitou nakladnej dopravy.
v 2015 bol S. Stiavnik uzavrety pre rozsiahlu rekonstrukciu takze vsetka NA bola presmerovana cez Stropkov a Vranov
Aj OA radsej volili trasu cez SP aby sa vyhli tomu useku