Nasledujúce informácie čerpám z NDS bez toho, aby som ich overoval:
Predpokladaný začiatok výstavby: 09/2010
Predpokladané ukončenie výstavby: 09/2013
Dĺžka: 8012 m
Štátna expertíza: 3.080.150.000,00 v SKK bez DPH v cenovej úrovni 2005
Začiatok novonavrhovanej trasy rýchlostnej cesty R2 naväzuje v katastri obce Zvolenská Slatina na koniec úseku stavby R2 Zvolen, západ - Zvolen, východ v križovatke s privádzačom cesty I. triedy I/50 pred obcou Zvolenská Slatina, pokračuje severne od obcí Zvolenská Slatina a Vígľaš a koniec úseku je v križovatke s cestou I/50 v miestnej časti obce Vígľaš - Pstruša. Stavba je z územného hľadiska umiestnená v Zvolenskej kotline, podcelku Slatinská kotlina.
Mosty:
Na úseku je projektovaná výstavba 18 mostných objektov, z toho:
14 mostov na rýchlostnej ceste
4 mosty nad rýchlostnou cestou
Križovatky:
Počet križovatiek: 2
Jedna križovatka bude riešená úrovňovo na privádzači a druhá bude zabezpečovať dočasné napojenie na cestu I. triedy
Životné prostredie:
V rámci zníženia negatívnych vplyvov stavby na životné prostredie bude na úseku vybudovaná cestná kanalizácia s odlučovačmi ropných látok v mieste vodných tokov. Zrealizované budú aj vegetačné úpravy, technická a biologická rekultivácia na dočasné zábery pozemkov, protihlukové opatrenia, ochrana vodného režimu vodných tokov a zdrojov pitnej a podzemnej vody, opatrenia podľa projektu biologickej revitalizácie územia.
Vyvolané investície:
Vyvolanými investíciami v rámci tejto stavby sú: úprava cesty III. triedy, poľných ciest, vodných tokov, preložka a ochrana VTL plynovodu, preložky silnoprúdových a slaboprúdových vedení.
No snad to asi maju zmerane, ked to chcu stavat.. Jedna o tento usek ako je na tejto mapke: ndsas.sk/index/img_show.php? … strusa.jpg
A ten ma zhruba tolko, ako uvadzaju, Ty si myslel asi z centra Zvolena, ze
Ad Jurislav: Na tej mapke ndsas.sk/index/img_show.php? … strusa.jpg mas dokonca aj vzdialenosti v km po starej ceste, tak si mozes(v meritku) urobit aky-taky obraz, kolko to bude mat po novej.
Ja viem, ze sa nehadas, mas taky slogan, ze iba vyslovujes svoj nazor, tak Ta ani ja nechcem nejak moc opravovat, ale zasa budem reagovat. Tam nie je este postaveny ziaden usek R2
To je v pohode, mne to tiez trvalo, kym som prisiel na to ich zvlastne znacenie(inak maju tam spustu chyb), takze z toho nemaj traumu. To znacenie, co si Ty mslis, ze je hotovy usek(tou sedociernou farbou) pouzivaju na oznacenie cesty mimo spominaneho useku, na oznacenie uz existujucej cesty v danom useku pouzivaju zltociernu. Na ilustraciu Ti sem hodim odkaz, kde su namalovane vsetky 3 formy takeho znacenia: ndsas.sk/index/img_show.php? … _Kubin.jpg
UPOZORNENIE pre ostatnych, vlozeny odkaz na mapku nijak nesuvisi s temou v tomto vlakne!
zaroven od tej krizovatky s II/591 ma byt nejake prepojenie s I/50 v smere na ZV. tak vznikne obchvat Z. Slatiny a Viglasa, kt. je viac treba ako cez ZV, lebo tam nejde I/50 cez centrum. dovolim si tvrdit ze by mal byt na R2 prioritou.
Mapa je prebrata z NDS, aktualnejsiu nemaju! No nedaval som Jurislavavi link na nu z toho dovodu, ale preto aby si urobil aky-taky “obraz” o tom, ako to tam vyzera vzhladom na to, co tvrdil..
Suhlas, ten usek(az po Lovinobanu) je dolezitejsi ako severny obchvat Zvolena(tam zatial prietah vyhovuje), a taktiez suhlasim, ze by mal byt prioritou spolu s tunelom Sorozka a obchvatom BN!
Ak niečo na R2, tak obchvaty na 1/2 profil: Drietoma, Trenčín, Bánovce, Prievidza, Žiar nad Hronom, Zvolen a súvislejšie dlhšie 15-20 km úseky medzi ZV a KE. Ale z tohoto bude tak 1/10 do r. 2010.
Ešte stále nevypadla. Je zámer stavať ju ako 1/2 profil RC, následne prejde pod SSC. Ten istý postup bude v prípade privádzača R4 v KE. Jednoduchý dôvod: NDS má viac peňazí ako SSC, podobne SSC stavia obchvaty na cestách II. triedy, lebo má viac peňazí ako samosprávne kraje.
NDS vyhlásila verejné obstarávanie na vypracovanie dokumentácie stavebného zámeru (DSZ) a dokumentácie na územné rozhodnutie (DÚR) stavby rýchlostnej cesty R2 Zvolen východ - Pstruša v predpokladanej hodnote 15 mil. SKK bez DPH a termínom ukončenia 31.10.2008.
Nemal by byť najskôr postavený obchvad ZV juhom teda úsek ZV-západ - ZV východ? O tom sa zatiaľ nehovorí … ZV-Pstruša by naň mal nadväzovať. Ak sa nespraví doprava bude prechádzať južným okrajom mesta a stáť na križovatke so smerom na Krupinu