R2 Rožňava – Jablonov nad Turňou

Hlavne jaky TY si inteligent že? Urážať ťa baví. Primitívne.

Už jak sa ma začať stavať vychod, doležité su intenzity a nie rozvoj Slovenska a zabezpečenie rovnakych podmienok
pre obe časti krajiny… Kym sa stavalo na západe intenzity sa neriešili. A teraz sa maju začať aby sa mohlo argumetovat
ze vychod stavať nepotrebuje, lebo nema intenzity a zapad ano, lebo ich má. Zvratená logika, taka Kovalcikovska

Skus vysvetliť.

Mareks96 100+, ja len dodam, ze nie vsetci potrebuju cestovat len z vychodu do BA, ale aj napr. do BB,ZV a D1 to neulahcuje…

pre dendika, inteznity sa vždy riešili, zrejme veľmi krátko sleduješ forum.
Pre nevo presne tak , nie všetci potrebuju cestovať z východu na západ, ale tak ako do BB, ZV ľudia potrebuju cestovať aj do Sniny, alebo Námestova, a tam je dostupnosť na dialnicu horšia ako má RS.

pacho nic v zlom ale v tejto chvili sme este nedosli na spajanie miest typu snina, ked nemas spojene vychodu so stredom SVK, otvor si mapu dialnicnej siete a pozri sa kolko km dialnic a RC ma KSK.. ja nenamietam nic proti vystavbe D1 vychod ale neako je tam zaspata priprava uz roky rokuce, kde vrchol je opat riesenie EIA, tak isto viac x zmienovane ze Sorosku nepovazujem za problem, ale ked je uz raz nachystana so vsetkym tak ano podme stavat ak nic ine nie je. Netvarme sa ze ,neminute, peniaze sa o rok pouziju inde.. Nevraviac ze ,zazrakom vypadla R2 Kosice I… :stuck_out_tongue: kt sa vobec nebude stavat..
Osobne by som bol za to, aby si Kraj /samozrejme s urcitou minimalnou spoluucastou napr. 15mil/ mohol rozhodnut kt usek D/RC sa ma stavat za urcity balik… a ked dostane napr 400mil napr na 4r obdobie, tak nech si rozmysli ci postavi tunel v dlzke 4km alebo 30km plnohodnotnej dialnice, useky by stale chystala NDS

“Komárnu” ani netreba. Vyriešil to chorľavý most ponad Váh, ten znemožňuje nákladnú dopravu nad 15 t. Po otvorení dunajského mosta ťažšia nákladná doprava olízne trochu západnú časť mesta a potom si to zlíznu obce na II/573 a na II/563. (Irónia) V roku 2021 obnovia cestu medzi Komárnom a Kolárovom. Možno.

Možno preto, lebo to je o diaľničných tuneloch. :wink:
Nie je tam žiaden tunel zo západnej R2, ani z východnej R2, či severnej, strednej i južnej R3, ba ani na severnej R4.
[size=77]1217[/size]

Pozri sa, je nemám problém so soroskou, ved, nech sa stavia, občas, tam aj ja zablúdim. Len mám taký pocit, že to náš arpi spravil podvodným spôsobom, bez finančného krytia, nič viac nič menej.

Marek, veľký percentuálny rozdiel nie je. Sever nižšie uvedených okresov je výrazne slovenskejší ako ich južné časti.
NZ: 58,2 % Slováci; 33,6 % Maďari
RS: 52,3 % Slováci; 41,3 % Maďari
RA: 69,4 % Slováci; 22,0 % Maďari
RV: 58,9 % Slováci (2001 i 2011); 30,6 % Maďari (2001) / 25,4 % Maďari (2011)
[size=77]1218[/size]

hm, keby si bol objektivny tak uvedies nielen 3 gemerske okresy… aj percenta okresu KN co je blizko NZ…ale ovela lepsie je toto:
upload.wikimedia.org/wikipedia/ … o_2011.png
a treba dodat ze ta modra farba na gemeri su zvacsa male dedinky, tie arpiho stranu sotva zachrania.

