Prepáč “laforez”, ale to “devil” len citoval mňa z predošlého príspevku a ver mi, že som to vôbec nemyslel ironicky. Myslel som to skôr sklamane, lebo sa účelovo vypracoval materiál UHP duplovane hoci už bolo celoslovenské sčítanie dopravy 2015, mali k dispozícii aj rok 2010 z časov, keď nebola rekonštruovaná cesta pri Šariskom Štiavniku a vnútorný okruh ZVL smer Pražská a to len na obhájenie polovičného obchvatu Prešova. Teraz sa tu špekuluje a dokonca sa tu podsúva aj to, že to nie je potrebné ihneď, čo sa prejavuje aj vo vyjadreniach Erszeka, lebo do konca roka so súťažou na zhotoviteľa nepočítajú, nieto žeby začali s výstavbou. No a Kapušany - Lipníky sú ešte v nedohľadne, hoci pôjde o 4km úsek, ktorý by po dohode s SCC mal mať MUK v smere na BJ a odľahčiť celkovo dopravu v Kapušanoch, kde pre základnú školu, ktorá je aj spádovou školou pre ročníky 5 až 9 okolitých obci a sú tu časté kolízie s detmi, sarkasticky napíšem, bezpečnosť asi nie je dôležitá.
No a k devilovi, áno dávajú sa priemery, ale tie nevynechávaju z toho, že sa vynechávajú najväčšie zaťaženia, ale je meraný len najväčší útlm v doprave. Tých 30tisíc vozidiel napočítaných v priemere pred MUK Sekčov v smere na Dukliansku tiež nikto nevysvetľovaľ prečo, odkiaľ to napočítali napriek uzavretiu Šariského Štiavnika.
Ja tento usek nepoznam, preto sa k nemu ani nevyjadrujem, lebo by som len varil z vody. Ja som len poukazal na to, ze kazda stavba sa stavia na peakove hodnoty a nie na priemer. Vodne stavby sa stavaju na storocnu vodu, elektricke rozvody na najvyssie zatazenie, vodne hospodarstvo na najvyssie odbery vody, mosty na najvyssie zatazenie atd. Na priemer by stacila cesta 1. triedy na 99% usekoch na SK.
Jarino, to aj k R2 pri Krivani budes takto agumentovat aby tam stavali 2pruh?
Vies co su intenzity? Vynalez opacnej logiky nestavat tam kde nechceme…
A navyse je to tak zprofanovane ze tym cislam uz nikto neveri.
radsej 2pruh pri krivani co najskor ako 4pruhy o x rokov neskor. ja som nerobil hysteriu ani pri navrhu estakady na R17,5. mytna-l.bana budu 2x2 pruhy lebo tam by sa poloprofile urcite neusetrilo 80 melonov ani ziadna podobna suma.
01110 6302 7898 od svidnika na PO
01387 3782 5285
01386 3407 4787
01380 3769 6217
01379 3897 6872
01368 7066 6692
05580 9113 11452 giraltovce
05570 6651 8370
01339 5814 7142
01338 5940 6677
01330 7518 8407 po lipniky
00390 14625 13790 po ladu
utorok je priemerny den, nedela je silna poobede ale rano urcite nie…cisla vyssie je porovnanie poslednych scitani cize kod useku - intenzita2015 - intenzita2010. je vidiet ze cisla 2010 su vyssie tam kde priebiehala reko, pred lipnikmi sa vsak rozdiel znizuje a dalej su dokonca vyssie intenzity v 2015. udaje zo 4 usekov 01387 az 01379 su z 2016 aj preto sa udaje aktualizovali. tam su rozdiely asi do 1.000 NA v prospech 2010. je zrejme ze niektore OA ale aj NA to nejako obisli podla toho ktory podusek bol uzavrety/otvoreny.
vieme ze scitania sa robili podla inej metodiky, ktora uberala auta 2015. tak npr. pri hranici v komarniku kde sa cesta NEREKONSTRUOVALA bola intenzita v 2010 3.982 aut z toho 2.264 NA v 2015 2.737 z toho 1.696 NA. cize o vyse 500 NA menej, ak intenzita NA realne rastla tak potom je rozdiel sposobeny metodikami je logicky este vacsi kludne do 1000 NA. to ze by obchadzali aj komarnik je tazko uveritelne kedze najblizsi prechod do polska je na orave.
smerovy prieskum a HzP asi okratili PO o nejake intenzity ale myslim ze su skor v stovkach NA nez v tisickach. konstatovanie ze tato rekonstrukcia nemala velky vplyv na smerovy prieskum je jeho vyhodnotenie je podla mna pravdive.
