R2 Šaca - Včeláre

Odpovede hlupe, ako tradicne.

No a co sa tyka tej otazky, tak si pozri aka bola statna expertiza na R4, a MOZNO si dokazes zodpovedat aj sam.

Vlados to akoze porovnavas energeticke monopoly s vyrobnym zavodom ??? nemozes mysliet vazne !!!

Vlados, DrX aj tak Ťa má rád, preklep 12km/h Ti nevykričal :mrgreen: .

plš, dobrý postreh :blush:

Slovnaft, Hlinikáreň alebo niečo iné “porovnateľne” velké je už dobrý príklad? VSŽ nestiahli ku dnu diaľnice ale nenažatý management, asi to som chcel povedať.

slovnaft neviem ci je dobry priklad ked ho vlastne predali meciarovci z racionalneho dovodu. ten by som zrovna kindermanazmentom nenazval. a ziadny porovnatelne velky vyrobny zavod ako zeleziarne asi nie je. ale to ze dps a vhs dostavali priame zadania a vybudovali si imperium vdaka comu funguju dodnes je aj tym ze im prispievali z kazdeho kuta Sk…

Neviem, ako sa z témy počet výjazdov, sa dostalo sem, do mimotematickej prekáračky o podnikoch, občas i nepresnej.

z čistej závisti košicana považiu :wink:

Trencin:

• ma 2 exity
  • je pamatny tym, ze kvoli jeho dialnici skoro skrachovalo cele Slovensko, a napr. aj VSZ

prosím admina o odstránenie príspevkov čo sú OT

zase nieco ratali nevie niekto co? jedna skupina pri Cecejovciach druha v Drienovci.

čo ja viem tak v utorok začalo celoštátne sčítanie dopravy…myslím, že to potrvá až do oktobra

OT: dufajme, ze budu merat dlhsie, lebo ak zacnu v juli a skoncia v oktobri, tak budu mat ine vysledky ako v inych mesiacoch (prremavka je v lete odlisna ako pocas zvysku roku). Zas sa potom budu vsetci cudovat, ako sa pomenili intenzity oproti minulemu scitaniu (ked sa meralo v inych mesiacoch).

Povodny tender hovoril o 10 mesiacoch merani, ale neviem, ako to skoncilo.

na EIA sa objavila zaverecna sprava o hodnoteni.

Odhadovane naklady vratane DPH:
zelený – polovičný profil - 333 613 019
zelený – plný profil - 395 460 701 747

modrý – polovičný profil - 416 309 024
modrý – plný profil - 600 273 094

pridavam aj odkaz na EIA. tie rozdieli medzi zelenym a modrym variantom su ozaj dost velke

enviroportal.sk/sk/eia/detai … are-saca-1

Zeleny variant na plny profil, a nech zacnu stavat zajtra!!! :slight_smile:

Ten zeleny je mierne zmeneny, pri Vcelaroch pribudol mierny obluk ktorym je cesta dalej od obce a najvyraznejsia zmena je pri US Steel, kde bol predtym velky obluk a cesta bola blizsie k zeleziarnam a juzne od lesika, teraz je tam dlha rovinka zarovno s I/50 (severne od lesika).

zeleny 31,615 km
modry 31,336 km

Takmer rovnaka dlzka a cena o tretinu nizsia, nie je o com :slight_smile: Bolo by fajn keby sa tento usek staval hned po obchvate KE, cim by vznikol pekny suvisly tah a KE by boli poriesene na vsetky smery…

Hlavne je skoda, ze s obchvatom Sace sa nebude nic robit az dokym sa toto nepostavi. Pokial by to fakt mali stavat v polprofile (co dufam nebudu), tak to rovno mozu hned teraz postavit obchvat Sace a potom az po Csecs (kto prisiel s tym blbym slovenskym prekladom?) radsej rozsirit tu staru jednotku na 4-pruh. Urcit to bude uzitocnejsie nez mat dva polprofily hned vedla seba.

to jas zase privadza k faktu rozdelenej NDS a SSC.

kazdopadne aj tato cena, ktora by sa transparentnymi tendrami dala este stiahnut by stala za to. als bojim sa zd aj ked je to menej ako za kratsie useky D1, naraz to vystavby nepojde. pricom by to bol ozaj dlhy usek a spolu so soroskou doost velke plus pre juznu trasu

20 mil € /km za RC na rovine a plný profil za 85% ceny polovičného… zase bol niekto kreatívny :slight_smile:

potrebný je obchvat Šace a mohli by ku nemu pridať rozšírenie I/19 na 2+2 po priemyselný park Veľká Ida (asi 2km) google.sk/maps/dir/48.62745 … 237502,13z

Samorejme, ze 2 polprofily je volovina na n-tu… Zial skor ako 2022 sa to riesit nezacne, aj to som este optimisticky…

Ak sa tam nedá dlhé ‘é’: csecs → cecok :laughing: .

Aquila, praveze tu sa to rozdelenie Moldavou ziada ako sol. Totiz to, intenzity su tu dnes na slovenske pomery viac ako slusne a na pomery juznej trasy nadpriemerne. No Vysoko nadpriemerna je aj kvalita cesty, prakticky od Sorozky az po Cecejovce je to C11,5 vyhybajuca sa obciam s velkymi oblukmi a dostatkom rozhladu na predbiehanie, jedna z najlepsich ciest I. triedy na Slovensku vobec. Od Cecejoviec po privadzac je to sice taisto C11,5, ale su tu uz 2 prietahy, hlavne od Moldavy citelne pribudaju intenzity, mnozia sa obmedzenia. Takze usek Vcelare - Moldava je zatial malo potrebny, usek Moldava - Saca patri medzi tie potrebne ba az velmi potrebne na juznej trase. Tiez je to primestky usek, ktory ma funkciu podobnu ako R7 BA-Samorin. Na druhej strane, ako som uz tusim raz pisal, tak ako je MUK Moldava umiestnena, je to cista katastrofa kreslena od stola a uplne neguje jednak zmysel rozdelenia useku ako aj potencial stiahnut premavku z existujucej siete. Nielenze je takto umiestnena MUK tazko pouzitelna pre Moldavu (z ktorej mozno 80% premavky smeruje do KE), ale je prakticky nepouzitelna ani pre premavku prichadzajucu od Medzeva a Jasova.
Pre riesenie situacie by totiz idealne bolo, ak by VUC KE spravil vychodny obchvat Moldavy az po III-ku Moldava - Mokrance a nasledne by sa v ramci stavby R2 tato prelozka potiahla az po R2 a spravila MUK. Len opat narazame na typicky slovensky problem - ruka (NDS) nevie co robi noha (VUC KE).