R4 Prešov - Svidník

Pokial by vsetko slo hladko, studia realizovatelnosti by mohla byt hotova v decembri tohto roka a nasledne by sa mohli vyhlasit nove tendre na DUR. Zaujali ma uvedene ceny za stavebne prace na konci clanku - to je pre plny ci polprofil?
viewtopic.php?f=35&t=17836

usek Kapusany-hranica PL vychadza v priemere na 7,6mil €/km, kde je ta megalomania?

tu je inak aktualne video z useku Hunkovce-Ladomirova, mozete pocitat vytlky a podiel kamionov na celkovej premavke :slight_smile: youtube.com/watch?feature=pl … p3dq9axlB8

Z tejto mapky to vidno celkom jasne : gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=4490

Tých 9-10 km navyše by značne zlepšilo situáciu na ťahu PO-Vranov-(Strážske-Michalovce-UA, či -Humenné-Snina),čím by sa zase ukrajinské kamióny (a iné tam smerujúce) posunuli mimo I/18.

vytlky su kvoli situacii za posledny mesiac na vsetkych rovnako starych cestach na SK…vytlklo z ciest prakticky vsetky zaplaty a to by som povedal, ze na tej trase medzi Hunkovcami a Ladomirovou to bolo este celkom dobre poplatane asi pred mesiacom…
pridu znova plataci a vybavia cestu do dalsej zimy :slight_smile:

Toto este platat? Aky vysledok si od toho slubuju.

Cena urcena z technickej studie je velmi nepresna, pochybujem, ze by sa v tomto terene dal postavit plny profil za tuto cenu.

Kazdopadne mala by sa urychlit priprava aspon na useku Kapusany-Lipniky, ktory by pri troche snahy mohol ist do vystavby v r. 2015.

Na tento rok sa pripravuje rozsiahlejsi projekt rekonstrukcie medzi Sarisskym Stiavnikom a Hunkovcami, miestami by sa mala cesta aj rozsirit. Jeden kriticky usek vidno aj na videu v case od 0:50, cesta je tam zuzena odhadom na menej ako 6 metrov.

v EIA boli vyssie ceny, napriklad usek od hranic po Hunkovce mal tusim az uletenych 30mil €/km

asi usetrenie :slight_smile: o takejto ceste by urcite vedel rozpravat kazdy vo svojom okoli alebo kadial jazdi, denne je to v spravach…bolo by dobre nasnimat video v jari alebo v lete…cesta bude pre osobne auta bez problemov prejazdna, bez dier, so zaplatami..ako to bolo pred mesiacom :slight_smile:

Do tych dier treba tolko asfaltu, ze po piatich sezonach by vystacil na kompletnu novu vrstvu, a poriesene na dlhe roky. No proste ekonomika po slovensky :slight_smile:

Predb.oznamenie na vypracovanie studie realizovatelnosti pre usek Kapusany-PL
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestni … 65F006584C

Neviem, kde som to zachytil, ale dalsia studia by sa mala robit pre cely dialnicny uzol v PO.

tender vyhlaseny: uvo.gov.sk/evestnik/-/vestni … 0930C26CF7

Vie niekto povedat prečo sa robí DRU Hanušovce-Kapušany ked sa má ešte raz cela trasa z Prešova ešte raz prehodnocovat? NDS ma vela financii?alebo štát dotuje dopravoprjekt?

Zrejme preto, ze cast tohto useku (Lipniky-Kapusany) ma viac-menej iste trasovanie a jeho pripravu je nevyhnutne posunut dalej.

lebo je tam 14000 vozdiel denne a nie narocny teren, takze investicia je lahko obhajitelna

Presne tak Andrej ako hovoríš

polske video z cesty Svidnik-Presov:

[video_youtube]YouTube

youtube.com/watch?v=sSwq8ZsuYjQ

video: I/18 Petic - Lipniky - Presov v utorok po 15 hodine…R4 PO - Hanusovce by sa uz uzivila a treba si ju vsimat…

Potvrdzujem, cestoval som 31.10. dobeda z KE cez PO do Giraltoviec a na obed spat do PO, D1 KE-PO prazdna az poloprazdna, Presov prejazd po Solivarska-L.Svobodu len s miernym spomalenim pri vystavbe KO ZVL (ale protismer PO-KE suvisla stojaca kolona), uz v PO “sidliskova” premavka zmiesana s dialkovou TIR, po odboceni na I/73 prevazovali kamiony, sem tam osobak. Spat som sa chcel vyhnut kolone PO-KE, tak som to obisiel s +11km zachadzkou po pomerne kvalitnej II/546 + horsej III triedke. Bzenov-Obisovce na D1 pri Lemesanoch.