troška som sa začítal do komentárov po tom príspevku a uvedomil si…že od roku 2005 do roku 2013 sa vlastne nič nezmenilo.
Stale sa planuje nejaka reko najhoršich usekov a na R2 nikto ešte nezakopol…strašná tregédia !!!
ľudia ja nerozumiem, prečo je náš národ taký retardovaný a to doslova.
Slovensko R2 neplatí (iba časť), Slovensko R2 nestavia (stavajú súkromné firmy).
Teda ak to neplatíme a ani nestaviame a jediná čo sa po NÁS, naozaj po NÁS všetkých chce:
pripraviť dokumenty (projekty)a vybrať zhotovidela…a naša republika nedokáže ani toto…je mi do plaču, ides a ožrať…slovenské zákony sú jeden grc a úrady to nejako nevylapšujú.
Zákon o verejnom obstarávaní, teda jeho malá novela, ktorá má platiť od pondelka 18. februára, zrýchli výstavbu štvorprúdoviek na hornej Nitre, za Zvolenom, ale aj pri Žiline a na Orave. Nevedel som ze okres BANOVCE N Bebravov su HORNA Nitra..,???
Kto cestoval tento tyzden Od Chocholnej po PD tak musi pochopit ze vecer ist tento usek je velke riziko…Vsetky zaplaty co zdobili tuto cestu dlhe roky, uz prakticky neexistuju lebo su z nich obrovske jamy …
Usek 1/50 Nitrianske Sucany -Novaky…smer na PD sa neda ani nazvat cestou , dnes som tadial isiel…500 m usek zdobia obrovske jamy do hlbky 15 cm..aNiet sa kam uhnut iba ak mate stastie trafite tu mensiu…
Tak vcera nejaky panko v debate na TA3 potvrdil, ze obchvat sa bude budovat v poloprofile… Cize ziadny komfort ktory by mal poskytnut plny profil nebude… T.j. ja sa tomuto useku budem vyhybat aj nadalej a jazdit radsej okreskami… Predpokladam, ze po dobudovani po Prievidzu intenzity este stupnu a kolony kamionov budu len dlhsie…
Okresky su v tomto regione momentalne v omnoho lepsom stave ako I/50, teda spojenie na Bratislavu - cez Hlohovec, alebo Piestany. Akurat je problem, ze v zimnom obdobi je ich uprava samozrejme prioritne niekde inde ako na cesteI.triedy. A neodhrnuta okreska na stupaniach so serpetinami tiez nie je ziadna vyhra, aj ked povrch nie je natolko zniceny.
No veru trasa PD -BA je optimalna momentalne PE - TO -HC a najkratsia asi 158 km…Okrem ineho usek Nemcice -V Ripnany je po vymene asfalt povrchu v pohode…
Pri tomto variante (PD - HC) sa dá nejaký čas ušetriť použitím obchvatu TO a následne cesty III. triedy Chrabrany - Urmince. Nie je síce ktovieako kvalitná, ale je krátka a úplne sa tak dajú obísť TO.
to uz mozes rovno v PE ist na Bosany a pred Nitrianskou Stredou ist na Chrabrany, alebo pripadne za Bosanmi ist na Praznovce a napojit sa na obchvat TO
V prípade vyžitia cesty II triedy by som si asi vybral tretí, nespomenutý variant PE - Bošany - Solčany - tam odbočiť doprava smer TO a pred TO sa kruhákom napojiť na obchvat smer Chrabrany. Kto tadiaľ cestuje pravideľne, by si mal asi vyskúšať viac možností a rozhodnúť sa podľa seba.
Aby som nebol celkom mimo, čo sa týka Fanusikovej otázky, ak sa to začne stavať tento rok, čo stále nie je isté, tak predpokladám, že až v jeho druhej polovici. Presne to vie povedať asi len majiteľ vešteckej gule.
Okolo tohto useku sa uz viac pise v mediach a je davany na popredne miesto na R2 ,vsimol som si za posledne obdobie ,takze moj nazor do juna 2013 by sa mohlo podarit…
Prichádza marec, tento úsek spolu s tými dvoma za Zvolenom (ZV-Pstruša-Kriváň) mali ísť predbežne do tendra 1.februára, tak neviem čo tomu brániť začať súťaž na zhotoviteľa. Hovorilo sa o niečo o tom, že sa čaká na novelu zákona o verejnom obstarávaní, mala byť v platnosti od 18.februára, platí už táto novela?
To je fakt. Kazdy tyzden je nejaka tlacova sprava, ze tento rok so rozostavia rekordny pocet km na D a RC. Ale uz je marec a kde nic, tu nic, po tendroch ani vidu ani slychu.