Tak uz neblafaj. Na R4 KE-Milhost je dany realny termin zacatia stavby na 12/2009, takze stavba sa zacne este tento rok.
Tých 15 mesiacov v Oznámení vo vestníku znamená niečo celkom iné, ako si myslíš.
Súťaž na projektanta uzavreli, vyhral to prešovský Dopravoprojekt. Choma s GR Dopravoprojektu vyjednal skrátený termín dodania DSP do 30.6.2009, DP do 30.9.2009. Autorský dozor (AD) sa začína robiť, až ked sa zaháji stavba, v zmluve je uvedený počet hodín, AD sa prizýva na kontrolné dni, pri riešení problémov na stavbe a pod.
A ešte mám dobrú správu: NDS rozhodla stavať R4 Košice - Milhosť na plný profil ![]()
priznam sa ze netusim na co si reagoval…za posobenia tejto vlady som pocul uz tolko terminov zacatia stavby toho a toho ze si z toho robim akurat tak trhaci kalendar ![]()
umk, a preco potom nie je tento usek na stranke NDS medzi stavbami, ktore sa zacnu v roku 2009? Zatial to stale vidim na zaciatok na jar v roku 2010 a ukoncenie v roku 2013 v polovicnom profile…
umk, este raz - Choma povedal “chceme zacat”. To znamena, ze v auguste 2010 sa najdu hnusni, imperialisticki, zaskodnicki neprajnici, brzdiaci vystavbu useku.
Pravdu povediac, ja za uspech povazujem uz to, ze VOBEC povedal, ze chceme zacat. Ved tento usek nema ani intenzity, ani tam premavka nekolabuje, a na vyse je na dalekom vychode, o ktorom polka republiky ani netusi ze existuje (alebo sa tak aspon tvari).
Dokonca terajsia cesta zvlada aj napor KE, ked sa pocas vikendov mesto hromadne presuva do Miskolca za nakupmi.
OT: august 2010 je neskoro, to uz bude po volbach…skor to vidim na april-maj ![]()
Ma vyznam stavat tento usek, ked vystavba na madarskej strane je v nedohladne? Alebo sa mylim?
bohuzial nie su zosuladene veci…teraz je stav na madarskej strane taky ze miestami je povolena 110 km/h je tam novy povrch, 3. pruh na stupaniach…su o krok vpred, ale nie je to RC. na nasej strane chybaju niekde aj odbocovacie pruhy. ak bude nas polprofil tak to bude lepsi stav lebo na tam budu aj MUK, budeme o krok vpred my.
Ma to zvyznam stavat - situacia na H strane je uplne ina. Tam uz ani samotnu dialnicu nepotrebujes, ta rychlostna cesta tam uplne staci, kedze je povolena 110tka. Udajne sa maju toho roku na ich strane spravit obchvaty dvoch dedin (spolu su tusim 4, ale vacsinou je tam 70tka).
Vychadzam samozrejme z predpisovej rychlosti. Pokial jazdis 200-240, tak tam uz bude nejaky badatelny rozdiel v dobe trvania cesty.
U nas by teoreticky stacilo spravit “iba” obchvat tych obci, netreba celu cestu - len to odhadujem (nastrel od boku) na cca 50% dlzky useku KE-Milhost.
Má význam zlepšiť kvalitu cestovania na našej strane. A vzhľadom na to, že my tam máme 2. najväčšie mesto, 2. najväčšie letisko a blízko je ďalšie významné krajské mesto s prakticky ťažiskom na celý priemysel vých. Slovenska, tak má význam rovno postaviť rýchlostnú cestu, než len cestné obchvaty a vylepšiť stav cesty I. triedy.
Víťazom je DOPRAVOPROJEKT, a. s.
Začiatočná predpokladaná celková hodnota zákazky: 1 360 950,6738 EUR Bez DPH.
Celková konečná hodnota zákazky: 1 350 997,8100 EUR Bez DPH.
Ešte dodám, že dátum uzatvorenia zmluvy s Dopravoprojektom je 18.3.2009:
Chcem sa spytat: Da sa cisto teoreticky postavit usek KE-Milhost za jeden rok? Teda aky by sa vybral vitaz tendra a podpisala zmluva na konci 2009, mohli by to postavit do konca roku 2010??
Pri sucasnom financovani asi tazko.
Toje jasne. Ale povedzme ze to by sa dalo riesit. Dalo by sa to z technickeho hladiska stihnut?
Ked pred 3000 rokmi postavili pyramidy, tak nemoze byt problem postavit dialnicu
Avsak musela by to byt top priorita.
Jasne ![]()
Pytam sa iba preto ze okrem spominanych a oficialne zaradenych usekov sa na najblizsiu vystavbu (uz mozno aj na podpis koncom r 2009) pripravuju KE-Milhost, ZnH-obchvat a NR-Selenec privadzac. Boli by to volicske hlasy rozostavat usek v blizkostui velkych miest ![]()
A prave KE-Milhost ma NDS na svojej stranke uvedene ako zaciatok na 2/2010 a predcasne uzivanie na koniec 2010. Pri inych usekoch predcasne uzivanie nema a ani nezvykne byt. Tak je to celkom zvlastne …
Pochybujem, ze by vystavba trvala rok. Minimalne dva.
toto ma hodnotu 2,5mld Sk, cize ak by to chceli za rok postavit, treba v rocnom rozpocte na dialnice vyclenit taku sumu len na R4… a to nehrozi ![]()