Len pre porovnanie - rakusania vedia postavit 22km plnohodnotnej dialnice za cca 5.2mld Sk.
Vraj tam je dost nasypov a estakad, lebo hoci to ide po rovine, je to mocaristy teren. Aky je teren v trase R4, neviem.
Ja som si vždy myslel a hlavne keď tu bol Vážny že postavíme riadnu plnoprofilovú RK a nie to zlé riešenie maďarskej strany… ako som z toho trochu šokovaný a hlavne sklamaný…15km nie je veľa a už by sme mali vybavenú J trasu R4…a intenzita dopravy je pomerne veĺká ale hlavne touto trasou chodí nákladná doprava…
To fakt bolo od začiatku na pol profil
A čo s týka bežpečnosti tak nová cesta nieje žiadna výhra… musíš dávať väčší pozor a tým pôjdeš pomalšie…a to sa s plnoprofilovou RK nemôže porovnávať
ano aj ked osobne si myslim, ze kym bude len polovicny profil, vela osobnych aut zostane na starej ceste, aby sa vyhlo mytu - rozdiel v case a pohodli jazdy po starej a novej ceste bude len maly
a mozno spoplatnia, na staru daju zakaz do 3,5-7,5-12 ton a tranzit poslu na novu, daju tam spoplatnenie a maju vystarane, a co sa nalepiek tyka, tie musia kupit tak ci tak
*nestavia sa masívne D3
*ide sa stavať D1 ZA-RK
*Maďari nestavajú ani druhý 1/2 profil na BA a chcú to dostavať po r. 2017
*Maďari úseky od Miskolca na Košice chcú stavať po r. 2015
Slovensko nakoniec bude mať aj krajinu prepojenú. A dokonca s D1 3 najväčšie mestá na Slovensku. A je vysoko pravdepodobné, že budeme mať aj D2 na Maďarsko na plný profil aj R4 kompletne k hraniciam.
Len mi akosi uniká pointa, čo si týmto chcel povedať..?
Neviem ako devilovi, a ani ako spol., ale ak mám za seba, tak Tvoja poznámka, že sa D3 masívne nestavia je v poriadku, pretože má čas až nakoniec po dostavbe celej D1 (teda aj úseku ZA-RK proti ktorému nemám žiadne výhrady), ale potom D3 dostavať ako R-ku v rýchlostných parametroch na polprofil, podobne ako naproti stavaná S69 z poľskej strany a I/11 z českej, to úplne postačí, pretože megalomanská diaľnica na plný profil by bolo mrhanie peniazmi daňových poplatníkov!
Dostavba M15 na plný profil a výstavba M30 je v madarskej kompetencii.
Pokiaľ ma pamäť neklame, tak naša D2 k maďarským hraniciam už je dávno na plný profil.
tak bolo by dobre keby sme sa drzali temy a nie osob, inac tu poupratujem.
tiez si myslim ze R4 nie je ten najpodstatnejsi usek. polovicny profil je vlastne cesta prvej triedy, realna uspora casu sa tam nedosiahne. na plny profil nie je dovod a co sa tyka M30 tak tie 3-4 obchvaty maju spolu taku dlzku ako cela R4 KE-Milhost.
PREDBEŽNÉ OZNÁMENIE
Príprava, výstavba a prevádzka diaľnic a rýchlostných ciest.
NÁZOV ZÁKAZKY:
R4 Košice - Milhosť.
STRUČNÝ OPIS:
Vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie (DSP) a dokumentácie na ponuku (DP) v podrobnosti dokumentácie na realizáciu stavby (DRS) a výkon autorského dozoru (AD) na stavbu rýchlostná cesta R4 Košice - Milhosť. Rozdelenie na časti: nie.