R3 križovatka D1 Martin - Turčianske Teplice

Podla mna sa tak rychlo nebude realizovat ani R1 BB-RK a ani R3 MT-HŠ = teda súčasný stav lose:lose sa nezmení :slight_smile:

Ja som mierne optimistickejsi v pripade R3, kedze R3 obchvat Hornej Stubne je precedens.

to iste sa sa povedat aj o severnom obchvate BB (ze je to precedens) :slight_smile:
bol by som prekvapeny keby dostala prednost R3 MT-HŠ napr pred usekmi R3 na Orave, ale uvidime

Tak to mozes povedat ze precedens je aj Zvolen-Bystrica.
Obchvat Bystrice riesi v prvom rade potreby mesta a bude sa dat vyuzit (spolu s usekom Bystrica-Lupca) ako sucast stvorprudovky do Brezna, ktoru tiez slubil Fico.
R3 v Turci je nenarocna stavba po rovine a politici za male peniaze nazenu vela km, takze aj vzhladom na hlasovanie kubinskych poslancov bude mozno skor.

ZV-BB tu bola uz davno takze to je jednio zdedili sme to
podla mna su severne useky R3 v lepsom stave pripravy mimo DK, ako samotny usek MT-HŠ
co sa tyka kilometrov a politikov - keby išlo iba o to tak sa netlačí cez EU fondy D3, ale R2
ale nebudem sa hadať, je to jedno aj tak je toto otazka niekoľkých rokov…

ked sa niekde stavia cestny obchvat s nazvom R3, neznamena to, ze tato trasa R3 je definitivna a ze sa bude urychlene riesit

Nikde nehovorim ze je to definitivne iste, ale myslim si, ze je to pravdepodobne. Aj ja sa necham prekvapit, s cim pridu politici.

Zdravím,
chcem sa vás spýtať, či neviete ako presne má R3 zasiahnuť do ochranného pásma NP Veľká Fatra. Pár metrov od terajšej cesty, ktorá ide od Hornej Štubne poza Turčianske Teplice je už lesopark Bôr a na jeho začiatku sa nachádza masový hrob z II. svet. vojny a pam§tník. Pred polrokom bola aktuálna verzia, že pamatník aj z hrobom pôjdu preč a R3 povedie cez Bôr - cez ochranné pásmo Veľkej Fatry. Neviete, ako sa majpú veci dnes?

po R3 a jej planovani sa odkedy Vazny vytiahol R1 BB-RK zlahla zem.

Podľa tejto mapy :arrow_right: http://www.dialnice.info/gallery/image_page.php?image_id=5632 som pôvodne usudzoval, že nemáš presné informácie, pretože sa na tej mape javí R3 v inkriminovanom mieste zakreslená v trase súčasnej I/59. Podobne aj na mape (odkaz - príloha 1) na stránke http://eia.enviroportal.sk/detail/rychlostna-cesta-r3-martin-horna-stubna. Avšak nasledujúce podrobnejšie mapy (príloha 2 a 3) Ti dávajú za pravdu. Či sa však v plánovaní trasovania niečo medzitým zmenilo, to netuším. Treba napísať na NDS

Mal som samozrejme na mysli I/65 :slight_smile:

Úsek MT - Horná Štubňa na Enviroportali eia.enviroportal.sk/detail/rychl … rna-stubna

Do galérie som pridal niektoré topografické a ortofotomapy úseku križovatka D1 Martin - Turčianske Teplice, použitý zdroj eia.enviroportal.sk/detail/rychl … rna-stubna.

gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9699
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9698

gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9703
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9702
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9701
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=9700

podla nejakej studie co mame vylepenu na nastenke v obci by to malo ist
0-5km spolocne
… zlty
… modry
… zlty
… spolocne
boli k tomu aj nejake zdovodnenia, mozem to aj odfotit alebo to tu uz niekde je

EIA - Rýchlostná cesta R3 Martin - Horná Štubňa
Záverečné stanovisko 5.8.2011

http://eia.enviroportal.sk/detail/rychlostna-cesta-r3-martin-horna-stubna

Ak som správne pochopil záverečné stanovisko, tak --odporúčaný variant je od Martina postupne - spoločný, potom modrý a potom žltý po km 25 - križovatka Mošovce a následne treba vypracovať nové EIA pre posúdenie obchvatu Turčianskych Teplíc zo západu.
Veľkú zhodu zúčastnených a dotknutých pre R3 cez Turiec, čo tlačí Žilinský samosprávny kraj a podnikateľská komora som nezaznamenal, opravte ma, kto vidí opak.

Nechápem, čo vlastne týmto sledujú. Logický postup by bol projektovo pripraviť obchvat MT od privádzača k D1 po Košťany nad Turcom a odtiaľ použiť súčasnú I/65. Jediné čo by tam bolo treba postaviť je drobný obchvat Karlovej. Okrem toho už len opraviť povrch na I/65 a pridať odbočovacie pruhy na križovatkách a máme kvalitný a intenzitám bohato postačujúci ťah od D1 po Hornú Štubňu. Stavať tam RC v novej trase paralelne k I/65 je donebavolajúce mrhanie verejnými prostriedkami.

Do budúcnosti sa môže pripraviť aj dobudovanie tejto cesty na 4 pruhy a zmimoúrovnenie križovatiek, ale to bude mať zmysel, až keď sa postaví pokračovanie z Hornej Štubne smerom na Handlovú/Ráztočno, teda na R2, kedy z tejto cesty reálne vznikne tranzitný koridor.

100% súhlas. Za málo peňazí veľa muziky.

Ak si pozriete záznam verejného prerokovania v Turčianskych Tepliciach, tak Diviaky (a tým pádom Turčianske Teplice) sú zásadne proti modrému variantu (skoro v trase I/65), obce Háj a Rakša sú zase zásadne proti červenému a Turčiansky Michal je zásadne proti žltému variantu. 2 varianty obchádzali Turč.Teplice od západu v štúdii, neskôr boli na MDPT zamietnuté, je tam vraj enviromentálny zásah, čo nám Európska komisia neschváli a eurofondy tam nebude možné použiť. Výsledkom EIA je konštatovanie, že treba na jednom úseku vypracovať úplne novú…
Vzniká nám tu obdobná situácia ako v Dolnom Kubíne ? (len bez tunelov)
Dúfam, že pri EIA na úsek Horná Štubňa - Ráztočno to takto vyzerať nebude :unamused:

Tiež je riadna hlúposť stavať nový obchvat okolo Tur.Teplic. Veď súčasna cesta bola stavaná ako 1/2 pruh budúcej R-ky. MUK Tur. T. je riešená ako 2+2 pruh s mostom, ako aj nájazdy, len dobudovať druhý dvojpruh, a máme R-ku. Bola veľká hlúposť, že za tie roky sa TurT dotiahli k súčasnemu obchvatu.