Ako dlho sa má opravovať ten most pri ZV (pustý hrad) ?
obchvat zv už mal byť dávno spravený.
alebo ten most mal byt pred 30 rokmi postaveny ako 2+2. je to “vnutorny” obchvat takze tam bol vacsi predpoklad narastu intenzit ako na vonkajsom.
ten most, presnejšie chýbajúci polprofil mal byť postavený po dokončení MÚK Neresnica. je to miesto kde je v súbehu I/16 a I/66. intenzity na 2+2 tam sú.
celkovo mal byt prietah cez zvolen prestavany na 2+2 uz davno. ked nebol problem postavit nabreznu v presove, resp lavobreznu v ziline, nevidim absolutne ziaden dovod, preco sa tolko otalalo s projektom prietahu zvolenu na 2+2 s MPR 70 kmh az 90kmh po MUK neresnica
Clanok o aktualnom stave z HN: gallery/image_page.php?album_id=255&image_id=49473
Mozno Raz predsalen presadi severny variant. Vraj v juli rozhodnu…
podľa mňa, asi najdôležitejší úsek na južnéj trase.
openiazoch.zoznam.sk/doprava/na … am-usekov/
máj 2032 až máj 2035 …
Tak aspon maju cas este tak 10x to pretrasovat
byt zvolencanom tak ma po tejto info asi rovno vystre.. hadam najpotrebnejsi usek z celej R2 a oni sa na to vyprdnu defacto ale zrejme inak to neslo, na celu R2 nesotali prachy dokoncia obchvat ke +batku-figu a finito.. vsetko pojde na urychlene dokoncenie brutalne meskajucej D3 a R4 a samozrejme hlavnej D1 , europsky medzinarodny ten-t koridor a intenzity maju jednoducho prednost
Pripájam zoznam strategických investícií, ktoré dnes schválila Vláda SR: rokovania.gov.sk/RVL/Negotiation/1356 je tam aj položka 18. Návrh na určenie investičného projektu „Rýchlostná cesta R2 Zvolen Západ – Zvolen Východ“ za strategickú investíciu
A z posktnutých dokumentov sa dá vyčítať, že vybraný bol severný variant cez Sliač! Konkrétne so zoznamu dotknutých parciel v ktorom vôbec nie sú uvedené žiadne parecly v k.ú. Zvolen.
No vybrane to definitivne urcite nic nebolo, ale dufajme, ze Raz tym svojim bordelarskym sposobom to nejak pretlaci a ustupkami SNS sa s Tarabom dohodne, ze mu to popodpisuju, rovnako ako na Tu-Hu (aj ked Sliacania budu skakat tak isto ako teraz skacu starostovia obci na Tu-Hu).
PS: Mozno sa musim poopravit. Podla tohto clanku je to, ze je to medzi strategickymi investiciami, fakt vlastne zabezpecenim, ze uz do toho nikto nebude sprtat a R2 sa postavi severom zvonline.sk/koniec-diskusii-vla … nvesticiu/
Osobne som mal už dlhšie tušenie ( viď článok plus7dni.pluska.sk/kauzy/ekolog … fanpageP7D ), že pretlačia severný variant obchvatu, ktorý je, z môjho subjektívneho pohľadu, v porovnaní s ostatnými variantmi asi najmenej neprijateľný (a nechcem tým nikoho dráždiť ). Samozrejme, na vhodnosť severného variantu môžme mať rôzne pohľady, no každému kto jazdí cez Zvolen musí byť jasné, že súčasnú dopravnú situáciu v ZV je potrebné riešiť. Netreba zabúdať aj na strategickú úlohu diaľnic (v prípade vojnového konfliktu je nutný rýchly presun síl NATO na východnú hranicu SR), ktorá v dnešných neistých časoch vôbec nie je nepredstaviteľná.
MD aj NDS chcu severny variant, ale rozhodnute nie je:
slovensko.rtvs.sk/clanky/spoloc … j-cesty-r2
ma niekto nove informacie? Od leta je nejak ticho
Stále beží proces EIA…