Figeľ na otvorení obchvatu Svidníka vyhlásil, že sev.obchvat PO by mal isť do výstavby do roka.
Je to síce ťažká utópia, ale nádej zomiera posledná. ![]()
Pridal som vizu tunelov na trase obchvatu.
Figeľ na otvorení obchvatu Svidníka vyhlásil, že sev.obchvat PO by mal isť do výstavby do roka.
Je to síce ťažká utópia, ale nádej zomiera posledná. ![]()
Pridal som vizu tunelov na trase obchvatu.
…a v tej chvili mu nejaka zhnita paradajka mala skraslit tvar…
Vazne to povedal? Nikde v mediach o tom nie je zmienka
Tiez som to nezachytil, nehovoril nahodou o D1, resp. o Nabreznej? ![]()
nakoniec som to nasiel v aktualizovanej verizii clanku, ktory mame v monitoringu: korzar.sme.sk/c/5691635/otvorili … dnika.html
samozrejme je to nerealne, skoda ze klesa na uroven svojich predchodcov..
Nuz, naozaj tymi slubmi klesa na uroven predchodcov a uz opät vôbec nie je iste, co sa zacne stavat a co nie najblizsie roky…
Na druhej strane aj sev.obchvat PO je v zasobniku projektov z ERDF 2007-2013 a kedze bude potrebne rozlozit rovnomerne eurofondy na stred a vychod SR, bude sa musiet na vychode stavat toho podstatne viac, ako len Janovce-Jablonov a KE-Milhost. V tom pripade by sa vsak musel usek R2 ZV-Krivan stavat zo st.rozpoctu alebo PPP.
Aka je vlastne st.expertiza na tento usek?
V pripade usekov za ZV by sa nemalo spekulovat (PPP, rok 2012) a tam by prioritne mali ist eurofondy, dalej by mali naseldovat useky na Orave a tiez by sa mal pripravovat usek R4 od Kapusian na vychod. Severny obchvat PO je niekde okolo 400 mil €
i15, len nie som si isty, ci je to realne tak, ako pises, hoci s tym postupom absolutne suhlasim. Faktom vsak je, ze aj EK tvrdila, ze cely usek HP-DS(+DS-Turany+Hubova-Ivachnova) nie je financovatelny cisto z eurofondov z dôvodu vysokej koncentracie stavieb v 1 regione - co de facto znamena, ze nemôzeme takmer vsetky prostriedky vytrieskat do ZA+BB kraja (ktore su spolu v jednom NUTS). Cize ak pôjde do vystavby Visnove + Hubova-Ivachnova, ktovie, co vsetko este EK schvali v ZA+BB kraji. Ci to plati na KF aj ERDF, netusim.
Takisto tu bola snaha stavat cez PPP jednoduchsie useky a eurofondy vyuzit na tie drahsie - co by ZV-Krivan cez PPP a obchvat PO cez eurofondy len potvrdzovalo. Padom PPP3 sa tiez objavila moznost dalsich balikov PPP s omnoho lepsimi podmienkami. A netreba tiez zabudat na to, ze figel je z tohto regionu ![]()
teraz maju len uzemne rozhodnutie, takze stavat mozno najskor v roku 2012 a dokoncit to v roku 2015, ale to je skor utopia. Skor si myslim,ze v PO by sa mala teraz intenzivnejsie realizovat SSC a obchvaty riesit az z eurofondov po roku 2014
Tak tak. Namiesto tunelu na D1 zatial dostavat NK komplet a odstranit drobne bodove zavady pripajacimi pruhmi a inou organizaciou dopravy.
Namiesto R4 poriesit MK-5 a MK-3 (pre neznalych od Sabinova na KE po pravej strane od centra, medzi mestom a sidliskom Sekcov)
mapka - spojte si body A az D:
maps.google.com/maps?f=d&source= … =UTF8&z=13
To mas pravdu Tomas ale moze mi niekto povedat aky je dovod, ze tender na posledny usek NK este nebol vyhlaseny ba dokonca nevidel som ohladom neho ani nijake predbezne oznamenia??
