google.sk/mapmaker - uz aj pre slovensko je spristupnena funkcia map maker.
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/235015
predbežné oznámenie na projektovú prípravu odpočívadla, ktoré asi bude na hraniciach
Zajimava novinka. BTW, preco myslis, ze bude pri hraniciach? Mozno by bolo lepsie, ak by to bolo niekde blizko R2, aby ho mohli pouzit aj auta v smere sever-juh aj vychod-zapad. BTW, pokial viem, na hranici bude mat svoj biznis Brano Mojsej ![]()
Podla mna to ma opodstatnenie, ze pokial by chceli docasne obnovit kontrolu na hranici, tak vedia vyuzit odklonenie na odpocivadlo (?)
Sice… pokial niekomu prepne, tak vie drbnut tank aj na stred cesty… mas to jedno
Pred istým časom sa tu spomínalo, že parkovisko pri hraničnom prechode sa má prepojiť s R4 a vybudovať ďalšie vybavenie pre kamionistov. Odpočívadlo nemá význam inde, ako na hraniciach, lebo na R2 pri Valalikoch bude ďalšie.
velky vyznam ma aj kvoli tomu, aby sa tam zriadili miesta pre vsetky veci spojene s mytom, co je aj pripad R4…
hej teraz mýtne búdky zaberajú jeden pruh, je tam šikana s 40tkou a kamióny nejdú ani toľko, takže prejazd cez hranice je veľmi pomalý
dnes som sa po dlhšej dobe previezol po R4 a premávka je podstatne vyššia, ako po spustení…myslím že je za tým aj sezóna, na začiatkom zimy je menej áut, ako na jar a počas letnej sezóny ich bude ešte viac
niekde som čítal, že Raši s Trebulom oroduju u NDS aby zrusili spoplatnenie tohto useku
ked sa tak ma udiat, tak sa tak udeje zasadne pred volbami ![]()
trocha som googlil a našiel som niečo z roku 2011 http://www.vyvlastnenie.sk/clanok/a/rychlocestu-od-hranic-do-miskolca-zacnu-stavat-aj-madari/
kde maďari hovoria toto:
myslím že štátny tajomník ministerstva národného rozvoja nie je ten, kto by rozhodoval o termíne výstavby, ale podľa informácií od Maďarov by sa mala hraničná M30 začať stavať tento rok
Presne tak. Vid viewtopic.php?f=21&t=609&start=650#p154214
gallery/image_page.php?album_id=223&image_id=19312
pekný veterán na 3km rovinke, ten si to musel vychutnať ![]()
netusil som ze na R4 ma byt odpocivadlo:
uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/249725
hm tam by sa skor hodilo keby urobili nejaku velke odpocivadlo / rest zone pre kamiony priamo v ramci PP kechnec .. priam idealne ..
nieco na styl co chcu urobit v ramci MUK na D3 ..
[album_photo]13685[/album_photo]
A vie sa kde by malo to odpočívadlo byť? Nebude niekde na hraniciach? ![]()
Mari sa mi, ze malo byt niekde pri obci Valaliky, aby bolo dostupne z R2 aj R4. Ale mozno to bolo len moje zelanie, aby tam bolo ![]()
Na R2 je plánované odpočívadlo Valaliky, ale to je momentálne trosku ďalej od konca úseku. Zrejme to asi fakt bude na hranici. Alebo v PP Kechnec. Možno ma Braňo Mojsej dobrých známych a pretlačil, aby tam pri jeho budove urobili odpočívadlo.
Ak mu tá budova patrí.
Už som písal (na tejto strane), že odpočívadlo musí byť na hraniciach. Teraz je tam len provizórium, ktoré zaberá jeden pruh a rýchlosť je znížená na 40