…a na to nie je ziadny logicky dovod kedze RC tam su. pritom ten web je dobry

niekto by mozno povazoval za podvod ze ked sa tendrovali zilinsko-kysucke useky tak ani jeden nebol hodnoteny…ani novy tender na visnove sa zrejme nebude. hodnocovacky zacali uplnou nahodou ked prisiel na rad presov…bez ohladu ze sa mi nepaci megalomania JZO…potom bystrica a teraz kosice…

inac mame tu stav ktory…nebol az taky casty…

• stavia sa v ZA kraji asi 20 km aj mimo ZA tiez zlozite useky. do toho pride tvrdosin a visnove sa dokonci cize 35-40 km
  • PO kraj 12 km, 2 narocne useky, chysta sa 10 km tiez tazky usek
  • BB13,5 km a chysta sa tazkych 9 km
  • kosice zatial nic, ale uz 2 tendre na 24 km.

okrem D4/R7 bude v jednom case stavba D1,D3,R2,R3,R4 …a vobec nemam pocit ze sever ma dovod sa stazovat.

Dendik: keď sa dostavia D1 okolo ZA+RK a D3, čo vsetko bude z budúcich fondov, plus rozšíri D1 BA-TT (co ozaj horí lebo sa už z toho dočasného riešenia rozpadáva) tak potom okrem dokončenia D4 neni kde stavať inde ako v hladovych dolinách, kde myslím ze potom budú dotahovacky ci západná R2 alebo R4/D1 východne od KE

Presne devil ako hovoríš, takýto stav kedy sa stavia/súťaží všade ešte nebol a stále sa nájdu nespokojní…

To bude možno tým, že sa všade nestavia…

Ján Marosz na FB:
SÚŤAŽ NDS NA R2 S TUNELOM SOROŠKA JE PREDVOLEBNÝ BLUF BUGÁROVCOV!
☞ Érsek obišiel posúdenie vládnym inštitútom Hodnota za peniaze
☞ nemá stanovisko EIA a právoplatné stavebné povolenie
(ak nevyjde EIA bude musieť NDS zrušiť zmluvu so zhotoviteľom)
☞ súťažné podklady nie sú dostatočne pripravené ⇒ hrozí, že to dopadne ako pri úseku Šaca - Košické Olšany, kde došlo takmer 1000 otázok od uchádzačov k podkladom čo natiahlo celý proces výberu
☞ nie je zabezpečené financovanie ani z EU fondov, ani zo štátneho rozpočtu (vyše 300 mil.€)
Sme za rýchle a ekonomicky opodstatnené zlepšenie dopravy v Gemeri, ale nie takto! Toto je len falošná hra politikov s ľuďmi, ktorá tu beží už 30 rokov!

Keby vedel ako zastavit legalne D3 CA-Svrcinovec, tak to urobi, len bol na ministerskej stolicke kratko, a nemal za sebou silnu stranu ako Vazny, ked robil bordel.

Vystavba Hu-Iv je na smiech. Stav len dokumentuje nezaujem o tento usek, ale aby sa nepovedalo, tak dame razit prieskumne dielo. Takymto tempom to nedostavaju ani za 10 rokov.

A Visnove? :laughing: :laughing: :laughing: Toleroval roky super pomalu vystavbu az to nadobro zastavil. “súťaž tam už je predsa pred spustením” - to pocuvam uz pol roka, podmienky nastavene tak nejednoznacne, aby to s istotou bolo zablokovane. Ale aj to je vysledok priorit madara.

HP-LL nebude nedokonceny ani 2 roky po zmluvnom termine. Nevadi, ved to je D1 kdesi na zapade, ta pocka. Privadzac ZA,juh II.etapa s dobou vystavby 18 mesiacov, nebude dokonceny ani po 30 mesiacoch. I.etapa privadzaca zrusena bez nahrady a hlavne bez snahy riesit problem. Privadzac KM, nezaujem, prilis daleko od R2, naco by nam bol.

Napríklad. Všade je relatívne a opatrne by som narábal s týmto slovíčkom a vôbec nenaväzoval na spokojnosť/nespokojnosť (Rusínovi z Medzilaboriec môže byť obchvat PO ukradnutý…). Podľa mňa na výstavbu všade v tejto chvíli nie sú financie, príprava ani stavebné kapacity. A nie je to ani potrebné, ak sa bavíme iba o D a RC.

Tu je analýza: mfsr.sk/files/archiv/42/r2_ … ieMFSR.pdf
Osobne som čakal nejaké alternatívy podrobnejšie rozpracované, napr. tá úprava pôvodnej cesty o ktorej hovorili. Pôsobí to na mňa v štýle: analýza aby vôbec nejaká bola. Toľko ku kritike HzP.
Na druhej strane popisujú úskalia projektu. Po prečítaní podkladov som bol jemne skeptický, no teraz som presvedčený, že rozkaz znel jasne: VO pred voľbami do konca roka. Nestačí blamáž s Višňovým?

