R4 Košice - Milhosť

No som zvedavý kedy sa dozvieme termín otvorenia. Konkoly z Kechneca kandiduje v župných voľbách s podporou Smeru, takže tipujem že otvárať sa bude v priebehu budúceho týždňa

Trestne oznámenie nie je dôkazom, tým je až právoplatný rozsudok vo veci. Štát nemá právo ani dôvod propagovať dopravné informácie neštátnych subjektov, na ktorých štruktúru a riadenie nemá priamy dosah.

S tym plne suhlasim, ale aj v Rakusku najdes popri dialnici odkazy aj na komercne radia s dopravnymi informaciami (napriklad radio KroneHit). Ano do urcitej miery ide o reklamu ale pokial viem stat tieto informacie zabezpecit a ani poskytovat v danej miere nedokaze. Ale je to uz uplne off-topic, takze sa ospravedlnujem :wink:

maps.google.com/?ll=49.064138,2 … 72,1,6.36

tu máte Expres na ceste druhej triedy PO-BJ

No vidis, Expres ta svojim marketingom totalne dostal. Zelena vlna SRo je minimalne rovnocenny dopravny servis ako ma Expres (osobne si myslim ze je ovela kvalitnejsi a presnejsi) ale vdaka jeho komercnym aktivitam si vela ludi mysli, ze Expres je ten naj. Nie je to pravda.

ja sa tiez myslim, ze SRo je presnejsi nez expres.

Viete co? Mala by tam byt frekvencia Radia Kosice. Ked chodim po meste, tak niet lepsieho dopravneho servisu. Zbytocne mi je pocuvat o pristavnych mostoch a Strecnach, ked mna zaujima Presovska, Hlinkova…

sorgo, jednoznacne. radio kosice poskytuje najviac informacii o cestach v KE a na vychode, a dnes pokryva skoro vsetky vacsie mestecka vychodu.

Ja len doplnim, že takato tabula je aj na dialnici D1 medzi Budimirom a Presovom v smere na Presov, takze, ako si kto zariadi, ten to ma. Zbytocna dalsia diskusia od veci.
S tym otvorenim pred volbami nieco na tom moze byt pravdy.

To prečo je v úseku exitu Kechnec obmedzená rýchlosť na 100km/h? Na videu v čase 5:19 je koniec obmedzenia, začiatok som nenašiel.

tipujem že 100-ka je v tomto esíčku maps.google.com/maps?saddr=48.5 … sz=15&z=15

Tipujem, že to bude tým:

1. jedná sa o nový úsek, než si to tam vodiči nacvičia
  2. je to koniec úseku kde bude nasledovať ľavá šikana do protismeru

Kúsok horšie je na tom R1 pri Bzenici. Tiež tam na začiatku bola 100vka.

tie oblúky majú dosť malé polomery, treba vyskúšať, ale na 130 nevyzerajú

sú určite väčšie ako tu aj tu aj tu

Ten pri Žarnovici je miernejší a ostatné dva sú porovnateľné s tým na R4 bližšie ku Kechnecu. Ten bližšie ku maďarským hraniciam je najostrejší, navyše je to celé v kopci a sú to 2 protismerné oblúky za sebou. Nie som fanúšik zbytočných obmedzení, ale chápem že toto nie je na 130

Nepovedal by som, že je miernejší, ale hádať sa nebudem. Prevýšenie je tam tiež a ešte je zabalené v PHS. Ak môže byť 130, tak aj tu. Ak postavia Maďari svoju časť, tak tam dajú 130km/h.

Otvárajú samozrejme “pri príležitosti volieb” - 7.11.

Značenie je už aj na hraniciach, výjazd z I/68 do Maďarska je podľa očakávania dosť divoký so stopkou na horizonte, odporúčam kúpiť nálepky a jazdiť po R4 :slight_smile: Trochu prekvapujúce je, že nákladné autá smerujúce z R4 do Maďarska musia odbočiť na toto malé parkovisko s váhami maps.google.com/?ll=48.531209,2 … 45,0,9.31 Ako nápad je to možno dobré, ale je to tam úzke a bude to spôsobovať zdržania. 100-ka smerom na Kechnec začína pravdepodobne už na hraniciach za tými predajnými búdkami na elektronické mýtne jednotky

mozem potvrdit.

Kde?