Samozrejme treba vziat do uvahy aj to ze to bude z velkej casti financovane EU fondami, takze ide skor o kvalitnu pripravu. ŠR bude iba spolufinancovať. Ale žiaľ vieme ako to u nás chodí …
Peniaze z eurofondov meskali aj na Povazsku Bystricu (a to je topmegapriorita
) … Ale suhlasim s tebou, je to hlavne o kvalitnej priprave
Prave R4 KE-Milhost moze doplatit na neschopnost zabezpecit financne krytie PPP projektov …
“Podľa Jurikoviča sa peniaze presunú z iných diaľničných projektov, ktorých výstavba bola naplánovaná na tento rok. Ohrozený je tak napríklad úsek rýchlocesty R4 na východe Slovenska z Košíc na maďarskú hranicu. S výnimkou tejto cesty a úsekmi na D1 a R1 však najnovší diaľničný plán s ďalšou novou významnou stavbou nepočíta.”
nech pochovaju radsej useky na D3 ..
no o usekoch D3 sa v ministerskych planoch na tento rok nepisalo, len na stranke NDS.
a s R4 pre zmenu nepocitala NDSka ![]()
mna len zaraza toto ze nadpis v prvom prispevku v tejto rubrike niekedy vo februari 2005 pise rychlocesta v slubenom termine aky je rok?Inak Choma kade chodi tadial slubuje som zvedavi co sa mu podari splnit
To robí každý … na slovensku.
Dnes pribudli predbežné oznámenia na VK pre stavebný dozor a stavebné práce na úsek KE-Milhosť v Odbore riadenia projektov zo zahr zdrojov (EU fondov). Aj keď predbežné oznámenie samozrejme ešte nemusí nič znamenať
Aspoň tak to u nás je ![]()
planovany termin vyhlasenia VO je 30.11.2009, takze realne sa zacne stavat najskor na buduci rok ked sa roztopi sneh
zaujimava je predpokladana cena: 142700000.00 eur (142,7mil eur), cize 4,3mld Sk - to vyzera na plny profil ![]()
Plny profil ? Aky je rozdiel pri rychlostnej ceste medzi polovicnym a plnym profilom ? Ved tam nebudu stavat 2+2…
Ake ma mat ta cesta vlastne parametre ?
Inak by to bolo skvele, pretoze by sa to rozostavalo najprv aspon na polovicny profil, ktory tam bude este dlhe roky stacit…
plny profil je 2+2…
Otázka za 10 bodov z 9tich.
Nič v zlom, samozrejme… ![]()
Asi som mal nespravne informacie, ale doteraz som zil v tom, ze R4ka KE-Milhost bude max. v konfiguracii 2+1, ale urcite nie 2+2, ktora by bola nehoraznym plytvanim penazi vzhladom na tie intenzity, ktore tu su. Neverim, ze najblizsich 10-15 rokov narastu intenzity na 60% maxima, ale bars by som sa mylil.
Mna to osobne len potesi, ze to raz bude 2+2, ale na SK je dost usekov, ktore potrebuju akekolvek zlepsenie stavu vozovky niekolkonasobne viac ako zrovna R4 KE-Milhost.
No ved, pokym sa nezacne NAOZAJ stavat, su to len standardne kecy…
aky bude profil ??
ano bude plny profil
Noo tak medzi úsekmi ktoré chcú začat tento rok stavat je aj tento…V terajšom roku začala výstavba úsekov D1 Jablonov - Studenec, Studenec - Beharovce, križovatky D2 Stupava, juh a naplánovaný je aj začiatok výstavby R4 Košice - Milhosť po hranicu s Maďarskom.
idoprava.sk/Appl/WebObjects/ … 1XZI4Vd9uw
Len nechapem ako to chcu stihnut ved uz je 3 kvartal tohto roka a nikde nic..
no nech sa hlavne zacne ak koncom roka to je jedno ale nech sa zacne lebo Kosiciam to pomoze
Na november je pripravený tender, takže ak sa aj vyberie zhotoviteľ, bude už zima - základný kameň sa poklepe, ale stihne sa max. pár prvých prác - terénne práce a prieskumy.
Tender na výstavbu tohto projektu vyhlási Národná diaľničná spoločnosť už o niekoľko dní, výstavba 16-kilometrového úseku sa však začne až v úvode budúceho roka. „Pôvodný zámer bol stavať predmetný úsek v polovičnom profile. Oneskorenie je spôsobené zmenou tohto zámeru s tým, že sa bude realizovať plný profil,“ povedal hovorca spoločnosti Marcel Jánošík.