R4 Prešov, severný obchvat | tunel Bikoš, Okruhliak

pockajme na zoznam co sa predlozi vraj do konca roka.

navyse paralelne Kapusany-Lipniky sa bude budovat akym systemom ? len sa pytam lebo to by musel byt nieze zlty fidic naprojektuj-postav ale nejaky mozno ruzovy fidic vybav uzemko-vykup pozemky-naprojektuj-postav.

Na teba reagujem posledny x…
evidentne mas problemy s chapanim textu.. ale to je v urcitom veku normalne..
No povedz nam TY ,insider, kolko mas rokov a kdeze pracujes.. tie tvoje zvasty kt si precitas na fb stranke ku stavbam kde sa ho akoze niekto opyta ??
nedaj sa vysmiat..
jediny od kt berem veci je jarino.. kedze jediny ma nieco dlhodobo s MD..

1. PO2 je momentálne jediná stavba, ktorá bude schopná ísť do výstavby v roku 2022. Neviem, či je v záujme štátu ešte niekoľko rokov destabilizovať stavebný sektor a predĺžovať agóniu v stavebníctve akoukoľvek nepredvídateľnosťou, ktorá vedie iba k vyšším cenám (jeden rok 3x VO naraz, iný rok vôbec nič a pod.), namiesto istej predvídateľnosti, po ktorej volajú samotné stavebné firmy už pekných pár rokov.
  2. Matovič aj s Remišovou sa s UHP vyhrážali pri všetkých projektoch nad 1.000.000 Eur. To znamená aj nestavebných. A nielen kvôli stavebníctvu, ale aj kvôli IT, kde to je omnoho horšie, ako na stavbách.
  3. To sme zvedaví všetci. Neznamená to však, že sa celý svet zastaví.
  4. Až také dôležité nie je, ale platí odpoveď k bodu 3. Okrem PO2 a R2 okolo Bátky nie je nič pripravené. Dokým príde na rad D3 sa niečo iné musí stavať. A pred R2 má PO2 jasnú prednosť.
  5. No tak to si pekne podstrelil. Len za tú úzku 51,5 km húsenkovú dráhu PPP R1 platíme 130 milónov ročne. A to sa oplatíííí, lebo údržba. Za PPP BA v dĺžke 59 km budeme platiť ani nie polovicu - 57 miliónov aj s údržbou. Len pre porovnanie, za cenu jednej ročnej splátky na PR1binu sa stavia 13,5km úsek Mýtna - Tomášovce v lepších parametroch. O ekonomickej priorite tu už nemožno hovoriť, keď sme sa bohužiaľ k týmto nezmyslom v minulosti zmluvne zaviazali, ale ďalšia výstavba nemôže najbližších 20 rokov stáť len kvôli splátkam.
  6. Aspoň vyložili karty na stôl, že nie sú schopní naprojektovať stavbu v rozumnom čase. Považujem to za lepší krok, ako počúvať ďalší rok-dva dookola “už-už”. Aby to nevyznelo moc optimisticky, do konca roka uvidíme, či tie karty naozaj vyložili, alebo ostávame pri už-už.

ako som uz povedal, nic viac by ma nepotesilo ako obchvat PO, R2 KE, + nieco navyse na vychode..

Mna fakt len hneva to vymyslanie a klamstvo, ktore je nam tu podsuvane uz niekolko rokov..
Teda mame vsetko na VO, ale vlastne nemame nic..

• stavebko ?

• projekt ktory bude robit vitaz, po sutazi kt nebude skor ako za 2r + rok na neaky projekt
    /aj ked zmenia zakon o VO niekedy v 2021 tak tato sutaz by sla podla stareho zakona/

1. pevne verim ze mas pravdu :slight_smile:
    1. -Nebude UHP po vymene granituri, chciet nanovo prehodnocovat ?? /pevne verim ze nie/
    1. Suhlasim - a vsak jediny + argument je ten ze sa postavilo naraz tolko km+
      pri NASOM VO a deleni usekov by sme mozno teraz dosli niekde k NR… a mozno by sme dopadli ako pri Visnovom kde budeme k cene prihadzovat min 130mil…

A teda presne kvoli tomu na sanaciu ,tychto 2 PPP je pre nich dolezitejsie splacat tych 250mil rocne… zial/

up 2 date:
almost 2/3 done in the west tube:
scontent.fbts4-1.fna.fbcdn.net/ … e=5FD8B599

Sa razi z jednej strany?