Devil, opýtaj sa aktivistov z Dvorianok, čo tam mali v tom čase a ako im poklesll intenzity hoci kvalita životného prostredia im zneprijemňuje život aj teraz. Zajdi na vlákno tohoto úseku a urob si trochu predstavu.
Treba rozmýšľať dopredu. Alebo máš iné vytypované úseky na úkor prešova, ktoré by si viac protežoval, lebo tam jazdíš?
Ešte k tej nedeli, vtedy nie je tak silná doprava v Prešove ako predpokladáš. Najintezivnejšia pre tranzit je doprava na celom úseku R4 od 22.00 hod z nedele na pondelok do cca 08,00 hod, lebo do 22.00 hod v nedeľu jazdia NA len na výnimku.
Potom ďalším kritickým časom je z piatka na sobotu do 07.00 hod, kedy opäť je obmedzená doprava na území SR. Kto ostane pred hranicami alebo na území SR má dlhšiu nútenu prestávku alebo to riskne, že nedostane pokutu.
To neplatí v Maďarsku a v Poľsku. Merania začali až pondelok, nebolo to skreslené?
Damy a pani a tu mozte vidiet, ze pan Devil je zakomplexovany voci PO.. bude si hladat akekolvek vyhovorky a hluposti.. nastastie to, ci sa SO II.etapa bude stavat v plnom alebo polovicnom profile nezalezi od neho… Neviem ci mal frajerku z PO a ta ho nechala alebo co ma za problem..
Uz ked sa tu preberaju akekolvek hluposti, co ani len nesuvisia s obchvatom mesta, tak myslim, ze moj príspevok, kde som obchvat aspon spomenula je o nieco na lepsej urovni, nez tie jeho balasty..
fakty bolia, a ked vam dochadzaju slusne a zmysluplne argumenty tak zacina osocovanie. DR.DX tvoj prvy prispevok je na urovni drzeho hlupaka. patri do kosa.
Prepáč, ale tvoje fakty bohvieaké nie sú, doteraz si ma vôbec nepresvedčil. Len obhajuješ neobhajiteľnú účelovú správu UHP (HzP) čiže hrozienka skoláča, ktoré sa hodia pre nevýstavbu.
jasne som vyvratil tvoje vyhrady k obchadzaniu PO pocas rekonstrukcie sarisskeho stiavnika. je to do 1000 aut hlavne ze tu robis okolo toho hysteriu. uz len porovnanie intenzit 30.000 aut v meste a ani tretina z toho pri stiavniku ci pocas reko alebo bez nej o niecom hovori.
a to ze by si chcel pouzivat udaje z 2010 ked sa pocitali privesy a navesy kamionov zvlast je ciste podvadzanie.
Nemienim sa s Tebou tu handrkovať, to je tvoj názor, ale ostatní Ti dávajú na vedomie, čo si o tom myslia, ale aj o Tvojich názoroch a pripomienkách. Nič si nevyvrátil a skôr hysteričiš Ty, ale to nech iní Ťa hodnotia a nie ja
Netreba na to individum - devila reagovat.. je to ako decko, ktorému ked dojdu tie iste argumenty staaaale a staaaale a staaaaale dookola, tak sa vytrati prudit do inej oblasti, kde ho nechala dalsia frajerka.. proste len obycajny troll sa z neho vykluva.. A tym, ze ludia na neho reaguju, tak mu dvihaju jeho ego.. Odteraz devilove prispevky su pre mna IGNORE.. lebo ziadne relevantne prispevky k teme tam nepodsuva…
poprosim najprv tu daj nejake rozumne prispevky (argumentacne aspon spolovice na urovni “devila”) a az potom niekomu nadavaj do trolov ..
.. skoda ze sa neda obmedzit prispievanie teenedzerov ..
Vidno z tvojho písomného prejavu, že si nestraný teenedzer a my len nestraní prispievatelia, richie (myslím, že to nebol preklep).
Dvakrát sa neopakujem, ale prezri si štyri päť strán dozadu a nebudeš mať pocit, že sa to tu neargumentovalo na úrovni.
Tebe je jedno, či už bolo vyhodených skoro 28 milionov € len tak, lebo nové riešenia a je to len 6% z celkovej výstavby. Ak áno daruj mi, veď s cudzieho krv netečie, čo?
Máme na to, aby sme sa stále vracali dozadu richie?
