R2 Ruskovce - Pravotice

Kratsia doba vystavby = vyssia cena = v konecnom dosledku menej postavenych ciest.

V pripade tejto stavby sa jedna o zlty FIDIC, cize cca 1/2 roka sa pripravuje proj.dokumentacia, na samotnu vystavbu ostane cca 22 mesiacov. V pripade kratsej doby vystavby by sme si priplatili za rychlost, ako pise ecce.

No zabudol som na ten fidic, tak snad sa to rozbehne.

myslel som ze sa to stava podla cerveneho tak uz teraz my je jasni ten postup prac

no dnes 13 maja som prechadzal smerom na BN…a videl som pracovat na tomto useku az 1 bager , 1 buldozer a 1 nakladiak…wow to je pracovne tempo… :wink:

IS príjmajú vodičov na nákladiaky a strojníkov profesia.sk/praca/inziniersk … nteresting

a aj ekonómov :wink: profesia.sk/praca/inziniersk … y/O1740212

Dnes už na stavbe panoval čulý ruch. Krátko po siedmej ráno som napočítal dva aktívne pracujúce JCBáky, niekoľko buldozérov a slušnú kopu tatroviek. Pracovalo sa prevažne ešte na odstraňovaní ornice a terénnych úpravách v priestoroch budúcej MUK Bánovce - západ a dočasnom napojení Bánovce - východ. Pár kusov techniky som zahliadol aj pod lesíkom nad Hornými Ozorovcami a pri Malých Chlievanoch..

Pridal som do albumu zopar fotiek z vystavby. Pokracuju prace na terennych upravach.
gallery/album.php?album_id=254

Na jednom úseku dočasne pozastavené práce z dôvodu archeologického prieskumu - nálezy z obdobia praveku a základy domu zo 16.st.

V NEDELU 15 jula som isiel okolo a ornica na useku od Ruskoviec odhrnuta komletne asi na 3 km pokial som dovidel..Konecne sa nieco pohlo…Z opacnej strany od Pravotic vyrubane stromy na zemi a stav firma ma uz stavebny dvor uz kopletne dokonceny aj oploteny ,parkovalo tam asi 10 nakladnych aut…a stav mechanizmy… :slight_smile:

Zmeny:
SO 202 Most R2 nad 1/50 a traťou ŽSR v km 1,754
Typ nosnej konštrukcie: predpätý prefabrikovaný most so spriahajúcou doskou. Rozpätia: 32,385+42,620+42,620+32,380 m. Spodná stavba a zakladanie sú prispôsobené novému typu nosnej konštrukcie.
SO 203 Most na R2 ponad potok Svinica v km 2,067
Zmenšená šírka mosta, plošné zakladanie.
SO 204 Most na R2 na preložke poľnej cesty v km 3,363
Jednotrámový integrovaný most s rozpätiami 9,5+28,5+19 m. Výška priechodového prierezu nad R2 je 5,2 m + min. 0,15 m. Spodná stavba a zakladanie prispôsobené novému typu nosnej konštrukcie.
SO 205 Most na R2 nad preložkou poľnej cesty v km 3,980
Zmenšená šírka mosta, nosná konštrukcia monolitická rámová, zakladanie plošné
SO 206 Most nad Slamenným jarkom v km 4,975
Typ nosnej konštrukcie zmenený z prefabrikovanej klenbovej na monolitickú rámovú, zakladanie plošné.
SO 207 Most nad R2 na preložke cesty II/050038 v km 5,337
Typ nosnej konštrukcie zmenený z monolitického predpätého komorového mosta na predpätý dvojtrámový most. Rozpätia: 32,25+45,5+33,25 m. Výška priechodového prierezu nad R2 je 5,2 m + min. 0,15 m. Zmena priečneho sklonu verejného chodníka z 4% na 2%. Spodná stavba a zakladanie prispôsobené novému typu nosnej konštrukcie.
SO 209 Most nad R2 na preložke cesty III/050041 v km 6,351
Predpätý prefabrikovaný most so spriahajúcou doskou. Rozpätia: 23,1+33+23,1 m.
SO 210 Most na R2 nad riekou Bebrava v km 6,808
Predpätý prefabrikovaný most so spriahajúcou doskou. Rozpätia: 22+31+22 m.
SO 211 Most na R2 ponad trať ŽSR, melioračný kanál a cestu III/592 v km 7,645
Predpätý prefabrikovaný most so spriahajúcou doskou. Rozpätia: 22+ 5x31+22 m
SO 212 Most nad R2 na preložke poľnej cesty v km 9,018
Predpätý prefabrikovaný most so spriahajúcou doskou s konštantnou výškou. Rozpätia: 11+29+16 m.
SO 213 Most na R2 nad potokom Dendéšv km 10,1963
Typ nosnej konštrukcie zmenený z prefabrikovanej klenbovej na monolitickú rámovú. Zakladanie plošné.
SO 214 Most nad R2 na preložke III/ 050052 v km 10,459
Predpätý prefabrikovaný most so spriahajúcou doskou. Rozpätia: 13+29+13 m.
Viac je toho tu: telecom.gov.sk/index/index.php?ids=54422

pracuju na celom useku prebiehaju zemne prace a v muk zapad uz zacali robit nasypy osadili popri ceste stlpy na dz (pre trvale) na zaciatku a na konci uz maju osadenu informacnu tabulu uz maju aj stavebny dvor tento tyzden im navazali prefabrikatove priepusty len by im mohli vozit naftu na stavbu lebo chodia na slovnaftku a trochu tam obmedzuju dopravu na hlavnej ceste videl som ich tam naraz aj desat za sebou

a archeologovia uz nekopu? na jednom useku tusim bola stavba pozastavena docasne

:smiley: No len aby to stilhi v danom termine dnes uz nie je nic iste…len soc istoty…" :smiley:

noo keby aj takyto lahky usek by nestihali tak to by uz boli iny babraci :slight_smile:

Isté sú len dane a smrť. Nič iné. :frowning:

IS nemajú žiadnu inú prácu. Čiže z tohto dôvodu by nemali uhnúť s termínom. Som zvedavý, ako by im Ján a Milan preplatili práce na tomto úseku, keď to nedokončia načas t.j. 5/2016 / iba OPD plánovacie obdobie 2017-13/, príp. majú na opravu len čas do 12/2016. A to sa aj tak, aj tak musia modliť, aby odchádzajúce faktúry z NDS-MinDop-MinFin boli neustále v poriadku a EK nepozastavila, či nezastavila ich preplácanie.

su na najlepsej ceste bol som sa tam pozriet v sobotu ze nieco pofotim ale ziadni pokrok dokonca na jednom useku nemaju ani stiahnutu ornicu

Zmeny stavby pred dokončením povolené