Táto cesta bola robená súvislným CB krytom na normálnom lôžku. Následne potom sa robili dilatačné špáry ktoré sa zalievali smolou. Teda neboli tam ukladané panely. Keď opravovali most som si bol pozrieť ako to je urobené
To je všetko v poriadku, johhan, máš pravdu, ja som len povedal, že sa tam plánovali dávať nové panely, takže dnes by tá cesta nebola v takom zlom stave.
Toto mám ešte od otca: V tej dobe sa stále plánovalo s 2 faktormi. Mali sme byť výkladnou skriňou pre západ a zároveň sa stavalo kvalitne, lebo sa rátalo s inváziou, tak aby tie cesty vydržali.
Myslím že cesta by bola ešte v horšom stave keby sa tam dali panely.
Áno je pravda že s I/65 bolo rátané a čase konfliktu ako s vojenskou cestou pre tanky pri obrane priesmykov Šturec Kremnica Vyšehradné. Cesta v niektorých úsekoch je zároveň spôsobilá ako núdzové vojenské letisko pre stíhačky. Zároveň v oblastiach Malej Fatry boli umiestnené sklady Českosklovenskej ľudovej armády.
V rámci civilnej obrany bola zóna Martin - Mošovský kopec určená ako zátopová oblasť pre VD Orava a VD Liprovská Mara a zóna Mošovský kopec - TR bola definovaná ako oblasť prioritného významu CO, tam sa mali sústreďovať utečenci a toto územie malo byť na základe Ženevských konvencíí vylúčené z bojových aktivít. Napríklad v TR je dodnes jeden z najvačších skladov CO. Taktiež tam neboli žiadne vojenské jednotky, bola zrušená výstavba JE a aj zrušená výstavba síl pre medzikontinetálne rakety. V MT boli umiestenné len SS-22.
Dúfam že to už dnes nie je štátne tajomstvo
Keďže tému založil anonym tak som si dovolil bez súhladu upraviť názov témy aby bol štandardný
ty mas co vycitat politikom lokalpatriotizmus, ked z teba sameho priam tryska , ze si zo ziliny, heh
Johhan,
panely vydržia viac a teraz by stačilo iba raz za nejakú dobu meniť povrch. Bolo by to lacnejšie. Okrem toho teraz meniť celý úsek by stálo viac ako 1 mld. Sk. Na to teraz nie je dostatok zdrojov, tak sa nerobia ani výrazné opravy, takže je v tom rozdiel.
A dám ti radu, keď iné o št. tajomstvo, tak treba písať: “Vyjadrujem domnienku, že…”, takto by si mal byť “krytý” a bude to v pohode.
Panel nikdy dobre neuložíš .. časom má tendencie sa hýbať a plávať.
A čo mi môžú ? .. medzi tým sa nepriateľ zmenil … už nie je na západe ale na blízkom východe

Panel nikdy dobre neuložíš .. časom má tendencie sa hýbať a plávať.
A čo mi môžú ?
.. medzi tým sa nepriateľ zmenil … už nie je na západe ale na blízkom východe
Johhan,
panel je mnohonásobne lepším riešením pre ťažko skúšanú cestu, po ktorej jazdia tanky. Samozrejme tak ako je to riešené na viacerých takýchto cestách, tak “dáš” aj ďalšie vrstvy a vrchnou je AB kryt. Takýchto ciest je na Slovensku cca. 950 km a ani jedna ešta nebola opravená a len 84 km by opravu potrebovalo.
Ohľadom tvojej poznámky, máš pravdu, ale dúfam, že tým nemyslíš Palestínu, ale IZR.
Johhan,
v tomto prípade má pravdu AV. Tejto ceste by viac prospelo, keby tam boli panely, aj kvôli prevádzke, pretože viac vydržia aj kvli následným opravám a údržbovým prácam.
Len na dnešné pomery už sa takto nestavia.

Johhan,
v tomto prípade má pravdu AV. Tejto ceste by viac prospelo, keby tam boli panely, aj kvôli prevádzke, pretože viac vydržia aj kvli následným opravám a údržbovým prácam.
Len na dnešné pomery už sa takto nestavia.
Vyzerá že si nerozumieme … vysvetli mi prosím čo znamená panelová cesta ?

Vyzerá že si nerozumieme … vysvetli mi prosím čo znamená panelová cesta ?
To je cesta, kde pod AB krytom sa nachádza ako hlavný podkladový základ panel … jednoducho povedané, nie je to CB kryt. A nie je to ani panelová cesta aká je v niektorých lokalitách bežná.
Je to postavená cesta a AB krytom, povrchom, kde účelom je, že takáto cesta vydrží niekoľkonásobne väčšiu záťaž než CB či AB klasická cesta s takýmto krytom.
A v tomto prípade bola navrhnutá, ale nestavala sa tak, takže je to tak ako AV písal a v tomto mal pravdu, že v rámci opráv by sa ušetrilo, ak by tam takýto typ cesty bol. Tiež to bolo kedysi “tajné”, už nie je, myslím. Tajné bolo (a možno je) len to, kde konkrétne sa takéto cesty nachádzajú, ale v tom sa AV “sekol” v ich počte, že je ich 900 a viac km, pretože je ich do 500 km, malo ich byť do 1 000 km, ale nie je.
Malo by sa na tomto úseku opraviť nielen mosty, ale aj časť nerovností v hodnote za 15 mil. Sk tento a 30 mil. Sk ďalší rok.

To je cesta, kde pod AB krytom sa nachádza ako hlavný podkladový základ panel … jednoducho povedané, nie je to CB kryt. A nie je to ani panelová cesta aká je v niektorých lokalitách bežná.
Je to postavená cesta a AB krytom, povrchom, kde účelom je, že takáto cesta vydrží niekoľkonásobne väčšiu záťaž než CB či AB klasická cesta s takýmto krytom.
Aha jasné , takže na teleso komunikácie sa uložia panely a prekryje sa to AB krytom
Takáto cesta má ešte jednu výhodu … je rýchlo zničiteľná - v prípade potreby
Privádzač Martin .. čo je vlastne aj pripojenie R3 na D1.

Privádzač Martin .. čo je vlastne aj pripojenie R3 na D1.
Ešte nie je definitívne rozhodnuté o trase RK R3, ani o presnom trasovaní D1 v tomto úseku.

Ešte nie je definitívne rozhodnuté o trase RK R3, ani o presnom trasovaní D1 v tomto úseku.
Trasovanie D1 v tomto úseku je už schválené.
cize odpoveda tejto ortofotomape ?
dialnice.info/album_page.php?pic_id=79
o tom ci bude korbelka a ci bude k turanom len privadzac asi rozhodnute este nie je ..

cize odpoveda tejto ortofotomape ?
dialnice.info/album_page.php?pic_id=79
o tom ci bude korbelka a ci bude k turanom len privadzac asi rozhodnute este nie je ..
Ano
teraz som trosku zmateny cize je to na obe ano t.j. ano suhlasi s ortofotomapou a ano este nie je rozhdonute

teraz som trosku zmateny
cize je to na obe ano t.j. ano suhlasi s ortofotomapou a ano este nie je rozhdonute
Prepáš, ano je to podla tej ortofotomapy - to je schválené trasovanie. Teda zatial, ved na Sk je všetko možné