Ja hlasujem za Krupinu, ale kvoli objektivite by medzi alternativami mala byt aj moznost cez Sturovo, nielen cez Sahy
Dobra pripomienka, avsak je to vôbec este aktualne ? Nie je uz definitivne rozhodnute o prechode v Sahoch ?
Uvažuje sa aj o variante ZV - BB - TR ?
Myslim, ze odkedy sa predlzila R1 po RK, uvazuje sa uz len s trasou ZH-TR-MT s tym, ze v useku ZH-Handlova pôjde R2 a R3 v peazi.
a zrejme dasi tunel…
Madari podla 4 mesiace stareho dokumentu Komarnansko-Ostrihomskej zupy stale snivaju o TEN-T na M11 cez Ostrihom: Az I.3, 2.1, 2.2 intézkedésekkel összhangban az M11 gyorsforgalmi út váljon a TEN-T hálózat részévé (V/C Helsinki folyosó és a VI. Helsinki folyosót összekötő Budapest-Léva közötti szakasz). (Indoklást lásd az intézkedések 1.3 pontjánál.) – a megyei tervben térségi
kemoh.hu/cikk_kepek/pdf/kozl … 201112.pdf
Mne chlapík v stánku NDS na Conecu tvrdil, že zostáva trasovanie cez Kremnické bane kvôli zlej geológii medzi Skleným a Handlovou. Taktiež mi tvrdil, že trasovanie cez Krupinu sa nezmení.
V tomto 3 roky starom dokumente nrsr.sk/web/Default.aspx?sid … erID=11308 sa ocakava podpis Memoranda s Madarskom, v ktorom sa urci bod, kde bude severo-juzna trasa pretinat hranice. Neviem, ci ocakavane Memorandum uz bolo podpisane, ale podla viacerych informacii z Madarska predpokladam, ze madarska strana hra a bude hrat mrtveho chrobaka az do okamihu, pokial tym bodom nebude Ostrihom (intenzity aj podla vyssieuvedeneho clanku takuto hru este mnoho rokov umoznuju). Ale rad by som sa mylil.
Na useku R2 Lovcica-Handlova (peaz s R3) su aj beztunelove varianty, aj ked najpravdepodobnejsi je variant s 2 tunelmi o dlzke 600 a 425 m. Tento usek sa vsak bude stavat zrejme medzi poslednymi vzhladom na to, ze po hranicu kraja ma I/50 velmi dobre parametre a usek po Handlovu je v plane tiez zrekonstruovat.
Na useku R3 Handlova-Horna Stubna bude urcite dlhsi tunel, najpravdepodobnejsie s dlzkou cca 3400 m.
Vsetky useky su este len na urovni technickych studii, cize môze sa toho este vela pomenit, avsak posledne roky to smeruje k vyssie uvedenemu trasovaniu.
Este dlho sa vsak bude jazdit cez Kremnicu, kde planuju podstatne zlepsit parametre cesty medzi Kremnicou a Kremnickymi Banami, prva etapa by mohla zacat uz tento rok.
urcite bude este vela debat o peazi a tuneli Handlova-H.Stubna vs Kremnica…su uz aj nejake pribl. cisla? alebo tipy?
V Kremnici sa bude upravovat len cesta I.triedy, cez Handlovu pôjde uplne nova RC. Tipy coho ? Realizaciu RC nevidim realnu skôr ako v dalsom desatroci, ibaze by na to zatlacila EK, o com vsak pochybujem.
asi som to zle napisal, sorry…myslel som rozdiel… R3 cez tunel (viac ako 3km) medzi Handlovou a H. Stubnou (cize peaz s R2 medzi ZH a Handlovou) v porovnani s R3 ZH - H.Stubna cez Kremnicu, cize nie peaz s R2…
nehladiac na R2…hovorim len o R3
Aj vo variantoch R3 cez Kremnicu (usek ZH-H.Stubna) boli dlhsie tunely, ktore boli dokonca rizikovejsie kvôli banskej cinnosti v okoli Kremnice. Vyhodou peaze R2 a R3 v useku Ziar-Handlova je tiez vyriesenie oboch smerov za mensie naklady a zaroven aj prepojenie hornej Nitry a Turca.
Avsak opakujem, zatial to bolo hodnotene len na urovni technickej studie, uvidime, co povie hodnotenie EIA. Aj ked pravdepodobne je, ze prejde prave variant s tunelom Sklene.
Kedy sa planuje EIA na tento usek?
tak to potom nie je o com, ak prejde eia, tak ten tunel sklene tam padne ako rit na serbel ![]()
uvo.gov.sk/sk/evestnik/-/vestnik/194550
pripravuje sa aj studia realizovatelnosti na usek Zvolen-Sahy
Budú tam skúmať, či majú stavať variant cez Šahy alebo Štúrovo? Lebo na to podľa mňa na to netreba štúdiu, ale politickú dohodu. Aj keď tá štúdia by mohla byť jej podkladom.
podla mna nie. myslim ze trasovanie cez Krupinu na Sahy sa uz menit nebude.
aj ked mne by sa viac pacilo trasovanie R1 Tekovske Nemce - Levice - Sahy.
Práveže niekde som zachytil správičku o tom, že to prehodnocujú, ale neviem ju nikde teraz nájsť. Južnú R3 by aj tak asi bolo najlepšie odložiť ad acta a zamerať sa radšej na cesty prvej triedy v oblasti.
R3 je doplnkovou trasou TEN-T a teda súčasťou paneurópskej infraštruktúry a m.i. aj kapacitnou spojnicou stredného (a po dobudovaní strednej časti R3 aj severného) Slovenska s juhom, ktorá zatiaľ chýba. Aj preto je trasovanie cez KA a ZV z môjho pohľadu zmysluplnejšie ako trasovanie cez LV a už vôbec nemôže byť kandidátom na založenie “ad acta”.