Kde je tých ospevovaných 5mil. €/km? ide predsa o R-ku na rovine ešte aj D1 Dubná Skala - Turany je na 8mil. €/km
MÚK Šaca sa mi nepozdáva. Staré riešenie bolo lepšie.
Kde je tých ospevovaných 5mil. €/km? ide predsa o R-ku na rovine ešte aj D1 Dubná Skala - Turany je na 8mil. €/km
MÚK Šaca sa mi nepozdáva. Staré riešenie bolo lepšie.
Ovela vacsi fail nez MUK Saca je podla mna MUK Moldava, ktora je z pohladu KE za mestom. To akoze kto pojde z Moldavy do KE bude robit cca 4,5 km zachadzku ??? (BTW - vzdialenost Moldava - Saca je cca 15 km, co oproti takmer polprofilu znamena predlzenie o cca 30 % !!! )
RC sa nestavia kvôli Moldave, do Šace môžu ísť po I/50.
RC sa sice kvoli Moldave nestavia, no to este neznamena ze nemusi byt na nu spravne napojena, zvlast ak od Moldavy smerom na KE intenzity vzhladom na tie celkove stupnu pomerne viditelne (tusim 8 tis => 10 tis). Totiz ak by sa stavala tak ako je navrhnuta, az na to, ze deli 2 stavebne useky je jej vyznam ± rovny bodu mrazu.
koľko ľudí z Moldavy by si kúpilo známku na aj dennú jazdu do KE?
a koľko by jazdou po D1 ušetrili času (ak by bola MÚK napr. v mieste plánovaného východného obchvatu)?
eric987, jednoznacny suhlas. Z tohoto hladiska je modry variant ovela lepsim riesenim, zvlast ak planuju postavit aj vychodny obchvat Moldavy na II/550, ktory sa priamo napoji na R2. Normalne treba, aby v kazdom rieseni mala Moldava vyjazd na R2 aj na vychode aj na zapade.
nevidim dovod, preco by mala mat moldava dva vyjazdy a uz vobec nie tak blizko pri sebe. a uz vobec nie ten vychodny obchvat, ved tych par aut, co ide do jasova nieje nic zasadneho
a Moldava-stred netreba? v Tornali také majú…
zelený variant vytvára medzi železnicou a R2 pekný priestor na priemyselný park, ktorý by mestečku priniesol viac, ako úspora 3 minút na spoplatnenej ceste do KE
Jedno je iste: z Moldavy sa vzdy jazdilo a bude jazdit viac smerom na KE nez na zapad. Cize ak ma byt jeden vyjazd, tak jednoznacne na vychode, zvlast ked to zaroven poriesi aj pripojenie II/550. Ale fakt si myslim, ze dva su akurat, napr. ked sa ten zapadny posunie k Drienovcu a vychodny k Mokranciam.
Krajskému mestu Trenčín s násobne vyššími intenzitami stačí jeden výjazd, a väčšia dedina Moldava má mať dva? Na toto máme peniaze?
Tornaľa má 3
Niežeby som niekomu nedoprial, ale nech tu potom takí ako DrX nevykrikujú v súvislosti s D1 o diaľniciach do každej garáže
nema len 2 ?
Trenčín už má dva: Trenčín a Trenčín-juh
Trenčín-Juh je zavádzajúci názov a nemá s mestom Trenčín veľa spoločné. V skutočnosti tento výjazd zbezpečuje napojenie cesty I/50, najmä pre smer Prievidza. Najbližší reálny cieľ v TN je nákupné centrum Laugaricio vo vzdialenosti 7,8 km, navyše po katastrofálnej ceste.
Mimochodom, riadny exit Trenčín je trochu nešťastne situovaný - MUK mali radšej urobiť v križovaní s cestou I/61 za obcou Kostolná-Záriečie, aj keď stavebne by bola kvôli križovaniu železnice náročnejšia.
Trencin:
Co sa tyka Moldavy, vravim, nemam problem s jednym exitom. Ale ma byt na vychod od mesta resp. v meste, lebo vacsia premavka je smerom na vychod.
VSŽ skrachovali takmer vďaka košickému kinder managementu… zisk sa tvoril v sprostredkovateľských eseročkách a fabrika sa tunelovala ako sa dala.
Z Moldavy do Šace je taký kúsok, že sa po Rke ani neoplatí ísť… dopadne to presne ako na južnej R4.
VSZ boli vo vlastnictve meciarom riadeneho statu, ktory tam dosadil taky manazment, aky HZDS vyhovoval. A tak, ako ostatne statne podniky, musela aj VSZka prispievat na meciarovsku trenciansku dialnicu.
A ked sa od niekal niekam po dialnici neoplati ist, tak to bude po D1 slovenskom naj-tuneli zo Ziliny do Martina, aj ked na to vicalujeme miliardy eur. (Juzna R4 sa pri 5mil eur/km musi vyplatit vzdy).
Ja viem, že najmä teraz po otvorení nového mosta už pre Trenčín nemá takmer žiadny význam. Preto absloútne nechápem jeho premenovanie.
A ospravedlňujem sa za OT príspevok.
Podobný management bol aj v SPP, Transpetrole, elektrárňach,… aj tie podniky odvádzali zisk štátu… v tom čase sa stavala aj R1 okolo Serede… žiadna z tých spoločností nepadla na hubu… bude to asi tým že nemali kindermanagement (nie je za tým D1). Pán doktor, nemá zmysel zavádzať.
Miliardy vycalujeme za D4
Späť k téme: Prečo vychádza Včeláre-Šaca 12km/h, keď je náročnosťou podobná ako južná R4?