Obdobne reaguje tvoj favorit aj pri Sorožke, resp. Košice-Šaca - Košicke Olšany.
vladik67 .. tak po prve moja reakcia bola na cerstveho prispievatela/ku s poznamkami “k veci” .. a po druhe, sledujem tu diskusiu (v ramci casovych moznosti) a nemam pocit, ze by devil pisal az tak strasne od veci .. som z KE a velmi rad by som videl kompletnu R4 v plnom profile (uz vcera bolo neskoro), ale niektore sucasne riesenia sa mi nepozdavaju ako idealne .. kedze sa v tom ale necitim dostatocne nad vecou a ani odborne (nestiham si vsetko prestudovat detailne) tak nereagujem/neoponujem (kedze neviem k veci) .. len sa snazim sledovat formu a obsah reakcii aby som si vedel spravit nazor ako na diskutujucich, tak aj na situaciu ..
a to ze nemusim suhlasit so vsetkym co pise devil (tak ako ani so vsetkym ci pises ty) tak mu (tebe) este nebudem nadavat do trolov ..
myslim, ze kazdemu tu je jasne, ze do par rokov (presne do 2020 - ked dokoncia M30) tu mame riadny prieser, ak nebude hotova R4 (aspon v nejakych parametroch) .. pretoze po tomto case, uz bude navigacia kazdeho zo severu Polska (Litvy/Lotysska/…) v smere na juh posielat touto trasou (teda ak pre ciel nebude vyhodnejsia Polska A1 - ale to bude problem Ceska a nie nas) ..
Prepáč, ale ja som pochopil, že ty si reagoval nie len na predchadzajúceho diskutujúceho, ale aj predošle dva a chápal som to ako keby si ma označil za teenedzera, takže preto som sa cítil dotknuto.
Píš viac adresne, lebo obdobne sa stalo už aj mne a s jarinom hoci som nesúhlasil, postupne dokladoval materiály, ktoré som naštudoval a výsledok: dochádzalo ku kompromisom, či už u neho tak aj u mňa. devil celu našu diskusiu anuloval.
Ja som za tú zásadu, že ak už si nastúpil do vlaku, podmienky nemal by si nemal meniť, ak chceš sa dostať do cieľa a to tu ide.
Spústa peňazí investované a stále odsúvanie výstavby len predražuje výstavbu nieto ešte zmeny projektov kvôli “kvázi” šetreniu. Ak sa to spočíta po odloženej výstavbe a neskoršej dostavbe, výjde to ešte drahšie, zbytočná strata času a v tom vidím problém.
Treba meniť pokiaľ sú ešte len počiatočné náklady nízke a nie prehajdákané miliony. A ak niekto za prioritu má len intenzity, bez bezpečnosti a neberie do úvahy aj prefinancované prostriedky, tak čo mám na to povedať.
Pekný príklad je na D1 Turany - Hubová, kde spusta času bolo venované prípravam, výkupy pozemkov a teraz zmena, hoci už pri EIA bol lepší tunel, jednoducho politika a aj napiek zosuvom existuje partia , ktorá robí všetko proti tunelu.
Za ten čas mohli príslušní ľudia pracovať už na iných úsekoch a boli by sme ďalej.
dlho to tu sledujem a uz mi to neda, nemam sice skusenosti s dopravou v PO a celkovo na vychode.
ocakavane intenzity tu pocitate alebo su pocitane okolo 10 000 v/24h na druhom useku. podla mna je hlupost usetrit 80 mil € na polprofile ked su ocakavane pomerne slusne intenzity, tiez bolo spomenute, ze 11,5 m nie je dobry parameter pre intenzity ktore sa blizia, resp. prekracuju 10 000 v/24h (na tom useku mozu byt intenzity aj vyssie nez 10 000 v pracovne dni alebo v obdobi vacsich sviatkov.) v PO su intenzity na tych tahoch nad 20 000 aj ked prejde len 30% dopravy tak mame priemer 6 700. co by bolo na polprofil aj ako tak, ale zase neberieme do uvahy odchylky, peaky, alebo to ze tato cesta sa nestavia preto aby sme po 10-15 rokoch zistili ze sme sa pomylili ako v horelici a treba stavat plny.
preto ja osobne podporujem plny profil na SO PO v celej dlzke, dalej by stacil aj polprofil pravdepodobne.
Na dnešné pomeri určite. Ale rýchlostné cesty sa stavajú s výhľadom na desaťročie. Inak by stačila lepšia rekonštrukcia jednotky + obchvat dedín. Rozdiel ceny medzi polprofilom a plným profilom je hlavne pri tuneloch a pri MUK. Na severe od Prešova tunely nebudú, a ak na začiatku tam nebudú stavať zbytočné MUK, tak rozdiel v cene bude zanedbateľný a prínos k bezpečnosti obrovský.
RC s vyhladom neznamena nutne plny profil ale aj poloprofil s predpripravou na plny profil, cize npr. most ponad tak dllhy aby sa pod neho zmestil dalsi pruh bez burania. toto je snad kazdemu jasne…alebo sa mylim ?