R2 vseobecne

Ja sa tiež teším, ale opatrne. Vláda má mandát do 2010. Posúvať termíny po 2010 je najjednoduchšie. Neuvidím neuverím. Videli sme všetci ako stačí pár mesiacov na totálnu zmenu harmonogramu výstavby.

neboj, do konca roku je este dalsich par mesiacov… nic nie je stratene :slight_smile:

to je navrh “len” ministerstva hospodarstva :confused: Ak to pretlacia, bude to uspech. Resp uspech bude, ked postavia aspon ako-tak pripravene useky po Tornalu

je to aj tak uplne jedno, nemyslim si, ze by sa zacalo s vystavbou v tomto volebnom obdobi, kedze sa vsetko bude tlacit do D1 (slub je slub).

a predsa je davno dokazane, ze len 2000 aut chodi denne KE-BA, a tie mozu vyuzit severnu trasu po jej dobudovani. takisto aj RV, RA, VK a pod… takze treba uz urobit len prepoj so severnou trasou a je to

juzna ale bude potrebna - pri ceste severom sa spali viac benzinu a v buducnosti sa aj zaplati viac na myte

nechcem sa opakovat, ale podla mna su to zase len recicky o spojeni Bratislavy a Kosic, v skutocnosti im ide len o cestu po RS - kvoli priemyselnemu parku :wink:

no vsak do RS sa uz dajak z KE dostaneme :slight_smile:

trochu OT: ale ked pri vystavbe spravia obchadzku - napr. kilometer navyse ako pri secovska/presovska, tak si uvedomujes, ze kolko aut tadial prejde denne, tak vlastne prispeivaju do rozpoctu svojou troskou spotrebnej dane a dph ? :slight_smile:

momentalne je juzny tah suvisle len po NR, ak by bol az po RS, bolo by to velke plus :slight_smile:

obtiazny teren tam velmi nie je.

ked to bude po RS (teda teoreticky po Tornalu), tak ruku na srdce, k useku Coltovo-RV-KE staci rozsirit cestu a mozu to prekvalifikovat na cestu pre motorove vozidla, aj tak tam kazdy chodi 130…

Len vy sa nebojte ze to do 2010 nestihnu … 2009 schvalia ustavny zakon o predlzeni mandatu na 2011 a 2010 znovu schvalia clanok 4 ustavy o veducel ulohe koalicie SMER-HZDS-SNS, ktora bude vystupovat pod hlavickou KSS … a potom nam uz ziadne volby vadit nebudu … kto chce najde sposob a kto nechce najde dovod … :wink:

Hm, neviem, ci ma vyznam pustat sa rychlo do dokoncenia R2, ked bude rozostavana cela D1 po KE. Celistva R2 hoci len od ZV po KE by bola zatial zbytocny luxus, tu staci riesit bodove zavady ako ZV-Krivan, RS-Figa, Sorosku a par obchvatov.
Bolo by lepsie urychlit to radsej tam, kde je to viac potrebne - sev.R3, D3, D1 za KE…

plny profil po Krivan, polovicny po Tornalu a uprava zvysku na parametre kvalitnej C11,5 by mohlo byt celkom lacne a efektivne riesenie…

ale suhlasim, napr samotnym Kosiciam by ovela viac prospel usek D1 Budimir-Bidovce s vychodnym privadzacom (obchvat mestskej casti Kosicka nova ves).

snívam, snívaš, snívame :open_mouth:

radsej mam dufat (zbytocnu) v plnoprofilovu dialnicu juhom?

dialnice.info/viewtopic.php?t=8039

“Rýchlostnú komunikáciu R2 vo všetkých úsekoch začneme stavať už od roku 2012,” povedal novinárom minister dopravy Ľubomír Vážny.

cize R2 nebude do roku 2012, ale od toho roku ju zacnu stavat :sunglasses:

Aj tak si myslím, že ľudia z regiónu RS (ktorým bolo vyhlásenie adresované) by radšej uvítali vyjadrenie ohľadom obchvatu Nitry na R1 ako túto jobovku.

Ja som to pochopil tak, ze v r. 2012 sa bude stavat na celom jej useku ZV-KE.
Teda dovtedy sa musia pripravit vsetky projekty, pozemky a pod; resp. niektore useky sa mozu aj zacat.

vlastne ano, tak to asi myslel… to je vcelku realizovatelny plan

Vláda dnes rozhodla o zrušení spoplatnenia obchvatov Oždian a Tornale na rýchlostnej ceste R2 v gemerskom regióne od januára 2008 :arrow_right:

dialnice.info/viewtopic.php?t=8040

tak to je aspon jedna okamzita pozitivna sprava ohladne R2

to je fajn, v roku 2012 uz ale bude ina vlada. myslim si ze je prospesnejsie ked sucasna vlada povie ze to a hento chceme zacat do 2010 aj ked je toho podstatne menej… to neznie tak bombasticky.

to zrusenie poplatkov ma prekvapilo, dufam ze poplatky na dalsich podobnych usekoch uz ani nezavedu.