Áno razísa iba zo severu. Južný portál z hliny ešte nevyhrabali. Dendik o tom dal príslušné fotky. Viac na FB: facebook.com/groups/334535187286050/

Dik. Som sa to nedocital posledne vlakno. Keby razili z dvoch uz je vyrazeny. Ale to by na nase pomery bolo priskoro.

Pre jakeho boha? Invektivy si nechaj, ukazujes svoju uroven. A pripomen si to ked do konca roka tu sutaz vyhlasia. Ja chapem tvoju skleslost
z politikov, ale divim sa tebe aj tym masam co pobehovali v utorok po blave - oni fakt nevidia rozdiel… To je ozajstna tragedia tohoto naroda.
To je k prvym dvom bodom.
3- to ze sa to slubovalo tolko rokov za to Dolezal nemoze, za to moze kradnutie smeru a Kazisvetove vyrabovanie št. kasy… Pamatame na Sakovu, či?
4. II. etapa uz MA platné posudenie uhp a byvala vlada to schvalila - t.j. nebude sa to posudzovat opat HOCI - MA SA STAVAT BEZ PRIVADZACA GROFSKE, co je
komicke vzhladom na to ze privadzac by lepsie napojil obchvat,viac aut by ho vyuzilo, stupla by navratnost projektu :slight_smile: Ale to si nebolo ich cielom?
5, Ekonomika nejde do kytek, nechce sa mi teraz hladat grafy, ale skoncili sme v skupine krajin s najmensimi negativnymi corona dopadmi na ekonomiku
6, II.et. a pokracovanie Kapusany Lipniky JE MEDZI TOP prioritami - nechapem o com tocis. Samozrejme ze tam supli D3, sak jasne loby funguje a kosicania akosi spia
Je to smutne ale v tejto byvalej dzamahirii to tak Fiko s jeho bandou nastavili - nekričiš nemás, smutne ale bolo to tak.,.
7, pisem to uz sty krat, penazi je a bude dost, aj ked s x-krat predrazenou pribinou nesuhlasim. ALE BUDE TO aspoň smutný pamatník smeru, kde sa aj ich socialny
minister v blizkosti neslávne známeho “resocializacneho”??? zariadenia vykotil s kondomami, viagrou a tisicami eur v dobe kešu…
A oni nevidia rozdiel…

1. Vláda trošku schválila niečo iné (pretlačil to Érsek), ako je uvedené v posúdení ÚHP. No je to už asi bezpredmetné.
    Stavať s privádzačom Grófske by znamenalo odloženie výstavby o x rokov. Dôvodom je, že tento privádzač nie je vôbec pripravený.

Destabilizácia bude tak či tak.
Destabilizáciu môže zmierniť úprava zákona o VO a procesov prípravy (zjednotenie EIA s DÚR a pod.). Okrem toho absencia vyhlasovaných tendrov zo strany NDS môže byť v najbližších rokch čiastočne/dostatočne nahradená projektmi ŽSR v nasledovnom poradí (ak bude príprava pokračovať): Čadca - hranica, elektrifikácia Bánovce - Humenné, Palúdza - LH, Poprad - SNV, Malacky - Kúty, optimalizácia trate do Prievidze.

south portal today, author Šarišský Jožo:
scontent.fbts4-1.fna.fbcdn.net/ … e=5FE3A77B

Jaro a nevies ci na nom robia? …alebo skončime ako ZA?

Netuším.

enviroportal.sk/sk/eia/deta … NYw6xsb6ts

takze uz mame eiu, co este treba do samotnej vystavby?

No minimalne VO ale hlavne projekt :slight_smile: so stavebnzm povolenim

circa 3/4 done

scontent.fbts8-1.fna.fbcdn.net/ … e=6000AC16

tie linky co tu davas nefunguju…

Mne funguju.

[album]46419[/album] [size=77]1489[/size]