ze na dohlad!?
presov.sk/portal/?c=12&id=24389
tak ze vraj cez junckerov fond .. ale to sa este uvidi …
Nahodou som nasiel zaujimavy clanok od projekcnej firmy tohto useku, pridal som ho do MT: Rychlostní silnice R4 Prešov - severní obchvat
Vizualizacie nahodene: gallery/image_page.php?album_id=64&image_id=30987 a nasl.
Vyzerá to tak že Junckerov fond je to posledné na čo sa čaká, iné zdroje nie sú - toto zataľ vyzerá ako posledná záchrana pre tieto stavby.
Len vie niekto povedať ako to vyzerá s týmto fondom, je už definitívne schválený aj s tým na čo je určený
Peterman, odkaz na Junckerov fond je dnes akurát dobrý “na zbavenie sa neodbytného dotazovateľa” .
Skús k veci
V Prešove chystajú výkup pozemkov pod severný obchvat mesta
Vo Veľkom Šariši schválili predaj pozemkov pod rýchlocestu R4
opat maly krocik vpred pre R4
zmluvy o buducich zmluvach skoncili v roku 2014, takze sa zacina nanovo. vsetko stoji a pada na financovani, spekuluje sa o fazovani. prioritna je cast MUK Vydumanec - Dubrava, aby sa vyriesil vstup od Sabinova.
ja som za - nech postavia aspoň spojku I/18 a a I/68. smer od Kapušian sa trochu odľahčí po dostavbe D1 po Bidovce
…pripájam mapu kde vidieť čiastočne ten uzlik križovatiek…celý určite nevybuduju [album]31901[/album] + križovatku pri Veľkom Šariši na R4 [album]31902[/album]
Tie MUK a prelozky ciest su vsetky sucastou SO ? Ani sa nedivim, ze to potom vyjde na takmer 1/2 mld. € a nevyjde tomu studia realizovatelnosti.
Sucastou SO su MUK PO-sever a MUK-Kapusany. Ak narazas na tu 4-prudovku na obrazku vyssie, nie je to celkom prelozka, je to prestavba jestvujucej cesty I/68 z C9,5/60 na C(R) 22,5/80. A ano, do SO na nasukali dodatocne oba, tato MUK aj s prestavbou I/68 v dlzke asi 3 km (povodne sucast prestavby I/68 PO - SM) aj MUK Kapusany (povodne R4 Kapusany - Hanusovce/Lipniky). MUK PO-zapad aj s pociatocnymi cca 300 m (kvoli zarubnemu muru, ktory presiahne aj do jednotlivych vetiev) bude komplet sucastou JZO -D1. Ironiou je, ze na jednom konci tento 4-pruh (I/68) vyusti do svetelnej krizovatky, ktora je v kuse v spicke zablokovana, kvoli blizkemu zel. priecestiu na odbocke a na druhej strane na nehodovej a pretazenej priesecnikovej krizovatke Velky Saris.
Po Velkom Sarisi, schvalil vykup pozemkov aj Presov
Ano, je skoda, ze krizovatka Velky Saris nie je riesena v tomto projekte (aj ke to by to cenu este zvysilo). Respektive, ak by fungovala koordinacia SSC a NDS, co nefunguje, tak NDS by pre SSC poriesila 2+2 medzi VS a PO a SSC by urobila jednu MUK pri VS.
Na opacnej strane - krizovatka Bajkalska/Sidlovec-Sabinovska - tam sa toho moc robit neda. Len vacsia investicia, a to uz zrejme vo forme MK5. No a konecne idem pridat technicku studiu s variantmi do galerie..;
Myslite ze sa to tohto roku pohne, alebo upadne zase do zabudnutia ?
Vzhľadom na financie zatiaľ by som očakával to druhé.
zacal sa postupny vykup pozemkov, realne zaciatok vidim tak na 2020 az 2022.
dovolim si tvrdit, ze sa dockame etapizacie, prva etapa MUK PO-zapad - Dubrava, druha etapa Dubrava - Kapusany.
Tomas PO, možno to rozdelia tak ako píšeš. Avšak zmysel by to malo jedine vtedy, ak by bol pri odovzdávaní do premávky hotový už úsek D1 PO-z - PO-j. Poriešil by sa tým však iba tranzit od SB ktorý pokračuje po D1 bud na PP, alebo na KE a naopak. A samozrejme uľavilo by sa Sabinovskej. Pre smer od BJ, VT, HE, by to neznamenalo žiadnu úľavu, iba to, že by bolo trochu menej áut v centre skrz tú Sabinovskú.
Ja by som to ale nedelil a staval by som to naraz, možno len s tým rozdielom, že po Dúbravu by to mohlo byť hotové, aj odovzdané do prevádzky trochu skôr.
Samozrejme, ze idealne je to stavat na 1x v celku. Budme ale realisti. Je rok 2016 a Presov nema este ani jeden kruhovy objazd!, ani debilnu Nabreznu rozostavanu uz vyse 15 rokov.
Pzn: 1 KO je v luboticiach, druhy pri vstupe do PO po MUK zapad je nedokonceny, detto KO na NK pri ZVL. A to niekde existovali KO uz v 80 rokoch..