R4 Prešov, severný obchvat | tunel Bikoš, Okruhliak

Video z useku.
facebook.com/pomoc.na.dialn … 4269565672

Tu sa už čoskoro zahryznú…
facebook.com/photo/?fbid=10 … 4812785417

Not found or removed…

stroje pre razenie tunela

https://www.facebook.com/tuconzilina/photos/a.112546213437100/251569949534725/?type=3&theater

https://infrastruktura.sk/t/tunel-bikos-na-stavbe-obchvatu-presova-zacnu-razit-koncom-ma/23484/1

Aky “kompletný obchvat mesta” ? Ti ludia nevedia čo píšu…?

“Hlavným prínosom R4 podľa NDS bude to, že spolu s úsekom diaľnice D1 Prešov, západ - Prešov, juh po jeho dokončení vytvorí kompletný obchvat Prešova a tranzit bude odklonený mimo intravilán mesta.”

Pisu tam o R4 (nie o prvej etape obchvatu PO), takze v podsate maju pravdu. Lenze, kontextualne tam ta veta vobec nepatri. Je dost zavadzajuca.

Ano zavadzajúca asi tak ako cela zbytočná debata o R4 Prešov Sev. obchvat. Zaujimave je teraz sledovat Ineko, alebo UhP :slight_smile: Uz nepocuť výzvy napr.:
“Podme setriť na useku Turany Hubova” a nech z 900mil, alebo miliardy dostanú aj iné okresy… Uz aspon rok a pol neuktualizovana stranka cesty.ineko.sk
a pod… alebo stale ziva (podla ich mapy) uvaha o paralelnej R1 medzi TT a BA, resp. stvorprudovka od Nitry na sever… Clovek nevie co si myslieť :slight_smile:

Nechcem si ich nejako zastavat ale mapu aktualizuju raz rocne - jak im NDS posle vsetky info co potrebuju. Fakt nie ich napl prace aktualizovat takuto mapu denne - to by mali robit v NDS. K tym usekom to nie ich uvaha - pozri ake tomu dali hodnotie, vacsinou 5 s 5 - cize v podstate zrusit

ale na tur-hub dali najvyssi stupen naliehavosti. cize podla nich na tu-hub je taky isty problem ako okolo CA. tak to snad nie…

To reagujes na mna? Som niekde tvrdil ze je to 100% spravne s so vsetkym suhlasim ci preco si zacal splietat o Tur-Hub?

Nechcem sa nikoho nijako dotknut. Len sa pytam ci aj o Tur-Hu prebehne takato celospolocenská debata :question: Toť vsjo :smiley:
A ked len tak letmo premostim do coronaviru, bolo zaujimave sledovat chlapcov s kalkulackami jak predikuju máj… Ako
su to isto borci vo svojom odbore, no podlas mna niekedy trochu bez reality.

Pekne nekorektne prenesenie … ked jedni chlapci s kalkulackami zle modeluju, tak urcite to budu robit aj ini. Podobne mozem povedat o stavbaroch … jedni mi nieco doma sfusovali, tak urcite tak isto to budu fusovat aj ti na dialniciach. Sa spamataj.

Ja som vopred napisal ze sa nechcem nikoho dotknut, takze chapem reakciu toho koho sa to dotklo. A sa spamätávam z toho co pri Prešove
chcel dosiahnut Kovalcik… Nechcem sa nikoho dotknut, ale toto vlakno ma 70 stran a vacsina z nich je debata ktora sa dnes ukazuje uplne
zbytocna asi podobne ako predikcie korony na maj. Radsej by som bol za 70 stran reportu o priprave a vystavbe.

Apropo toto

nikde netvrdim. Cize nekorektne to niekto o mne tvrdi :slight_smile: Ale ak som natrafil na niekoho kto mi odpovie ci sa aj na Tur-Hub bude viest celospolocenska debata o setrení tak ako Pri prešove budem rad…Lebo to bol zmysel prispevku :wink:

Na severnom obchvate Prešova sa pracuje aj v noci… Fandime ďalej :slight_smile:
facebook.com/photo/?fbid=35 … 3069011258

Tu sa robí aj v noci :smiley:
facebook.com/photo/?fbid=35 … 3069011258

“Sorry, this content isn’t available at this time”

tak skus inokedy, mne to ide…
resp. skusim toto (sverny portal Bikos maj 2020) scontent.fbts6-1.fna.fbcdn.net/ … e=5EF0F79B
a toto: SO 208 PO-zap (okt 2019) scontent.fbts6-1.fna.fbcdn.net/ … e=5EEED0CC

Dik, tieto idu. V akej skupine su tie foto?

Nerobim tam ani v danej oblasti, takze sa ma to nedotklo. Islo o to, ze ked spojis tieto dva vyroky, tak cez kalkulackarov z Corona team spochybnujes inych kalkulackarov.

O financovani Tur.-Hub. sa mozme kludne rozpravat. :slight_smile: Tur-Hub. sa bude podla mna este odkladat dlho (aj v suvislosti, ze teraz bude treba hasit ine veci), takze debata o financovani/optimalizacii/setreni je tazko predcasna. Nejak sa tam jazdit da, nie je tam tolko problemov co pri Strecne.

facebook.com/groups/3345351 … ?ref=share