Prezradim Ti tajomstvo, keby sa riesili intenzity na vychode, tak Vazec-PO je cely v polovicnom profile, aj PO,zapad-PO,juh. To iste Rozhanovce-Bidovce, KE-Milhost.

Vzdy obdivujem perly z Tvojich prispevkov. 95 km D1 hranica kraja - PO,zapad nie je na vychode, zrejme v Tvojej hlave to je niekde na zapade alebo neviem kde, samozrejme KE-Mihost, Bu-Bi aj presovske useky vo vystavbe. Vystavba 4 prudovky cez KE to sa tiez samozrejme nerata. To sa vsetko nerata, na vychode sa este nestavalo, takze konecne “sa ma začať stavať vychod”.

14.1 + 14.26 = 28.36 km

Keby sa namiesto 2 malo potrebnych usekov D3 postavili 2 potrebne a keby useky D1 boli dokoncene aspon zhruba v zmluvnych terminoch (s meskanim max.do 1 roka), tendre netrvali 2 roky.

Ty rozumies slovu “stavia”? Mne sa zda, ze Ti to robi ocividne problem.

Jano1, D3 CA-Svrcinovec toleroval predrazenie 40 mil. a vytvoril sa nebezpecny precedens. ale stavia sa. bezne mame zlavy 10-20 percent a nie predrazenie 20 percent. na juhu som nikde nepocul ze sa mesta a obce odvolavaju proti rozbehnutej stavbe, hlavne ze vsetci placu aka je neunosna situacia v RK (tiez sa stavia) a pritom sa odvolavaju. to je pre mna na smiech…tender na sorosku hlasil ersek uz rok dozadu ako “pripraveny” a do konca 2019 mal byt uzavrety.
ekonomika.sme.sk/c/22020960/ten … ersek.html

vacsina dialnic sa ani len nepriblizuje k polovici kapacity plneho profilu.keby sa takto riesili intenzity, tj kapacita poloprofilu okolo 20.000 aut denne tak mame niekolko desiatok km suvislych poloprofilov = ciest smrti a sme celej europe na smiech, lebo take nieco sa robi niekde v azii alebo rusku kde maju trosku ine vzdialenosti. aj D3 by bola z velkej casti poloprofil.

analyza hovori o cene tunela v poloprofile za 34 mil/km. potom pre plne profily su proklamovane ceny 20-30 mil./km uplne scestne (a teda aj ponuka skansky 338 mil.) a realita je okolo 45 mil. ako v pripade borika. co sa tyka odvodnenia, visnove sposobilo ze vyteka 300 litrov vody za sekundu a nikomu to nevadi. uz teraz vieme ze korbelka sposobi nieco podobne tak dufajme ze toto zohra rolu pri hodnoteni. ked bude problem s povolenim, tender sa zrusi, ak budu vyssie ponuky ako 243 mil, tiez sa moze zrusit. len nech je vsade rovnaky meter, aj na D1 aj na D3.

Ďalší co si mýli stavbu diaľnice so stavbou záhradného domčeka…

D1 HP-LL-DS rozbehol ešte pociatek so stromčekom, takisto Hubou, potom sa všade začali ukazovať problémy, tie dva zbytočne úseky D3 je tiež dielo počiatka a zmenu trasy alebo zhotoviteľa nevybavis za týždeň možno allni keď stavias záhradný domček… To že sa stavia 1 úsek na R2 a pár úsekov sa súťaží, po ktorej mimochodom asi vzivote nepôjdem, v cene dohromady menšej ako HP-DS alebo CA-skalite neznamená ze to bráni výstavbe na severe…

Akože sa ersek roky prizeral nízkej výstavbe? Však v úrade bol predtým rok a pol, a milniky boli nastavené tak, že ich nebolo na základe čoho vyhodiť, V RK odvolania tetusky z Hrboltovej tiež nie sú vinou súčasného ministra…

Úplne ale zlyhal v úprave stavebného zákona, zlúčení NDS a SSC a takisto je aj pravda ze tempo ktorým sa toto všetko rieši mohlo byt rýchlejšie…

Však počkaj 2 mesiace už Maďar ministrom nebude, len keď náhodou tam dajú nejaku obdobu vážneho alebo počiatka aby sme za Maďarom ešte nesmutili…