Zda sa, ze je rozhodnute:
„Štvrtého júla bolo rokovanie na ministerstve dopravy a rozhodlo sa o tom, že sa vyjde v ústrety Sliaču a trasa sa posunie na hranicu katastrálnych území. Ide o posun 150 – 200 metrov,“ povedal.
Cize po kozmetickej uprave to bude severny variant. Ked zacnu v 2021 stavat, tak super. Hlavne (juzne) spojenie KE-BA sa zas vyrazne zlepsi!
Prečo až 2021? Kľudne by mohli začať oveľa skôr napr na jeseň 2019 čo im v tom bráni? Ak by boli eurofondy ,neverím že úsek by neboli schopní pripraviť aj vytendrovat do cca 2 rokov.. to je až až
Vazeni, musim vas sklamat, tento usek sa nenachadza v Ersekovej tabulke priorit, ktora obsahuje useky na nasledovnych 5 rokov.
Takze aj keby zamrzlo peklo a Ersekovi sa podarilo vsetko nacas (ty vole, toto forum znesie vsetko , tak tento usek najskor 2022-2023.
Ak v istej budúcnosti pôjde R2 niekde severne od Zvolena, tak by mali premenovať úsek od Budče k Zvolenu (teraz je to akože R2: en.mapy.cz/zakladni?x=19.090255 … ase=ophoto ). Najskôr na I/16 alebo nejaký privádzač PDxx, a, dúfam, nie R2a.
Mimochodom, nepatrí to sem, nebude sa pokračovať v (začatom) premenúvaní/“prečíslovovaní” ďalších ciest I. triedy (vlastne cestnej siete)? Pred časom bola o tom reč, ale v inej diskusnej časti.
Žeby Mrva II.? (autor vyššie spomenutého novinového článočku)
Ostrá debata: debata.pravda.sk/debata/459427-j … je-zvolen/ Ja nie som úplne “v obraze témy”, tak by mohol niekto uviesť všetko na pravú mieru, objektívne, nie subjektívne. Vďaka.
Oba varianty maju svoje plusy aj minusy, ale taketo clanky ako od mestskeho poslanca Kosika pred komunalnymi volbami urcite vystavbu neurychlia, skor naopak. Vasne treba tlmit, nie rozduchavat, ak tema bude politicky zneuzita, potom si Sliacania zvolia poslancov, ktori “polozia zivot” za Sliac bez R2, Zvolencania presne naopak a mame sa na co tesit. Do EIA sa moze prihlasit kazdy, kto si mysli, ze sa ho to tyka, takze nie je vylucene, ze nakoniec jedine riesenie, na ktorom sa dokazu zhodnut znepriatelene strany (a ktore nebude blokovat druha strana), bude extremne drahy juzny obchvat, co bude znamenat vystavbu v roku 2030+.
Zvolensky mestsky poslanec sa clankom sice zviditelnil, ale Zvolen taha v spore za kratsi koniec, kedze zapchy budu vo Zvolene, nie v Sliaci. Vysledok: poslanec bude zvoleny, vystavba bude oddialena. Od poslancov by som skor ocakaval navrhy na dohodu so Sliacom: R2 pojde cez Sliac za taketo a taketo kompenzacie (napr. pozemky sa daju zamenit atd)
ja si stale myslim, ze rozsirenie cesty cez zvolen v mestskych parametroch ako 2+2 nesposobi ziadnu katastrofu a ked sa tam da 70tka tak to bude OK.
paradoxne sa zvolen zbytocne brani, lebo R2 aj keby just presiel severny variant nebude ani v tom 2030, ale skor 2040. po urobeni neresnickej sa najvacsi problem vyriesil a keby sa poriesili dve MUK na sekier a nejake 2 lavky pre pesich/cyklo, tak maju aj luxusne poriesenu vnutornu dopravu ..
usek po neresnicku mal uz davno byt na 2+2 tak ci tak.
ja tak naivne dufam ze by tam mohla byt aj 80ka, ale inak samozrejme suhlas, rozsirenie na 2+2, oprava I/16 az po ten retardovany kruhac na R2 zvolen vychod a 15 rokov tam v pohode vydrzia…problem u nas je, ze samospravy su bud blbe alebo sa jednoducho boja, ze docasne riesenie sa zmeni na trvale, co im zas pri spolitizovani vystavby ani velmi nemozme vycitat
ja som to bral na priklade dolnozemskej/panonskej. proste neico take by v zvolene pomohlo, aj ked by to bolo docasne-trvale riesenie.
nase samospravy maju proste ten debilny fetiz dialnica nado vsetko, jednicky, prietahy a riesenie bodovych zavad len s kanonom ehm dialnicou.
vsak v cechach je X prikladov, kde robia ja prietahy, lebo je to na dobu 20-30 rokov vyhodnejsie a az potom riesia nakladne riesenia, o rakusku nehovoriac.
To je pekné, ale o peniaze ide až na prvom mieste. Mestá jednoducho peniaze na prieťahy nemajú, a NDS-ka má bezodný zdroj peňazí vo forme Štátny rozpočet.
ani neresnicku neriesil zvolen. riesila by to SSC, a ta teda tiez nevyzera byt na bezodny mesec
navyse samospravy si nedrzia ani uzemny rezervy, nemaju dobre urobene uzemne plany a ked niekto da spravne vsimne, tak kludne zastavaju aj tie uzemne rezervy ..
To čo uvádzate je všeobecná pravda, ale v tomto konkrétnom prípade/článku je to inak. Peter Košík je z partie, ktorá má eminentný zámer podnikať na území pôvodne plánovaného južného obchvatu Zvolena, preto tlačí všetko na sever.
Tiez myslim, ze prejaz Zvolenom by sa mal skapacitnit. Ale myslim, ze pre spojenie KE-BA a BB-KE/LC je tento obchvat dolezity, ze sa da postavit lacno, a ze urcite bude vytazeny viac nez napr. JV obchvat KE. Takze ja by som bol za skoru vystavbu.