R2 Ruskovce - Pravotice

este som nesiel okolo tak neviem ci uz robia a datum zacatia vyhlasovali v okolitych dedinach v rozhlase aspon tak tvrdili miestny

isiel som okolo a este nerobia

v piatok som tam videl nakladiak ale ten tam viezol material a zeriav to skladal dole ale inu aktivitu som nezbadal

Značky obmedzujúce maximálnu povolenú rýchlosť na 50 km/h pri výjazde zo stavby v mieste budúcej MUK Bánovce (západ) sú opäť odokryté, aktivita na stavenisku dnes ráno krátko pred ôsmou žiadna..

aj ja ked som isiel okolo pol osmej ziadna aktivita ale ked som isiel spat o pol desiatej tak uz robili v povodnom nultom kilometri na sietach a v stavebnom dvori robili servis strojov

od povodneho nulteho kilometra po muk vratili teren do povodneho stavu ako bol pred vystavbov

priestor budúceho KO pri zjazde z MUK Bánovce - západ
gallery/image_page.php?album_id=254&image_id=25262
most ponad riečkou Svinica
gallery/image_page.php?album_id=254&image_id=25263

práce bolo dnes vidieť takmer na celej dĺžke úseku.. betónovalo sa na SO 203, 204, 205, na SO 211 ponad cestu II/592 bolo vidieť práce na 4. mostnom pilieri.. viac som síce nepostrehol, ale robotníkov tam bolo viac než dosť..

Fotky úseku: dialnica.info/rcesty/R2_Rusk … otice.html

Trosku optimizmu… :wink:

agentury.sme.sk/c/7744071/vystav … planu.html

Neviem co si mam o tomto myslieť… :smiley: ..asi sluby ..ved je rok pred volbami..Po výstavbe obchvatu Bánoviec nad Bebravou by mal nasledovať úsek Mníchova Lehota – Ruskovce, začiatok jeho výstavby NDS odhaduje na rok 2016. Po ňom to budú úseky D1 – Mníchova Lehota, Pravotice – Dolné Vestenice, Dolné Vestenice – Nováky a Nováky – Žiar nad Hronom. Ako pred časom avizoval minister dopravy, výstavby a regionálneho rozvoja Ján Počiatek, rezort výstavbu všetkých týchto úsekov pripravuje, pričom ich chce rovnako financovať z prostriedkov Európskej únie.

Toto je sprava este z jesene 2014. Prednedavnom mala vlada vyjazd v TN, kde tento slub bol uz opatrnejsie preformulovany, ze R2 sa bude realizovat v zavislosti od studie realizovatelnosti. Nasledne sa zacala “velka” rekonstrukcia I/50, za ucasti samotneho Pociatka, ako predzvest ze s R2 to nevyzera dobre. Par tyzdnov na to NDS potichu pomenila plany na realizaciu celej R2 az po Kosice. Vysledok uz pozname. Uspechom v TN kraji bude, ak sa rozostavia aspon polprofil od D1 po Ruskovce, resp. Pravotice, kedze tento kusok sa uz stavia.

Mimochodom Pociatek zavadzal uz na jesen 2014. Napr. pre usek Novaky-Prievidza-Ziar nad Hronom sa momentalne nepripravuje ani len technicka studia, aj ked podla stranky NDS ano, ale zatial nebola vyhlasena ani len sutaz na jej vypracovanie.

blizia sa volby media musia niečo popisať…akože je na R 2 je rušno… :wink:

v Kosiciach chystaju stretnutie šefou samosprav…bystrickeho a kosickeho kraja na podporu stavby R2 JUZNOU TRASOU…Kukan krici burte sa tlačte a protestujte peniaze su z Bruselu…Ked tak premyslam ze by s sa obcania TN kraja tiez nemali uspokojit len nejkou reko 1/50 23 km…obchvatom BN v polprofile…ale normalne pokracovanie R2 od Chocholnej smerom na Hornu Nitru…Rok pred volbami..sa moze zatlačit na politikou ze sluby neberieme, berieme konečne zučtovanie co vlada za volebne obdobie realne stihla.. :wink: .

Som za Fanusik, len daj nejaký návod ako na to - budeme blokovať cestu? :wink: Teda nie priamo, iba sa nám pár pokazí auto na super širokej ceste 1. triedy, ktorá predsa podľa niekho a na základe sčítania intinzity dopravy “úplne” postačuje.

Čo urobili pre R2 Kukanovci & co. od 30.10.1998 - 15.10.2002/16.10.2002 do 04.07.2006 a od 08.07.2010 do 04.04.2012? Hlavne po 01.05.2004? Toto je len obyčajné politikárčenie, nahánanie si ovcí a baranov do svojho košiara. A (takmer) nič sa reálne neurobí, ak sú pri kormidle. Toto platí i v opačnom garde! :frowning:

Ja ale nepolitikárčim a nevyjadrujem sa vôbec za alebo proti nejakej strane/stranám. Jednoducho bývam v regióne, na ktorý sa kašle už pekných pár rokov (neberiem záplaty na oči, ktoré robia teraz - reko Nováky - Handlová - lebo to, v akom stave bola cesta 1. triedy v tomto úseku už zaváňalo podaním trestného oznámenia na neznámeho páchateľa, tak ako to bolo pri odbočke na Nitrianske Rudko) až na úsek Ruskovce - Pravotice, ktorý ale bude asi na dlhšie posledný. Ale nechám sa rád prekvapiť a je mi úplne fuk, kto je pri kormidle len nech výstavba napreduje.

na obchate BN sa uz zacina rysovať aj cesta…videl som uz aj uvalcovany strk…pri krizovatke BN -ZAPAD..v smere na TN…Vcera sice nedela ale makalo sa ako o dusu…

Nadejne vypada este usek Mnichova Lehota - Ruskovce, aj ked uverim az ked sa zacne kopat. Podla stavu pripravy, by sa zaciatok vystavby mohol stihnut okolo 2017/2018, samozrejme ak zvysia peniaze z EU fondov. Nadejne este vyzera dokumentacna priprava useku D1 - Mnichova Lehota, na vystavbu vsak uz bude treba peniaze hladat inde. Inak nic.

V OPII by mali byť vyčlenené peniaze aj pre úsek Mníchova Lehota - Ruskovce. Úsek D1 - Mníchova Lehota v OPII ale zaradený nebol. Upozornil som na túto skutočnosť primátorku Prievidze, ktorá tento úsek následne navrhla zaradiť do OPII v rámci jeho prehodnocovania v ďalších fázach, prípadne ho pridať medzi záložné projekty OPII (narozdiel od Pravotíc po Nováky by mal mať úsek D1 - Mníchova Lehota vydané už aj územné rozhodnutie..). Tak uvidíme :wink: