R2 vseobecne

Asi nevies celkom dobre citat. Hovoril som o Erskovi, ze “zaroven povedal” a ze “tam si len zafilozofoval…” Lepsie sa sustred, sak nie si madar, aby si nerozumel slovencine, ci? :slight_smile:

Inak s Korbelkou s eurofondov suhlasim. Je to najrealnejsie aj najrozumnejsie.

No a este k tym tvojim tabuliam, tu by ta skor malo/mohlo trapit za ake stovky milionov EUR sa robia “tendre” v rezii zilincanov, SNS a Smeru: domov.sme.sk/c/20962340/exminis … i-sud.html . Bolo by skvele, ak by sa niekto pozrel aj napr na to, preco sa pri obchvate R4 PO zvolila o 290mil drahsia severna alternativa. Zjavne este vacsie rozkradanie, nez v nastenkovom tendri :wink:

Inak minule som tu postol, ze ake je nezyselne menit tie tabule. Minister sa vyjadril, ze bude menit, len ked budu poskodene. Cez vikend som sa dost pohyboval v okoli senca a vsimol som si ze takmer kazda jedna madarska malicka modra tabulka je prestriekana ciernym sprejom. :open_mouth: Niekto sa realizoval aby to vymenili?

Sa spamataj, niekto kto nevoli madarske strany, rovno voli kotlebu ze?

OK, znelo to nejednoznačne. Tá pomlčka ma zmiatla a myslel som si, že to už myslíš mňa.
Mne vadí každá blbosť, na ktorej sa vyhodia peniaze. A tabule v podaní ŽSR sú blbosť, lebo v Moste si zmysleli, že potešia svojich. Naše železnice nie sú v stave, aby mali riešiť také prkotiny, na ktorých sa odbavuje rovno minister pred kamerami. Naopak, že ŽSR mimo koridorov majú trate v stave z čias cisára pána kompetentných absolútne netrápi. A ani údržba tratí, ktorá sa zanedbáva. Riešiť sa bude, až keď sa niečo stane.
Blbosť so zlodejinami nebudem porovnávať.

OK, tak sa rozpravajme o tom, ze preco miesto tych tabul minister nekupil upratovackam v staniciach nove vedra a handry - lebo na viac by tie peniaze proste nevysli.
Co sa tyka veci, ktore realne spravil pre tie nekoridorove trate, tak jedna z nich bola, ze juzne rychliky zas idu polka do Kosic a polka do Bystrice, nie ako za predchodcov, ktori natrepali vsetko do Bystrice.

cesta I. tr. snad nepotrebuje EIU, uzemne, vykup pozemkov a stavebne povolenie ?? aka je sanca ze by to preslo vobec cez EIU alebo uzemne konanie ked to je cez NP ??

ako je mozne ze turany-hubova s nakladmi 900 mil evry s 13.000 intenzitami prejde cez Hzp aj europsku komisiu. dovolim si tvrdit ze soroska za 300 mil. evry pre 5.000 aut nie je o nic horsi deal. a krivan-tomasovce v plnom profile s estakadou s 10.000 intenzitami a 400 mil. nakladmi je ovela lepsi deal.

kotleba je neskodny saso. taky sedlak hlina (odkial asi je…) vyhlasil ze D1 je pre cele Sk ale juzna trasa je len pre juh. a myslel D1 BA-KE ani nie celu D1. tak potom asi cely BB kraj, NR kraj a este nejake okresy z inych krajov nie su na Sk lebo z D1 nemaju ziadny ale ziadny uzitok len na nan skladaju desiatky rokov. a takto sa tu planuju dialnice lebo niektore kreatury na ministerstvach nie su o nic lepsi ani mudrejsi.

od kedy je v prevádzke Pr1bina, tak SK dopláca na tú zlodejinu… “iba” počas 30 rokov.

Presne tak. Slovensko doplaca na politicku zlodejinu menom Pr1bina, ale nie na existenciu R1 NR-ZV, lebo jej cena aj financovanie boli uplne v pohode z eurofondov.

A o tom, ako Soroska ochrani nase jelenice :slight_smile:
spravy.pravda.sk/domace/clanok/ … stne-auto/

A nema pravdu? Juzna trasa sa snazi byt co najkratsia medzi BA - KE, zatial co D1 na to neprihliada a berie do uvahy aj obsluznost. Ty teraz napises ze to nie je pravda atd.

Ja fakt nechapem co tu riesite, keby nebola D1 ale R2, tak ludia na severe by nadavali. Ja sa fakt necudujem ze tato krajina je v takomto stave, ked ludia maju take nazory ako vy dvaja. :wink:

Riesime tu, ze ma byt rovnocenna Rka severom aj juhom, ziadne megalomanie na severe a na juhu nic. A dokonca navrhujeme extra peniaze pre sever: delenie financii 60:40. Ale rozdelit peniaze rozumne, to sa obhajcom severu nepaci. Bud vsetko na D1 alebo vsetko na R2??? Kde si nas videl pisat nieco take? Ale zastanci naokolo-blizsie cely cas toto podsuvaju. Preco asi? Zeby obmedzene videnie sveta?

