R2 Ruskovce - Pravotice

S tvojim názorom sa iba stotožňujem. Prednedávnom som prechádzal cestou z TO do Hlohovca a zostal som šokovaný ako pekne sa dá opraviť cesta. Žiaľ to je už mimo nášho regiónu v inom kraji, odkiaľ je len tak mimochodom náš pán pre-mier :sunglasses: To sa vie, že potom sa dá všeličo.

A späť k téme: Mnohé úseky medzi ZH a TN by sa dali excelentne vyriešiť skvalitnením existujúcej cesty 1. triedy (na stúpaní 2 pruhy) a skoro všetko by bolo fajn. O tom tu už ale niekto dávnejšie písal. Veď pre príklad nemusíme chodiť až tak ďaleko (ak nechcem pozrieť za hranice do ČR v smere od TN na Brno) - stačí pozrieť na zrekonštruovaný úsek od Lovčice po hranicu krajov BB/TN. Keď prejdeš hranicu v smere od ZH do PD akoby si bol v inom svete a žiaľ ako by si sa vrátil o pár desiatok rokov v čase - už som pár krát rozmýšľal, že či sa vtedy moje auto nemení na to známe z filmu “Návrat do budúcnosti” :smiley:

tak to uznavam…velky cit pre dobry postreh flakst…na danu temu a Hlohovec -TO je dvojka a vo velmi dobrom stave… :wink:

Na tom, že SSC ZA kašle na TN kraj asi niečo naozaj bude, lebo na viacerých vstupoch do TN kraja po ceste prvej triedy sa hneď po prekročení krajskej hranice kvalita cesty prepadne voľným pádom. Najmarkantnejšie je to práve na vstupe do TN kraja z BB kraja. Cesty druhej triedy v TN kraji tiež nestoja ani za deravý groš, ale za to už SSC nemôže.

uz budu prve obmedzenia gallery/image_page.php?album_id=254&image_id=21952 a ten vrtaci stroj v pravo na fotke vrtal len cca 20 cm za kranicovou ciarov a ten kos mal nad cestou za plnej prevadzky len rychlost obmedzili na 50km/h

tiež som si to všimol a prachu ten stroj robi lže miestami nebolo ani vydieť , teraz ale popršalo tak je pokoj..

Dnes som šiel okolo a všimol som si, že na začiatku úseku v údolí pri železnici začínajú montovať prefabrikovaný “tunel” (rozumej podjazd pod mostom/násypom - neviem ako sa to volá odborne :slight_smile: ). Len som si v tej 50-ke nestihol všimnúť, či nad riekou alebo nad železnicou (podľa veľkosti ale súdim, že nad železničnou traťou). Niekedy nabudúce snáď pridám aj fotky.

ja som si všimol :wink: ten tunel z prefabrikátov čo spomínaš je nad riečkou Svinica.. k železničnej trati je zatiaľ spravený len násyp..

uz sem doviezli aj finiser akurat ho vykladali s trajlera v priestore muk bn zapad

povodnu cestu 1/50 v priestore muk upravili na povodnej ceste ostal smer z bn do tn a s druheho pruhu spravili odbocovaci pruh dolava a v novej casti je smer tn bn a vedla neho odbocovaci pruh (odbocovacie pruhy teraz sluzia na odbocenie na stavenisko)a tiez prelozili uz vvn vedenie v tomto priestore muk

do galerie som pridal par fotiek dps tu robi subku

v piatok sa o 20:30 na tomto useku pri pravoticiach este robilo ked som siel okolo

Dnesny pohlad na obchvat z “neba” :slight_smile:
[video_youtube]YouTube

Korfo mozem potvrdit o 17 h tma a na useku sa makalo skoro na celom useku dokonca pri velkych reflektoroch… :slight_smile:

par fotiek s useku s okoli pravotic cesty 2/592 velkych chlievan a dvorca az po km 4 zaciatok je tu gallery/image_page.php?album_id=254&image_id=24059

neviete po kolky km to stavaju ako r-ku a odtade ako privadzac so stany od PD

korfo inac od PD mysliš toto.?? img.ndsas.sk/staviame/mapa/Mapa_ … e___03.jpg

na tej tvojej detskej mapke to nenividiet ale na tejto to je vidiet minv.sk/swift_data/source/ve … tenice.pdf r-ka v dalsom useku sa od cesty na pravotice otaca do prava a teraz co stavaju sa za touto cestou otaca dolava takze to je len provizorne napojenie dokym nebude dalsi usek

prace sa na tomto useku maju obnovit 15.1. 2015

Preco pises v buducom case, ked ten datum bol vcera? :slight_smile:

Asi chcel napisat 19.1.