Pokial viem tak obchvat ZV sa bude robit severom a trasa na Krupinu sa ma riesit tunelom bud popod Ostru Luku alebo takmer priamo k Dobrej Nive. Tunel sa ma volat Breziny… A teda tam kde je vo ZV najvacsi problem a to od estakady az po Bucinu sa tak skoro nevyriesi…
Inak tam tie semafory sú strašné. Ja osobne radšej idem cez mesto a cez Lieskovec. Cez špičku som oveľa rýchlejšie.
Možno By tam pomohol kruháč. Ale aj tu cestu by mohli opraviť, pri Bučine sa cítim ako na koľajniciach.
Suhlasim ze kruhac by tam pomohol… V kazdom pripade uz je to tam neznesitelne… Ale treba povedat ze su miesta v SR kde je to horsie… (aby zase nedoslo k hadke ZV vs. zbytok sveta…)
na semafore na neresnickej sa stretava smer od krupiny (zlava) aj od detvy (sprava) a to v jednom jazdnom pruhu. cestu zuzuje zeleznicny nadjazd nad semaforom. neviem kde tam chcete vopchat kruhovy objazd. max. pridat pruh len pre smer od detvy a na druhy pustat striedavo (pomer od DT/KA je tak 2:1 ak nie vacsi) inac to tam nie je az take zle. rozhodne ist cez mesto je globalne horsie.
urcite su useky po krivan dolezitejsie kvoli prietahom, v intenzitach je to to iste.
No neviem devil…
Intenzity na tomto useku boli v roku 2005 cca 30000 a po krizovatke na Krupinu cca 20000… To nie je ani priblizne nikde smerom na Krivan… Tam sa to pohybuje okolo 13000.
Tym nechcem povedat ze tam netreba postavit R-ku na 2+2… Ale situacia prave na tejto krizovatke je velmi zla… To je vsetko. Co sa tyka prestavby celej krizovatky … pravdepodobne by si to vyzadovalo vyraznejsie investicie ale podla mojho nazoru by to bolo vyrazne ekonomickejsie riesenie ako iba cakat na vystavbu obchvatu ZV.
Pre informaciu tu je link na mapu z google maps…
maps.google.com/maps?hl=en&ie=UT … 07296&z=17
no cez tu krizovatku sa bezne da dostat cez den na 1. max. 2. zelenu. ani v spicke to nie je ziadna NR ani PB ani ZH. co sa tyka intenzity tak tie su okolo 13.000 od krivana az po odbocku na sekier. odtial po ten semafor je tych 20.000 co je tak 2 km a od semaforu mas 30.000 ale tam su 4 pruhy aj odbocovaci do mesta. za odbockou mas znovu okolo 13.000 az po tuto MUK
dialnice.info/album_page.php?pic_id=1269
v kazdom pripade kruhovy objazd sa tam jednoducho nezmesti, ale staci tu 4 pruhovku dostat par metrov pred semafor a bude to uplne v pohode.
ono pokial na celom tom obchvate nebude 20.000 tak sa mi zda nedostatocne odovodnit sev. obchvat len tym semaforom a premavkou zo sekiera a motovej do centra…
Devil a kedy si išiel tade naposledy?
uz si presne nepamatam. ak nesuhlasis napis aky je tam stav podla teba.
Ked ide auto zo ZH tým smerom a chití špičku je rád ked sa dostane na 4x na zelenú cez semaróry. Ako chodia autá dole z mosta z mesta tak večšina sa ich tlačí dopredu cez tú autobusovú zástavku na prímestské spoje . Potom predkrižovatkou to vypadá ako lievik.
Ale tiež musím povedať že väčšinou tam v strede križovatky majú opdparkované auto policajti a riadia dopravu pomocou semaforov z búdky čo je pri nich, určite to by trvalo aj dlhšie tade prejsť.
Bolo by to nejako riešiť lebo takto čo poznajú Zvolen tak radšej idú cez Lieskovec.
opisujes spicku. tento stav na jednom jedinom semafore pocas spicky je dovod na urychlenie obchvatu co ma 10-12 km a nie je vo velmi pokrocilom stadiu pripravy (?) a vazne si myslis ze pod ten nadjazd sa da vopchat kruhac ?
Ja nič nehovorím o urýchlení výstavby obchvatu. ( jasne že určite nie kvoli jednej križovatke). Skôr som to myslel tým že mestá sa snažia vyhánať autá z mesta von ale táto križovatka tomuto nepomáha.