D1 je dlhsia trasa ale napriek tomu neobsluzi vyznamnu cast obyvatelstva. cize to naozaj nie je pravda. Sk vystavba dialnic je dlhodobo najhorsia vo V4 aj co sa tyka koncepcie aj samotnej vystavby.

koncepcia nie je ideálna. kľudne napíš tú najlepšiu.

uz je neskoro. ale to co pises ty tiez nie je pravda, lebo realizacia PPP je nasledok a nie pricina. v roku 2009 ked to podpisali uz R1 mala davno stat. okrem toho PPP mali aj cesi aj madari. PPP na M5 bola este nevyhodnejsia lebo tam odmietali jazdit auta kvoli vysokemu mytu. a predsa mali peniaze aby to odkupili a zaroven nastartovali dalsiu vystavbu.

NDS vypisala sutaz na dodanie projektovej dokumentacie pre usek R2 Jablonov nad Turnou - Vcelare.

Viac info tu: kosice.korzar.sme.sk/c/20972266 … elare.html

P.S.: Nepatri to sice do tohto vlakna ale vlakno pre usek R2 Jablonov nad Turnou - Vcelare som tu nenasiel. Zrejme sa stratilo ked sa v minulosti delil usek alebo pod.

Parada - za tu cenu za ktoru sa to da postavit do uz malo byt 20 rokov hotove. A potom by sme sa nebavili o “intenzitach na Soroske”.

A hej, treba v tych sekciach na fore urobit poriadok.

môžeš to vlákno vytvoriť :slight_smile: na prvej strane nám určitá skupinka diskutérov vysvetlí, že úsek nie je najbližších 100 rokov potrebný :slight_smile:

No vysvetlujeme to preto, ze je to pravda. Chces mi povedat, ze tato cesta nutne potrebuje mat aj alternativu v podobe rychlostnej cesty? ked vlastne neprechadza ziadnou obcou, obchvaty su komplet vybudovane, ziadne bodove zavady, neprehladne zakruty atd?. :laughing: Mne z toho vychadza len ze bud sme tak bohata krajina ze miname na blbosti alebo minister je madar. :astonished:

google.sk/maps/@48.6003496, … 312!8i6656

a este si dame pohlad z hora:
google.sk/maps/@48.6035486, … a=!3m1!1e3

Mate pravdu, dolezitejsi usek snad ani neexistuje :laughing:

tak ale tuto je sama rovina, takmer ziadne mosty ani tunel, takze to pojde ako po masle.. otazka stoji pojde sa v plnom ci polovicnom profile ,mohli by dat plny aspon z Kosic/Sace po tunel sorosku tam to nebude problem postavit si myslim

Presne tak. Ked sa vyplieskavali stovky milionov EUR na D1 PP-PO (este aj s extra pasmi pre stupania, takze tam su prazdne 7-pruhy prakticky vedla seba), tak to Yoggyovcom nevadilo. Ked sa ma dat 5mil EUR/km tu, tak to vadi. A mozno aj menej. Nikto nehovori, ze sa to nemoze spravit tak, ze sa sucasne teleso cesty pouzije ako jeden dvojpruh, a druhy sa dostavia. A nejaka lokalka naokoli sa preklasifikuje na 1ku. Tak sa to malo spravit za par supiek v 1990, a dnes by Yoggy nemusel pracovat v BA ale ostat na svojom sarisi :slight_smile:
No a obchvaty sice su. Ale 70-kove google.sk/maps/@48.604517,2 … 312!8i6656 . Cize hej - R2 po Sorosku jednoznacne v plnom profile a cim skor!

Vo Svidniku by som nikdy nezostal, kedze nenavidim malomestianstvo ludi ktori tam byvaju, vlastne je to aj v Bratislave, ale nie az v takej miere. Ale aspon ludia odtial nespamuju dialnice.info ako to robia ludia v pripade R2.

Takze preto, ze tam je jedna 70, tak treba stavat plnoprofilovu dialnicu? A inak vies o tom, ze takych “5mio” usekov mame viac? Ktore su ovela viac potrebne? Cize vlastne vedla tejto cesty postavime polprofil, ktory bude mat cca rovnaku priemernu rychlost, to je vacsia megalomania ako tebou spominany SO PO.

Napriklad ked sa pozriem na cesty.ineko.sk, tak ja tam vidim na tento usek naliehavost 5, chces mi povedat, ze to nie je pravda? Tieto useky by sa mali stavat ako posledne pred R7 :unamused:

Lokálka na okolí sa preklasifikuje na jednotku? A kde a ktorá, 548 cez Štóske sedlo (798 m), alebo rovno 546 cez Mníšek nad Hnilcom? Tankodróm cez Silicu? :smiley: Veď tam dokopy nič nikde nie je, v smere východ-západ už vôbec. Tá cesta je nateraz úplne fajn a z celého ZV-KE sa podľa mňa môže riešiť úplne nakoniec.