R3 Horná Štubňa - Handlová sever

… prepojenie R2-R3 … veď to by v BB vyhlásili opäť povstanie

stanog,

k prepojeniu R2-R3 je este dlha cesta … len som si nie isty ci dlhsia ako k R1 BB-RK :slight_smile:

R1 a R3 popri sebe je nezmysel. celkovo okolo trasovania R3 je velmi dlho ticho, vazneho R1 BB-RK uplne tuto temu zabila.

Prepojenie je už hotové … úsek R3 Horná Štubňa - Kremnica - ZH bol zrušený a nahradený R3 HŠ - Sklené - Handlová a po Zvolen pojde R3 v peaži s R2 a R1

Nejaky oficialny zdroj johhan??

R3 Horná Štubňa - Handlová sever

Varianty napojenia R3 na R2

johhan,

no na toto sme cakali asi vsetci :slight_smile: vies blizsie info ohladom variantov?

matne si pamatam ze pred casom tu johhan pisal ze BB-RK bude prve co vychodniari zrusia ked pridu do vlady…skoda ze ten prispevok neviem najst…

Nájsť tak v najbližších rokoch zdroje na opravu “tankodromu” TR-Príbovce a na vybudovanie tohto prepojenia spolu s obchvatom Handlovej, a spojenie ZH-MT veľmi slušnou cestou by bolo na svete :slight_smile:

Johhan, vďaka za mapku. Máš informácie, kadiaľ sú navrhované trasy variantov 1,2,4 a 6, ktoré na tej ortofotomape chýbajú? Tipnem si, že prvé dva sú na pôvodnom trasovaní cez Kremnicu a zvyšné sú nejaké povrchové extrémy, resp. tunel až niekam po Dérerov mlyn

je to sice ciste sci-fi najmenej dalsich 10 rokov, ale vyzera to velmi rozumne ..

p.s. plus som presunul relavantne prispevky z temy o R1 sem

Hm, vsetky varianty s tunelom v dlzke cca 5 km… toho sa zase budu vsetky vlady bat ako cert kriza. Navyse je potrebne vybudovat aj nadväzny usek R2 od PD… toto sa este dlho budovat nebude

Len pekne pohladaj - ja to totiž neviem najsť

Kde je teraz primátorka Kremnice, ktorá mala istý čas (pár rokov dozadu) kopec argumentov, prečo musí ísť R3 cez Kremnicu a teraz je kde? :astonished:

Najkratsi variant ma dlzku tunela Remata 3,4 km.

Pre mesto Kremnica su tieto varianty prijatelne.

viewtopic.php?f=35&t=14132

Prikladam mapu s variantmi gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=9420

variant napojenia R3 na R3 cez raztocno by ale dost pomohol prepojeniu tychto regionov .. nebolo by to od veci .. lebo vsak cesta cez kremnicu uz je ..

Napojenie R3 na R2 este pred Handlovou je dobry napad (aj ked aktualny asi tak o 20 rokov). BTW nemala ist R2 ako zapadny obchvat Handlovej?

koukam do map, a nerozumim trem paralelnim RK a sice R2 Handlova - Ziar, R3 Horna Stubna - Sas. Pohradie a R1 Zvolen - BB. Navrhuji vynechat tu R3 a mit takovy velky kruhac handlova-ziar-zvolen-bb-hor. stubna-handlova. co vy na to?

vaclav, keby si pozornejsie pozrel tuto temu, vznikla prave preto, ze sa to takto zacina riesit. Teda sa zacal rozpracovavat variant R3, ktory nepojde po Sasovske Podhradie, ale napoji sa na R2 pri Handlovej. R1 BB-RK je tak trochu pomnicek predchadzajuceho ministra dopravy, zavedenim tohoto predlzenia R1 sa pocas predchadzajucich 4 rokov prestalo o strednej casti R3 hovorit. Zacalo sa az teraz za noveho vedenia MD. Je to rozumne riesenie, ktore sme tu na fore rozoberali uz par rokov dozadu.

ok, dik za vysvetleni.nahoru ale porad pojedou jak R1 (BB-RK) tak R3 (od Hor. Stubna - Martin), ze?