na R2 to vyzera, ze sa to dost pohyna a mozno zacnu v tomto volebnom obdobi aj nieco realne stavat, co by bolo fajn, keby to fakt dotiahli az po krivan .. aj ked to napojenie pri zvolenskej slatine bude dost divoke, kedze “kusok” este potrva kym urobia obchvat zvolenu
No kedže robim vo Zvolene a bývam v Detve tak mne to nemusíš vravieť
Ja som zvedavý na obchvat Zvolena ako sa urobí.
Na ten obchvat bude aj pripojena R3, tak?
R3 sa bude napajat na R1 ..
gallery/image_page.php?album_id=46&image_id=7505
a R2 pojde tiez od R1 ale od cca MUK kovacova
tunak je ortofotomapa k useku (aj ked este ked sa pocitalo s R2 ako juznym trasovanim v trase I/50)
gallery/image_page.php?album_id=63&image_id=189
vsak zvolen vychod je vlastne MUK slatina aj s privadzacom k I/50 … ale keby to kusok potiahli tak je to rovno aj prelozka II/591 .. resp ta povodna verzia s MUK priamo na II/591 bola lepsia, s tym ze by urobili aj malu prelozku II/591 ..
Vasa firma sa moze prihlasit do tendra, dodrzat podmienky a nic sa nestiahne
Zaujala ma poznamka o tom, ze zakazka sa netyka projektu financovaneho z fondov spolocenstva. Znamena to, ze len projektovanie nebude financovane z eurofondov, alebo ze aj samotna RC sa urcite nebude stavat z eurofondov?
No je jedno v poslednej dobe ked sa prihlási a aj keď vyhrá. Väčšinou sa súťaž zruší. ale dufam že tato nie hehe
Ak si dobre pamätam, aj priprava ostatnych usekov z eurofondov sa financovala zo st. rozpoctu. Iba stavebne prace a stavebny dozor sa dal prefinancovat z eurofondov.
Inak skvele, ze sa vyhlasil tendre, bodaj by sa buduci rok naozaj zacalo stavat aj nieco na R2. Po 4 rokoch necinnosti by uz bolo na case
Uplny suhlas, cim skor tym lepsie. Tie peniaze v OP Doprava treba vycerpat v tomto obdobi, su casovo obmedzene, takze uz bolo na case…
este doplnam informacie z vestnika:
Ak tomu dobre rozumiem, podľa hodnotenie EIA je doporučenie na ZV-východ-Pstruša podmienený výkonom náročného hydro-geologického prieskumu podzemných vôd. Ak sa ukážu problémy, ako môže byť odovzdaná dokumentácia DSP+DP? EIA v tom prípade doporučuje ZV-juh alebo úplne nový variant!
geo prieskum je potrebny pre obchvat ZV, nie pre tento usek
Myslim, ze ten hydrogeologicky prieskum sa tyka iba casti ZV-zapad - ZV-vychod, kvoli kupelom Sliac. Tieto dva nasledovne useky by mali byt mimo.
s tym ,ze od MUK ZV vychod je mozne v najhorsom urobit aj napojenie na ine varianty ..
Myslim aspon podla toho co som cital, ze to tak asi aj bude. Napojenie dufam nebude nad Zvolenskou Slatinou na mimourovnovej krizovatke ale az na tej dlehej rovinke od Lieskovca…
samozrejme, inac by usek nemal zmysel. vid stranku nds.
Hej, lenze podla tych map z EIA a tiez z popisu co je na NDS to az take samozrejme nie je. Ale suhlasim, ze bez toho to nema zmysel, preto som sa pytal.
Ked usek zacnu na tej ostrej zakrute kde sa cesta prvej triedy staca k Zvolenskej Slatiny, zostane este dost velky priestor na napajanie alternativnej trasy od Zvolena.
podla nds je to dost zrejme. “Jedna križovatka bude riešená úrovňovo na privádzači a druhá bude zabezpečovať dočasné napojenie na cestu I. triedy”
ta zakruta sa zmeni uz len tym ze docasne pripojenie bude hlavna cesta. vid. ozdany.
Ok vdaka, to som si myslel a to sa mi aj paci.
na stranke nds pridali vysvetlenie sutaznych podkladov DSP, DP, AD a z nich je mozne vycitat zopar info. profil je nejasny je uvedeny aj ako R22,5 (100) aj ako R24,5(120). smerove vedenie R-1-3000 m, stupania minimalne, jedna MUK, kruhova krizovatka, upravy miestnych ciest, pomerne dlhe PH steny, prelozky kablov. mostov je 10, z nich 2 su dlhsie, maju dokopy 658 m, co je okolo 8% trasy. odpocivadlo nebude ani ziadne stredisko SU. celkovo vyzera ze to nie je narocny usek.
a su tam aj mapy v pdf-kach