K tomu kruháču . Už som videl kruháče aj na iných a horších miestach. Zo smeru od krupiny je tam dosť veľke miesto pre jeho umiestnenie. Horšie by to bolo z vjazodm smerom zo Zvolena (sa mi zdá že tam je nejaka konštrukcia )
Však a ako by si to riešil ti?
zo sidlisk sekier a motova je toto hlavny smer do centra. preto je tesne pred krizovatkou 20.000 intenzita a na ostatnych castiach obchvatu (ten vlastne vznikol dobudovanim estakady poza zeleznicnu stanicu v 90-ich rokoch) okolo 13.000.
riesil by som to tak ako som uz spomenul. treba pridat dalsi pruh aby sa zvysila priepustnost krizovatky. o nic ine nejde len o tu krizovatku, pred aj za nou su intenzity vyrazne nizsie.
uvo.gov.sk/vestnik/hladaj08. … 2&aalebo=a
[i]ODDIEL V: UZATVORENIE ZMLUVY
Zmluva č.: 0002/7017/2008. Vypracovanie dokumentácie stavebného zámeru (DSZ) a dokumentácie na územné rozhodnutie (DÚR) stavby rýchlostnej cesty R2 Zvolen východ - Pstruša.
V.1)
DÁTUM UZATVORENIA ZMLUVY
18. 6. 2008.
V.2)
POČET PRIJATÝCH PONÚK
3.
V.3)
NÁZOV A ADRESA DODÁVATEĽA, S KTORÝM SA UZATVORILA ZMLUVA
Dopravoprojekt, a. s., Kominárska 2, 4, 832 03 Bratislava, tel. č.: 00421 2 50 23 41 11, fax: 00421 2 55 42 18 78, e-mail: www.dopravoprojekt.sk.
V.4)
INFORMÁCIE O HODNOTE ZMLUVY
Začiatočná predpokladaná celková hodnota zákazky:
Hodnota bez DPH: 15 000 000. Mena: SKK.
Celková konečná hodnota zákazky:
Hodnota bez DPH: 5 485 600. Mena: SKK.
Hodnota za: 4 mesiace.
V.5)
JESTVUJE PREDPOKLAD SUBDODÁVOK V RÁMCI ZMLUVY
Podiel: 49,07 %.
ODDIEL VI: DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
VI.1)
ZÁKAZKA SA TÝKA PROJEKTU A/ALEBO PROGRAMU FINANCOVANÉHO Z FONDOV SPOLOČENSTVA
Predmet zákazky sa bude spolufinancovať z rozpočtu Európskych spoločenstiev - štrukturálne fondy Európskych spoločenstiev, operačný program Základná infraštruktúra.[/i]
to je dobra sprava, je to asi najviac potrebny usek na R2
zaujimava je najma cena.. nakoniec to stalo len 1/3 ..
Predbežné oznámenie
NÁZOV, ADRESY A KONTAKTNÉ MIESTO (MIESTA)
Národná diaľničná spoločnosť, a.s.
NÁZOV ZÁKAZKY PODĽA VEREJNÉHO OBSTARÁVATEĽA
R2 Zvolen východ - Pstruša, DSP, DP, AD.
STRUČNÝ OPIS:
Vypracovanie dokumentácie na stavebné povolenie, dokumentácie na ponuku a výkon činnosti autorského dozora.
Predpokladaná hodnota zákazky (ak je známa) bez DPH: 1 200 000,0000 EUR
DOPLŇUJÚCE INFORMÁCIE
Plánovaný dátum vyhlásenia verejného obstarávania - december 2009.
Vypracovanie dokumentácií na stavebné povolenie a ponuku ako aj výkon autorského dozoru pre stavbu rýchlostnej cesty R2 Zvolen, východ - Pstruša v dĺžke okolo 8 kilometrov bude mať predpokladanú cenu 1,54 mil. eur bez dane z pridanej hodnoty. Národná diaľničná spoločnosť (NDS), a.s. plánuje vyhlásiť v decembri tender na uvedené služby, vyplýva z predbežného oznamu vo Vestníku verejného obstarávania.
Ked sa pozriem na prispevok vyssie tak toto VO malo byt vyhlasene uz v decembri 2009. Zrejme to nebola priorita rezortu ked sa to posunulo o cely rok… A pozeram ze sa zvysila aj predpokladana hodota zakazky. Ale snad to bude tak ako pri Ruskovce - Pravotice kde bola vytendrovana cena podstatne nizsia ako predpokladana.
na vianoce 2011 si od deda mraza prosim dalsie predbezne oznamenie
tak sme sa dockali
No ja si počkám na výsledok. Či to len nebude nejaká kačica a nestiahnu to zase.
Ale nemuseli by