R2 vseobecne

Ako je na tom prirpava usekov medzi Prievidziou a Handlovou? Isiel som tam minuly mesiac a musim povedat ze od ZH az po Handlovej sa ide velmi dobre, len potom Handlova je dlha, a za nou su dalsie dve dediny kde sa clovek vlaci. Tak by to tiez potreboval nejaky obchvat, stacil by urcite 1/2 profil Rky.

Obchvat ziaru sa už stavia. Ostatne zo ziaru až po Nováky je na stránke nds naplánované na rok 2019, teda ako posledný úsek našej diaľničnej infraštruktúry.

Pre tento úsek je bohužiaľ dôležitejšie reko ciest 1.triedy, to by mohlo byt do 2 rokov…snáď!

Useky medzi PD a ZH su este len na urovni technickej studie, cize aj ten rok 2019 je velmi optimisticky. A tazko povedat, ci su naprojektovane tak, aby sa dal otvorit len samotny obchvat Handlovej, tu bude zalezat od napojenia R3 (co je zase vyhoda, kedze by sa to mohlo financovat z KF).

uvo.gov.sk/evestnik/-/vestni … 86A566503C

studia realizovatelnosti sa bude robit aj na usek Tornala-Vcelare, zatial tu mame predbezne oznamenie. Nebude to potrebne aj na usek TN-ZH?

na useku TN-ZH sa uz dva useky stavaju, teda jeden sa stavia (obchvat ZH) a jeden je v sutazi o zhotovitela (Ruskovce-Pravotice). Ak by nebola studia realizovatelnosti, tak by sa to asi stavat nemohlo…či?

Horo ocakavas opravu rekonstrukciu 1/50 do dvoch rokov.,??

mal som namysli zaciatok rekonštrukcie v r.2015, nie jej dokončenie :slight_smile:

A samozrejme usek D1-PD sa bude len lepit, nakolko se pripravuje R2-jka.
Od Novak po ZH sa nebude s R-kou robit dlhe roky nič a tak verim, že sa reko I/50 bude riesiť skor. Ved opravy ciest 1.triedy v TN kraji maju byt do roku 2016 rozostavane (čo su 3 roky) a tak tento kriticky usek by sa mal zacat aj do 2 rokov.

Samozrejme ešte dost zaleží, či vyhra zdravy rozum a R3 daju od Turca cez Raztočno a teda by sa R-ka od Raztocna po ZnH súčasne ako R2 a R3 mohla stavat este v tomto desatroči .

Vypracovanie štúdie realizovateľnosti stavby Rýchlostná cesta R2 Včeláre - Košické Oľšany.

Dobre, ze s tym hybu. Este keby ich napadlo rovno naplno pripravit a cim skor zacat stavat usek Vcelare-Saca, bolo by to v suchu.
PS pre odbornikov z NDS> Olšany, nie Oľšany…

Spomedzi priorit na R2 po r. 2015 je spomenuty len obchvat KE. Soroska pojde do vystavby len ak prejde studiou realizovatelnosti
viewtopic.php?f=35&t=18342

súťaž na vypracovanie štúdie realizovateľnosti R2 od križovatky s D1 až po Nováky uvo.gov.sk/evestnik/-/vestnik/203270

Dufam ze sa to tyka len vychodnu cast R2 a ty si chcel pisat “do” a nie “po” roku 2015 :slight_smile: Ked po 2015 sa nic nebude stavat na R2 okrem spominanych usekov ja emigrujem :smiley: Len sranda. Ale naozaj co s usekmi okolo Novak, Figy atd? A co myslia s tym ze analyzuju ci sa oplati stavat tunel pod Soroskou. Ked nechcu stavat tunel tak nech radsej nestavaju nic a pockajme kym bude intenzita dostatocna pre tych debilov :blush:

Inac tito novinari a politici su naozaj experti. Teraz by som rad vyfackal Fica a ostatnych ktori slubovali D1 do Kosic do r. 2010!!! a potom do 2015. Velmi je mi luto ze zijeme v state kde su peniaze na vselico len na dialnice nie :frowning:

Myslel som samozrejme vychodnu cast R2, ale po, resp. od roku 2015, s vynimkou tych, ktore su uz v tendri. Cize nie je tam ani Krivan-Lovinobana ani nic v okoli RS. A zapadna cast s vynimkou Ruskovce-Pravotice na tom tiez nie je najlepsie.

Pri Soroske je aspon vidno, aky nezmysel je posudzovat useky vylucne podla IRR. Je to jednoducho zlozity usek, ktory treba postavit, ak chceme mat kvalitnu spojnicu aj juhom.

V akom stave je verejné obstarávanie na ZV - Kriváň? Kedy je reálne, že sa niečo dozvieme?

Tento úsek sa už tendruje formou súťažného dialógu, tj. akékoľvek termíny, detaily, zrovnávacie kritériá ponúk uchadzačov budú čím ďalej, tým viac neprehľadnejšie…

Takže keď budú tendre trvať hoci aj dva roky, ako je tomu napr. pri veľmi dôležitých úsekoch D1 (tunel Višňové, Hub-Iva), nikto sa už nemá čo sťažovať a udivovať sa nad tým :wink: . Srandoval som, uvedené tendre D1 sú naťahované z dôvodu námietok, odvolaní, novela VO upravila spôsob a priebeh tendrovania, či napomôže a urýchli aj určenie víťaza v prípade námietok, sa ešte len uvidí, nepoznám detaily tej novely VO, možno aj toto je tam upravené “k lepšiemu”.

Ja si naopak myslím, že uvedené tendre su naťahované práve z dôvodu netransparentnosti. Námietky, odvolania, návrhy na predbežné pozastavenia účinnosti apod. sú iba dôsledkom netransparentnosti a neférového súťažného prostredia, ktoré vytvára verejný obstarávateľ.

No co je s tymi tendrami, nemali sa zacat stavat 2 useky toto leto? (Pstrusa, Krivan)

ta3.com/clanok/1031155/boj-o … -bbsk.html

cas: 1:09:58 :smiley:

Cez tyzden som si vsimol, ze sa robi oplotenie na tom “docasnom” useku medzi Budcou a ZV maps.google.com/maps?saddr=Unkn … sz=16&z=14