ndsas.sk/investicny-usek/12331s? … 753&prm2=0
ndsas.sk/investicny-usek/12331s? … 637&prm2=0
DÚR a DSZ na úsek Hanušovce-Kapušany bola odovzdaná a v marci by mala byť hotová štúdia realizovateľnosti
ndsas.sk/investicny-usek/12331s? … 753&prm2=0
ndsas.sk/investicny-usek/12331s? … 637&prm2=0
DÚR a DSZ na úsek Hanušovce-Kapušany bola odovzdaná a v marci by mala byť hotová štúdia realizovateľnosti
pekne a čo severný obchvat PO? bude sa tam niečo riešiť?
Keby som si mohol vybrať, Kapušany-Hanušovce uprednostním pred PO.
Tam sa rieši už výkup pozemkov, dokumentácia pre stavebné povolenie sa tiež vyhotovuje. Len to asi nepôjde do výstavby, pretože bola vypísaná súťaž na vyhotovenie štúdie realizovateľnosti, kde sa má posudzovať komplet Prešov ako cestný uzol.
nieco nove ohladom studie realizovatelnosti?
8.4 smerovy prieskum v PO
Ten asi nebude mať vplyv na úsek Kapušany Svidník. Keďže sa tu neplánujú využiť eurofondy 2014-2020, tá štúdia je len naťahovaním času a úsek je odsúdený na pomalú výstavbu zo štátneho rozpočtu.
vie niekto detaily studie realizovatelnosti, ktore boli prezentovane do koncom oktobra v PO?
podla clanku Rýchlostná cesta R4 sa okresu Stropkov vyhne sa opat meni variant na cerveny:
[i]- Výsledky štúdie určili za najlepší variant na realizáciu R4 tzv. červený, čo znamená trasu vedenú cez Kapušany – Lipníky – Giraltovce – Svidník
Ach jaj ![]()
Osobne to povazujem za dobre rozhodnutie. A pokial vyjde aj preusporiadanie cestnej siete a zlucenie NDS&SSC, tak sa mozeme dockat aj postupneho zlepsenia na problemovej trase I/18 v okoli Hanusoviec.
Proces EIA už prebehol a odporučil variant cez Stropkov. Ak ho zase odporučí, tak sme v patovej situácii, lebo rozhodnutie EIA je vraj záväzné ![]()
to mi tiez napadlo, ze to EIA je po novom zavazne. Preto by som chcel vediet nejake detaily k tej studii realizovatelnosti, ci to nebolo navrhnute podobne ako v pripade Turany-Hubova. Ved ceny si mozu poposuvat ako chcu
To by ale muselo prebehnúť nové posudzovanie EIA, nie?
Aktualizácia: teraz som z toho jeleň.
prečítal som si ten link v Monitoringu, kde píšu že sa bude spúšťať proces EIA, a i15 vyššie píše že EIA prebehol. Ak sa bude robiť nové EIA tak potom asi bude záväzné…
Ja som sa v EIA docital, ze oba varianty su porovnatelne, resp. variant cez Stropkov vyraznejsie zasiahne do ZP.
resp.citacia zo zaverecneho stanoviska:
Alebo citam neaktualny dokument?
také je záverečné stanovisko, už neviem prečo som bol v tom, že sa odporučil jeden variant
tiez som zil v tom ze bol odporuceny modry variant, ale to asi iba Figel rozhodol, ked bol ministrom, aby sa to nezdrziavalo
a vyzera, ze bude dalsie posudzovanie - [NAJDLHŠÍ CESTNÝ DVOJRÚROVÝ TUNEL V EURÓPE BUDE V BULHARSKU)
Do 31. marca 2015 je úlohou rezortu dopravy zabezpečiť začatie verejného obstarávania dodania dokumentácie pre posudzovanie vplyvov na životné prostredie (EIA) a pre územné rozhodnutie na rýchlostnú cestu R4 v úseku Kapušany štátna hranica s Poľskom.
Nebolo trasovanie cez Stropkov “pretlačené” Stropkovčanom Pavlom Prokopovičom (bývalým ministrom dopravy, pôšt a telekomunikácií Slovenska)? Nie som si istý tým, preto ten otáznik. Ak predsa len je i on za tým, tak “chcel” niečo lokálpatriotické urobiť pre svoje rodné mesto, nie len zmrzlinu.
KN.SK už nie je rok 2006 ![]()
Áno, za Prokopoviča cez Stropkov. Potom za Vážneho cez Giraltovce. Za Figeľa sa rozhodlo znova pre Stropkov. A teraz za Počiatka znova Giraltovce. Je to smiešne… A pokým sa začne reálne stavať, tak vari každá vláda to bude meniť, tak ako to bolo doteraz…
Nechápem, prečo sa nevyčlení úsek Kapušany-Lipníky z tohto veľkého úseku. Lebo kým toto posunú na úroveň ÚR(asi až po ÚR to rozdelia na menšie úseky, že?), tak príde nová vláda, ktorá to možno zmení. A takto aj vari najdôležitejší podúsek zo (zatiaľ) dlhého úseku stále stojí na niečom, čo sa ho netýka, takže jeho príprava by sa mohla posunúť, keďže teoreticky a asi aj prakticky jeho trasovanie či už pre červený alebo pre modrý variant by malo byť rovnaké…
V nejakej tej predoslej studii bolo, ze su porovnatelne… Samozrejme trasa cez Giraltove je kratsia. Ale cez Hanusovce/Stropkov zase lepsia obsluznost uzemia. Mne sa tiez viac pozdava ten modry variant.