Predbezne bolo, s predpokladanym datumom vyhlasenia jul 2010. Tymto tempom sa prelozka I/68 nema sancu do roku 2014 rozbehnut ![]()
Pokial viem, na cesty 1.triedy a RC je rovnaky balik eurofondov. Ak uz chcu nieco do roku 2015 v okoli Presova vycerpat, nech su to radsej cestne stavby.
Na RC je o nieco väcsi balik ako na cesty I. triedy. A SSC uz ma vycerpane/zazmluvnene väcsie % ako NDS, zaroven chysta napr. most pri TN a dalsie drahe stavby. Takze na RC je momentalne volny podstatne väcsi balik. Ak je to vsak mozne presuvat, tak plne suhlasim, nech idu do opravy/vystavby najmä cestne stavby na vychode.
Andrej, Eurofondy sa majú rozložiť rovnomerne len na stred a východ? Čo predpokladáš , že sa môže rozostavať na západe z eurofondov, ak to teda má byť rovnomerné?
Dufam ze Zulo si daval tuto otazku uz 15 rokov nech je to teda rovnomerne. Dosial sa dialnioce samozrejme stavali na vychode, teraz to zrovnomernime. Od Tomasa je najcastejsi prispevok ako nepostavit D1 prepojenie PP-KE. Podla Vasej pripojenej mapky co myslite, ktori kamionisti napr. od Sabinova budu chodit takouto trasou? V ktorom meste dnes existuje take nieco ako ul. 17. novembra? Kamiony, miestna doprava,mestska doprava, aj bezny tranzit od Kosic na Poprad, VS internaty s cca 10 000 studnetmi, bloky hned vedla, sirka beznej mestskej cesty, este na to ostro ukoncenej kruhovym najazdom na most kde kamionisti predvadzaju kaskaderske kusky. Cela Nk je stale vo hviezdach, ale co ozaj slusne poriesi? V Nitre, v BB sa tu bavime o exitoch na dialnice popri/ nezavidim, aspon ze to maju/ a tu sa chodi takto. A potom niekto tu napise ze predsa len je na R4 mensia vytazenost ako v strede ci na zapade Slovenska. Z celej R4 je 30 rocny usek dialnice Kosice - Presov bez dalsieho slusneho napojenia a teraz 5 km usek s polovicnym profilom pri Svidniku.
Napisal som troska viac, ale nedalo mi to. Vzhladom na to co pise pravidelne Zulo, bol som velmi slusny.
slavo, rad by som, rad by som D1 aj R4 v PO. ale najma D1 skutocne zatial netreba, ak bude komplet NK, so suvislou 70kou.
ad 2, ktoru mapku mas na mysli?
Zulo, netusim, ake pravidla tam presne su. Na zapade je vsak dost stavieb - z KF to bola PB (ak sa teda cely TN kraj rata do zapadneho NUTS2), z ERDF obchvat GA, TT ci most v TN. Skoda, ze tu uz neprispieva wazari, on mal o tom dost velky prehlad.
Spred asi 8 prispevkov, ta mapka, ze 2 MUK by mohli poriesit cestu od Sabinova na Kosice. A potom okolo nemocnice alebo cez Sekcov? Prvy variant myslim ze nemyslite vazne a druhemu chyba este dalsie konecne pripojenie na smer Kosice. Cesta cez sidlisko je ozaj sirsia, ale radost z kamoinov a tranzitu urcite velku mat nebudu. Staci im aj terajsie smerovanie z dialnice tranzitu na Duklu prave po tej ceste, samozrejme aj opacne.
finalne pripojenie na KE je poriesene, z ul. vychodnej bude na Solivarskej vybudovany KO, a dalej sa Kosicka rozsiri na 2+2