od MUK je plynuly zjazd na 4 prudovku (aj teraz, ked je tam docasne napojenie). Na 4prudovke bola kedysi 80ka, teraz chyba. To sa snad zmeni po dokonceni MUK. Dalej:
B) 1.CSS pri Lidli (kratke cakanie - preferovany smer, ziadne kolony, prejazd na 1 interval)
C) 2.CSS pri Kauflande, kde sa odpaja vetva na Kosice cez NK (kratke cakanie - preferovany smer, ziadne kolony, prejazd na 1 interval)
D) zuzenie na 2+1cez most a zeleznicu (nevznikaju kolony), dalej 2+2 az po Kapusany
E) 3.CSS s Okruznou (kratke cakanie - preferovany smer, ziadne kolony, prejazd na 1 interval)
F) 4.CSS na Hlavnej krizovatke (kratke cakanie - preferovany smer, ziadne kolony, prejazd na 1 interval)
G) 5.CSS na Vajanskeho (ziadne cakanie - fungujuca zelena vlna)
H) 6.CSS na Safarikovu (zatial len planovana pri zavadzani zelenej vlny)
I) 7.CSS v Luboticiach pre chodcov (nekoordinovana)
J) 8.CSS v Luboticiach ku priem. parku (nekoordinovana)
L) 9.CSS do niznej Sebastovej (nekoordinovana)
L) 70ka az po vyjazd z mesta
Suma sumarum:
dlzka: 9km
cas prejazdu v noci (nikde sa nedava prednost, je to stale hlavna cesta a vsetky CSS su vypnute) - cca 10 min predpisovo
cas prejazdu cez den - cca 15-20 min.
Chyba koordinacia CSS, momentalne funguje cervena vlna. A to stopercentne, az k neuvereniu.
Oba smeru su viac menej rovnake, obcas vznikaju zapchy v smere Kapusany-PP pri krizovatke s Vajanskeho. Max ale do 5 min.
Juznu cast myslis asi SB-KE ale to jedine v “spolupraci” uz z tunelom na D1. Ale SB-PP hadam nie. Snad niekolko aut z V. Sarisa a okolia. A tranzit SB-VT, odhadujem tak " tri a pol" aut denne. V lete trochu viac.
Ale MK-5 by podstatne odlahcila hlavnu krizovatku a tie ranajsie kolony na Sabinovskej.
Zase sa tu vedie trochu čudná debata,veď predsa dialnice a r-ky majú riešiť tranzit nie primarne dopravu v meste, ale to už bolo prejednané aj v pripade Nitry a r1 to iste plati aj v PO.Aj moj nazor je že NK a MK5 by v meste pomohli viacej ako obchvaty, na druhej strane bez obchvatu na D1 nebude dialnica suvisla.
Co sa týka obchvatu R4 je navrhnutý veľmi nevhodne, minimalne jeden tunel sa mohol vypustit,ale to uz je aj tak pase takze to nebudem riesit, je pravda ze trasa je uz dva roky presne vyznačena, aj som si ju celu prešiel, a niekde je teda teren velmi zložity. ked to bude aktualne možem dat nejake fotky trasy.
Samozrejme ze R-ky a D-cka su tranzitne tahy a neriesia mescke dop. problemy. Len som chcel poukazat ze SSC sa myli, ked skrtanim MK5 chce poriesit problem na Sabinovskej vystavbou R4-ky, co aj tak neni v jej kompetencii.
Driver, fotky tu daj rad sa pozriem.
Ja len doplnim že na prvej je miesto buduceho zap.portalu cesta by mala ist mostom ponad žel.trať a cestu prvej triedy PO-SL a v mieste fotenia a smerom napravo bude MUK, nejake podklady su aj v uzemnom plane mesta V.Šariš (myslim že to daval Tomaš v sekcii cestna siet)
Na druhej fotke je zap.portal tunela Okruhliak, su aj vizualizácie v galerii
Tie fotocky som si prezrel este v jari, hned ako si ich dal do fora. Myslel som ze mas nieco novsie. Ale rad si pockam aj do jari, ved casu dost,tam bude este dlho stavebne ticho
Zaujimalo by ma tiez ako tam bude rieseny MUK. Vedla I/68 je zel. trat a cela dolina z Torisou. To vyzera na dlhy most az k vych. portalu Bykos. i15 nemas nieco k tomu?
v uzemnom plane Velkeho Sarisa je vyznaceny usek medzi tunelmi Okruhliak a Bikos s MUK Dubrava. Ako vidno, bude dost velka a cesta I/68 sa tu planuje rozsirit na 2+2.
Vdaka i15, hlavne za ten druhy link. Tak nejak som si predstavoval ten MUK, cize prelozka I/68 na "plac’’ kde je viac miesta. Ten co postavil Saris Park vedel presne co roby zrejme. Po realizacii tychto ciest a MUK-u by to chcelo este benz. pumpu pri tom areali a odpocivadlo by bolo ako sa patri.